Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

Prisiteisti galima islaikyma, kuris gali buti nebutinai alimentu forma. Pvz. gal tevas turi nekilnojamojo turto, ar vertingu kilnojamu daiktu (pvz. masina). Galima tada reikalauti priteisti ta turta kaip islaikyma vaikui arba issireikalauti teise jais naudotis...
Del mokejimo uz DNR tiksliai nezinau, tegu advokate atsako wink.gif
Atsakyti
QUOTE (tindi @ 2004 10 11, 12:49)
tai gerai kad dar nors puse sumos uz darzeli sumoka.

Kiek girdejau,po nauju metu teks vienisom mamytem moketi uz darzeli visa kaina g.gif
Vat ir paaiskinkit man KAIP?????

Noa,labai tiksliai paskaiciavai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indreja: 11 spalio 2004 - 20:31
ieškinį. pati nesurašysit, kreipkitės į teisininką.
Atsakyti
ieškinyje įrašysite prašymą, kad teismas priteistų vyrui sumokėti už DNR tyrimus. paprastai poto, kai tėvystė įrodoma DNR tyrimais, kadangi vyras atsisako ją pripažinti, teismas tenkina šį prašymą.
Atsakyti
mokesčio dydį nusistato savivaldybių tarybos, pagal Vyriausybės nutarimą, kuris paskutiniu metu nesikeitė, vadinasi turėtų išlikti panaši padėtis.
Atsakyti
o mane domina štai toksai klausimas.... Mano vaikučiui tėvystė buvo pripažinta taikos keliu, t.y. mes su vaikučio tėčiu kreipėmės i CMS, vėliau pas notarą, kuris patvirtino tėvo tėvystę. Klausimas: ar yra koks budas pripažinti alimentų mokėjimą taikos būdu? kaip tai padaryti?

p.s. beje ne visi notarai imasi tėvystės pripažinimo tvirtinimo!!!!!!!!!!!!! Turėjome pasiteirauti CMS-iuje, kuris gi notaras mums gali padėti. Pasirodo, kad tai dar ginčitinas klausimas ir tarp teisininkų.

papildoma info:
mano sūnus gimė ne santuokoje 1999m. ir tuo metu vaiko gimimo liudijime vietoj tėvo duomenų buvo galima įrašyti išgalvotus vardus bei pavardes. Nuo 2000m. vaiko gimimo liudijime, jei mama nenori nurodyti tėvo, tėvo duomenų laukelyje brėžiamas brukšnys.
Va čia ir yra pagrindiniai nesutarimai ir kai kurių notarų atsisakymai patvirtinti tėvystę notariškai.

Iki tėvystės nustatymo buvau vieniša mama, gaudavau pašalpą sūnui, kompensaciją uz komunalinius patarnavimus bei nuolaidą darželio mokesčiams. Pasikeitus įstatymams, kaip vieniša mama, netekau beveik visų soc. paramų. Dabar pripažinus tėvystę vaikučiui kas gi aš esu? Gyvenu ir auginu sūnų viena, kaip ir anksčiau.
Atsakyti
vienišos motinos statuso seniai nebėra. Jūs esate mama, viena auginanti vaiką. paprasčiausias būdas taikiu keliu nustatyti vaikui išlaikymą, susitarti kokiu būdu ir kiek Jūsų vaiko tėvas Jus rems. šis būdas geras, jei Jūsų vaiko tėvas patikimas mogus ir Jūs esate įsitikinusi, kad jis žodžio laikysis.
Atsakyti
Na gerai, o kaip tą taikos žingsnį įformintio oficialiai??????? Juk man reikalingos komunalinės nuolaidos ir t.t.
Atsakyti
Sveiki, noreciau gauti teisininko patarima.
Esu istekejusi antra karta (is pirmos santuokos turiu du vaikus). Antram vyrui tai irgi antra santuoka (turi sunu ir buvo priteisti alimentai 200 Lt per menesi)). Neseniai mums gime vaikas. Kadangi vyras gauna minimalia alga, nutare kreiptis i teisma del alimentu sumazinimo. Kaip suprantu, jo pirma zmona irgi gauna minimuma, ir viena augina viena vaika.
Teisme vaiku teises apsaugos tarnyba grieztai protestuoja del alimentu sumazinimo, nes apsilanke pas mus namie pamate, jog gyvenimo salygos yra geros. Greit bus antras teismo posedis, i kuri reikia pristatyti pazyma apie mano gaunamas pajamas. Sio metu gaunu ismokas is Sodros (apie 1000 lt per menesi), taip pat as turiu kreditoriniu isipareigojimu bankams - issimoketinai pirkau butiniausia buitine technika, statybines medziagas remontui. Imokeas turesiu pervesdineti dar du metus.
Man iskilo klausimas - prie ko cia mano pajamos. Galu gale turiu dar islaikyti du nepilnamecius vaikus is pirmos santuokos. Tuo labiau, jog esu daugiavaike motina. O is vyro algos atskaicius alimentus lieka tik kokie 200 lt. Negi del to, jog mano pajamos didziausios, turiu islaikyti visus viena? Ar teismas turi atsizvelgti i mano isipareigojimus bankams?

Labai lauksiu jusu komentaru
Atsakyti
vaikus iš pirmos santuokos Jūs neišlaikote viena, turėtumėte gauti pinigų iš pirmojo vyro. į jūsų paskolas teismes tikrai neprivalo atsižvelgti, nes:
1. tai nėra gyvybiškai būtinas dalykas.
2. tai Jūsų paskola, o ne vyro.
teismų praktika tokia, kad per mažos gaunamos pajamos ne priežastis sumažinti jas ir vaikui, o priežastis tėvui pasiieškoti geriau apmokamo darbo.
aišku teismas gali priimti ir Jums palankų sprendimą , bet retai tai būna tokio pobūdžio bylose, ypač jei vaikų teisių apsauga prieš.
Atsakyti
paskolą ėmėme jau būdami santuokoj ir tai buvo būtinas dalykas, nes būstas atrodė baisiai ir tokiose sąlygose buvo sunku gyventi. Tad ir ryžomės šiam žingsniui - tik kad jos paimtos mano vardu. Jei to nebūtume atlikę, vaikų teisų apsaugos tarnyba gyvenimo sąlygų tikrai nebūtų įvertinę kaip gerų.

Atsakyti
P.S. tuo labiau mano vyras tikrai geras tėtė - jis labai myli savo vaiką iš pirmos santuokos, jei kada reikia ką nupirkti mokyklai ar drabužių (jei mama neturi pinigų) visada nuperka, per išeigines visada susitinka, eina į kiną ar Mauglį ir t.t. Aš tikrai didžiuojuosiu tiek savo vyru, tiek jo sūnum. Tačiau pasikeitus finansinei padėčiai reikia imtis ir tokių sprendimų.
Atsakyti