Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

pinigu suma vaiko islaikymui nustato teismas. elementai - tai tokie daikciukai, dar liaudyje vadinami baterijomis, dedami i prietaisus, kad jie veiktu.
Atsakyti
biggrin.gif jau kelintoj temoj matau elementai. laugh.gif alimentai vadinosi anksciau. dabar, tai vaiko islaikymas, kadangi anksciau galima buvo vaika islaikyti tik mokant pinigus, o dabar galima tai daryti ir skiriant turto dali. na ne esme. istikruju neimanoma internetu suskaiciuoti kiek reikes moketi, nes tai priklauso nuo daugelio aplinkybiu. protingiausia kreiptis i teisininka in real, bet galutini zodi vis tiek tars teismas, jei tevai nesusitars graziuoju.
Atsakyti
nu bet gi ta buvusi zmona dirba ir issilaiko.tai kam tie "alimentai"?
Atsakyti
QUOTE (indre25 @ 2004 10 06, 14:25)
nu bet gi ta buvusi zmona dirba ir issilaiko.tai kam tie "alimentai"?

Vyras PRIVALO padeti islaikyti savo vaikus, nepriklausomai nuo to ar jo ex zmona dirba ir issilaiko ar ne.
Siaubas kazkoks - tu gi bet kada gali atsidurti jos pozicijoje, buvusios zmonos. Kaip tu tada pyktum, jeigu tavo vyras nebesirupintu vaikais?
Nyku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievalota: 06 spalio 2004 - 14:55
o gal zinot kokiu advokatu telefonu ar adresu.nes mes esame uzsieni.o cia pas mus kad nueit pas advokata tai nesamone,nes pas juos cia viskas kitaip.
Atsakyti
dabar nebera nustatytos konkrecios sumos ar procentai. gali buti, kad ir 100 procentu, be tik tevas pats siulosi tiek moket, tik negali buti maziau 125.
Atsakyti
QUOTE (nemo @ 2004 10 07, 13:10)
Ar Jusu atsakymo nebuvimas reiskia, jog sutinkate, jog esant butent nurodytai situacijai ("ir gyveno jie taip iki amziaus galo" - kaip pasakoje) reiketu perskaiciuoti pinigelius, skirtus vaiko islaikymui?

Atsakome- tokiu atveju reikia kreiptis i TEISMA. Vaiku ishlaikymas yra priteisiamas atsizhvelgiant i vaiku poreikius ir tevu turtine padeti.
Tiesa, jei tevelio turtine padetis pablogejo- tai reikia irodyti teisme - alimentu dydis gali buti sumazhintas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vega: 07 spalio 2004 - 13:14
QUOTE (nemo @ 2004 10 07, 11:42)
, be to, tevelis sukuria nauja seima ir susilaukia dar poros vaikuciu?

Tokiu atveju JAU akivaizdu, kad tevelio turtine padetis pablogejo. O jei dar butu pazhyma apie sumazhejusias tevelio pajamas- alimentu dydis garantuotai butu sumazhintas.
CK 3.201 str.nustatyta, kad alimentu dydis keiciamas, jei ish esmes pasikeite shaliu turtine padetis.Jei priteisti vienam vaikui alimentai trukdo tinkami vykdyti pareigas kitam vaikui/vaikams, (nes nebeuzhtenka leshu arba jos neproporcingos)- galite bandyti kreiptis i teisma del alimentu perskaiciavimo. Reikia siekti irodyti, kad vaikai negauna ir negali gauti vienodo ishlaikymo.Tikslas- ishlaikyma suvienodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vega: 07 spalio 2004 - 13:38
o kaip ir kur reikia kreiptis del alimentu.ar butina tai daryti per teisma?
Atsakyti
o gal atsakysit i si klausimeli apie alimentus:ar gali pvz.ex zmona per teisma nustatyti kiek reikes moket vyrui alimentu jei vyro visai nebuvo lietuvoje tuo laiku?net skyrybos vyko be vyro.
Atsakyti
gali
Atsakyti
Tarkim ex visai nemoka alimentų. Kažką girdėjau apie įsiskolinimo ribas. Gal kas žinot ką konkrečiau apie tokius atvejus?
Atsakyti