Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko išlaikymas ir tėvystės nustatymas

Buvo teismas, priteise alimentus is exvyro. Teismo nutarimas pateko pas antstolius, kurie nusiunte rasta i jo darboviete. Apie metus tvarkingai mokejo, pries 4 men prasidejo velavimai, o uz du paskutinius negavai visai. Ar buhalteri galeciau paduoti i teisme uz antstoliu reikalavimu nevykdyma? Man reiktu bent jau straipsnio pagal kuri buhalteris nusizengia istatymui, kad galeciau pagasdinti teismu.
Atsakyti
QUOTE (kasiopeja @ 2004 08 17, 12:51)
Tai butu logiska. Bet kaip galima alimentus prisiteist neissituokus, tai man ne pro jokius vartus netelpa g.gif Nes jeigu zmones susituoke, tai ju biudzetas bendras. Koks tada teisinis pagrindas is vienos kisenes kitai kisenei pinigus priteisineti???

Mes su vyru kartu negyvenom, nors oficialiai issituoke nebuvom. tad koks cia gali buti bendras biudzetas, jei net seimos realiai nera, tik teisiskai ji egzistuoja. Beje, as prisiteisiau ne tik alimentus, bet ir islaikkyma sau, kol vaikui sueis pusantru metuku. isivaizduojat, kaip jautesi mano diedas? laugh.gif

mano mama prisiteise alimentus gyvendama santuokoje, nes tevukas labai pyle i gurkli. Ir dar ivairiausiu buna situaciju, kuomet teveliai, net ir budami santuokoje, isigudrina babkiu zmonai neduot visai. O vaikus maitint ir rengt tai reikia.
Atsakyti
Sveikos,aš irgi prisiteisiau vaikų išlaikymą,bet dabar galvoju,kad per mažai, po 150 lt,-kiekvienam (3 vaikai),nes iš pradžių kol jo nebuvo "sausa" alga,tai už butą mokėjo,dabar sakė prisiteisei alimentus,tai mokėk už butą pusė sumos,bet tada kas lieka vaikams. išsiskirti negaliu,nes butas neinventorizuotas,o jis jo vardu-man sakė,kad aš tvarkyti negaliu už jį dokumentų.Gal kas galit patarti,ką daryti.Jis skirtis nenori,jam labai patogu vaikai vietoj,jis gyvena kaip ir pas mus.Bandžiau jo nieko neskalbt,tai pabandykit gyvent,kai kojnės visur mėtosi,kartą sudėjau į maišiuką,dėjau,dėjau...o jis naujų prisipirko...juk negyvensi tarp neskalbtų maišiukų,tai va ir skalbiu dar aš jam. O jis turi mergytę manekenę 10 metų jaunesnę-tai ko jam negerai-puikiai supranta,kad ji jam tokia nebus kaip aš daugiavaikė(na ir kas bet ir aš ne prastesnė nei manekenė) PATARKIT KĄ DARYTI SU BUTU.
Atsakyti
MANO VYRAS BUVO VEDĘS IR TURĖJO DU VAIKUS,IŠSISKYRĖ IR PAGAL ABIEJŲ SUSITARIMĄ UŽ KĖKVIENĄ VAIKĄ PER MĖNESĮ MOKĖJO PO 125LT. DABAR MES SU JUO TURIM DU VAIKUS,PAS JĮ ATLYGINIMAS ANT POPIERIAUS 440 ,AR JIS IR DABAR PRIVALO MOKĖTI PO 125,TADA MANO VAIKAMS NELIEKA NET PO 125.AR YRA TOKIA GALIMYBĖ SUMAŽINTI ALIMENTUS,AR TIE 125 YRA VALSTYBĖS NUSTATYTI NEPRIKLAUSOMAI NUO ATLYGINIMO.TAI TADA MANO VAIKAIS LIKS NUSKRIAUSTI.PARAŠYKIT JEI KELTUME BYLA DĖL MAŽESNIŲ ALIMENTŲ AR LAIMĖTUME.LABAI AČIŪ g.gif
Atsakyti
QUOTE (NACIS @ 2004 08 25, 13:16)

2. Kaip paprasčiausiai padaryti, kad tas babkes gautu ne jinai, o jie eitų į sąskaitą vaiko vardu.

kol vaikui nesuejo 18 metu, tol uz jo islaikyma alimentai yra priteisti vaiko motinai, t.y jei tu pervedinesi pinigus i saskaita vaiko vardu, tai tavo eks tures teise issireikalauti dar karta atitinkama sumele.
Atsakyti
Kadangi turiu daug patirties sioje srityje, tai noriu ir as zodeli leptelti.

Alimentai skiriami 25 proc. nuo vyro algos "i rankas". Maziausia kas gali buti skirta vienam vaikui bent po 125 Lt. Taip iseitu 2 vaikam per menesi 250, jei ir to nemoka- tada skaiciuojama kaip isiskolinimas, tada jau skaičiuoja 50 proc is algos. Bet nuo minimalios algos , kad ir 50 proc. skaiciuojant vistiek vyras vis skolingas. Jei vyras jau moka dviem vaikam alimentus, o patiems maziau lieka- iseitis ir tai antrai moteriai prisiteisti alimentus is savo esamo vyro. Tada visiems keturiems vaikams is vyro algos atskaitys 50 proc. Reiskiasi pirmoji gautu ketvirtadali algos ir antroji ketvirtadali. Bet abiems moterims vyras bus skolingas. Aisku, buvusiai zmonai tai tures juos sumoketi- kad ir po 20 metu. O dabartine gali veliau atsisakyti tos skolos. Taip Jums- klasianciai pusei butu naudingiau.

Dabar kitai - vyrui, kuris atseit perdaug moka. Na , cia tik vienu atveju galiu pateisinti, kad moka vos ne tukstancius, o siaip saviems vaikams- reiktu negaileti.Taciau sitam vyrukui, galima kreiptis i teisma ir prasyti is jo priteisti konkrecia suma pinigu. Del kokios sumos- su buvusia zmona sutarsite teisme ar graziuoju, nezinau aiskiai kad daugiau nei 125 Lt. turetu buti- bet variantas imanomas. Draugas moka konkreciai 600 lt vienam vaikui. Bet jei kada nors uzdirbsite maziau- turesite moketi vistiek sutarta suma.
Atsakyti
nuejau i ta saita ir nelabai supratau vienos pastraipos:

Atlikus tyrimą, jei tai buvo daroma remiantis teismo nutartimi, surašomas ekspertizės aktas, kuris siunčiamas teismo pirmininkui; jei asmenine iniciatyva - raštu išdėstoma, kas atlikta, kokios tyrimo išvados, tačiau toks raštas neturi juridinės galios (pvz. teisme juo negalima bus remtis, įrodant tėvystę - tam reikės papildomos teismo nutarties atlikti ekspertizę).

tai reiskia, kad du kartus reikia daryti ta tyrima? nesupratau blink.gif
o jeigu sakykim tevas nesutiktu atlikti tevystes nustatymo tyrima, kaip tuomet elgiasi teismas? ? ?

o dabar jau durnas klausimas: jeigu tevyste irodo, tai vaikas vis vien pasilieka mano pavarde, taip? unsure.gif


Papildyta @ [mergetime]1094304979[/mergetime]
--------
p.s. ar galima paskui tuos $$$ kuriuos teks isleisti tyrimui nustatymo(kaip supratau is pradziu reikia kazkam sumoketi, kad atliktu ta tyrima) prisiteisti is vaiko tevo? unsure.gif
Atsakyti
taip, jei pirma karta tyrima dareisi savo noru, tai teismas gali jo nepripazinti ir tada teks ji pakartoti.

Vaikui pavarde jau nebekeiciama.

Jei nustatoma, kad tas asmuo butent ir yra tavo vaiko tevas, tai visas teismo islaidas yra priteisiama sumoketi jam.
Atsakyti
Nu tokiu vyru kaip nacis, nesuprantu. mad.gif Toks jausmas kyla, kad tau Naci visai nerupi tavo vaikas. Zveriska suma, argi? Ar zinai,ka reiskia vienai auginti vaika? ir kiek tai kainuoja - ir finansiskai, ir moraliskai, ir fiziskai? Nori pervedineti pinigus i vaiko saskaita, kad jo motina negaletu tu pinigu gauti. g.gif Tavo nuomone, tavo vaikiukas iki 18 metu niekada nesusirgs, jam zieminiu batu niekada nereikes, saldainio skonio pazinti irgi. Tipo vaiko islaikymas tai tik motinos reikalas. bash.gif
As viena auginuosi vaika, ir tiesa sakant, vaiko tevas ne cento nera daves. Nes nesikreipiau i teisma ir nesiteisiau is to mulkio,kuri del tokio atsakomybes jausmo nebuvimo net zmogumi pavadinti neimanoma. Mano nuomone, jei vaiko genetinis (atleiskite, bet jis tikrai neturi jokios teises vadintis tevu) yra atsakingas zmogus, jauciantis atsakomybe uz vaika,tai jam jokiu teismo sprendimu,rastisku susitarimu nereikia. Pareigingi tevai be valstybiniu instituciju isikisimo moka vaikams pinigelius.
KUO PRASIKALTO TAVO VAIKAS TAU, NACI, KAD TU SITAIP ZIAURIAI ELGIESI?!
Ka vyro atsakomybe pries vaika baigiasi ties isejimu is seimos? Kai smagintis tai erelis, o kai reikia moketi uz pasekmes, tai jau atleiskit manes ten nebuvo, o ir vaikas pradetas tik del moters kaltes,jo, vyro indelio vaiku daryme ne gramo?! bash.gif

Ir kaip tokius padugnes,kaip tu, naci, si zeme nesioja?

MOkek alimentus ir nesiskusk! Tai maziausiai ka gali padaryti. o jei per susitikimus su vaiku, menkini ir niekini jo motina, tai patarciau to nedaryti, nes tai labai traumuoja vaikuti. Cia juk svarbiausias yra VAIKAS, O NE TU. Vaikas gi nekaltas, kad tau nepavyko seimyninis gyvenimas. Pries darant vaikus reikejo atydziau rinktis su kuo darai.
Atsakyti
Klausimelis neduoda ramybes... g.gif
Ar imant vartotojiska paskola banke vyro nesantuokinis sunus (jis gyvena ne su mumis, turi tevo pavarde, oficialiai alimentu jam vyras nemoka) skaiciuojamas kaip musu seimos narys;
Ar "dalinant" musu seimos pajamas vienam asmeniui (ten kazkaip skaiciuoja tie bankai) dalis ir jam skiriama?
Atsakyti
taip.
Reiketu kreiptis i teisma, kad jam butu nustatyta konkreti alimentu suma, tada jau nebutu jisai skiaciuojamas kaip seimos narys.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 09 10, 12:12)
taip.
Reiketu kreiptis i teisma, kad jam butu nustatyta konkreti alimentu suma, tada jau nebutu jisai skiaciuojamas kaip seimos narys.

Bet kad tu alimentu niekas is musu nenori (atrodo).
Tai taip iseina, kad ten kur gyvena jis - seimos narys ir pas mus - taip pat?

Ir dar... Jei paskola imu as savo vardu - ta vaika irgi priskaiciuos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolyta: 10 rugsėjo 2004 - 12:17