Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Aušrinė"

O, maniškis irgi labai myli Albiną 4u.gif
Na, planuojam ir brolį ten leisti po poros metų (užrašėm iškart jam gimus lotuliukas.gif )
Atsakyti
Gal yra lankiusiu VOVERIUKU grupe? kokie atsiliepimai apie ten dirbancias aukletojas? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta: 08 gegužės 2008 - 10:03
QUOTE(Žydriausia @ 2008 04 30, 12:06)
...galetu tos tvoros ar ausktesne but ar kaip, nes kai eini vakare pasiim vaiko, tai ziurek pavesinese paaugliu visokiu prisede, is buteliu gurksnoja ir aisku visas siuksles po saves palieka.

Dabar tenka su "mažuoju broliu" po Kėdainius pasivaikščiot, nelabai suprantu, kaip darželiuose tokią tvarką jie įsivedė, bet nė į vieną darželį pašaliniai įeit negali doh.gif Savaitgaliai vartai būna užrakinti,tvoroj spragų irgi nepastebėjom (nors įeit labai norėjom blush2.gif ), o per pietų miegą, ar tuo labiau kai patys "darželiečiai" lauke dūksta, nei prie smėlio dėžių, nei pavėsinėse mamkų su mažais vaikais nematyt.
Ir kažkaip nepastebėjau, kad dideni vaikai (t.y. ne darželio) veržtųsi į darželio teritoriją, nors ten ir karstyklės ir smėlio dėžės g.gif
Ir juo labiau, jokių šunų, vedžiojamų darželio teritorijoj, ką ne kartą teko matyt Kaune.
Nors šiaip darželis thumbup.gif , bet dėl pašalinių maišymosi darželio teritorijoj, tai vis tik reiktų kažką daryt.

Atsakyti
QUOTE(ruta @ 2008 05 08, 11:02)
Gal yra lankiusiu VOVERIUKU grupe? kokie atsiliepimai apie ten dirbancias aukletojas?  4u.gif

Aha mums irgi labai domina ,parasykit prasom lauksim.Nes seip tai labai ne kokia musu nuomuone labai gaila verysad.gif apie darzeli aplamai,labai nemazai sutikau nenorinciu lankyti ,kas keista,seip daugeliui neydomu,gal del pertekliaus vaiku,aukletojos nespeja atmosferos sudaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emile569: 26 gegužės 2008 - 21:23
Na as ir uzrasiau savo vaika i si darzeli, noretusi labai pradet lankyt nuo 2 metuku, ale kad sako eiles labai dideles ir panasu kad dar metus teks palaukt sad.gif

Papildyta:
QUOTE(Aloha @ 2008 03 02, 11:58)
Na žinau kelis atvejus kai bande kitaip kalbėtis, nieko nepavyko  schmoll.gif , tiesiog fiziškai darželis negali priimt  ax.gif Mes uzsirasem pries pusmeti tai nieko nesake, kad nebus vietos kai ateis laikas lankyt, realiai parašėm kad lankysim nuo 2009-01.

Na zinokit as prasyma 2007 metais vasara parasiau, kad lankyt nuo 2008 men. vasario, tai ir nieko nesake kad negalesim lankyt, o dabar norim pradet lankyt nuo 2009-09-01 ir sako jusu eile ateis tik 2010 08 men. doh.gif siaubas kazkoks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2008 03 07, 13:53)
lygiai taip ir aš galvojau, kai vaiką į daržą įrašinėjau  smile.gif plius mums Gintarėlis patogiau būtų buvęs, prie pat garažo kur mašiną laikom.bet paskui pamačiau žymiai rimtesnių skirtumų, nei kad aplinka. na bet čia kiekvienos mamos pasirinkimas, nemanau kad ir kituose darželiuose vaikams yra blogai. pvz mano vaikui ir šitame buvo BLOGAI iš pradžių, netgi labai-manau niekur gerai mums nebūtų buvę.kol adaptavosi, apsiprato ir įsibuvo. tiesiog nereikia darželio "gerumo" nurašyti vien tik aplinkai  4u.gif yra dar pedagogų požiūris į vaiką kaip į asmenybę, yra ugdymo principai, yra auklėtojų kvalifikacija, naudojamos metodikos, yra vadovo reikalavimai, keliami auklėtojoms, ir daug dalykų. iki mokyklos vaikas turės susiformuoti į ganėtinai brandžią ir gyvenimui paruoštą asmenybę, būtent darželyje jam bus suteiktas pirmasis ugdymas, ir manau nuo to ganėtinai svariai priklausys, kaip jam seksis ir mokykloje. dabar duodama pradžia pirmiems įgūdžiams, jie ištobulinami ir plėtojami toliau, arba ne.ir manau kad būtent tai ir yra labai svarbu, ir būtent šitas darželis, mano akimis, ganėtinai daug tuo užsiima.
pvz: pas mus grupėje, rūbinėje, yra tokia lenta, ant jos priklijuota daug kažkokių raidelių.atėjusi nesupratau kas tai. pasirodo, kiekvienas vaikutis naujokas turi su mamyte pasidaryti savo vardo pirmą raidelę-numegzti, pasiūti ar panašiai (mes mezgėm, man vaikas padėjo kutukus daryti).tada jie visi klijuoja su lipukais savo raideles prie tos lentos.ta pati raidelė yra ant spintelės vaiko, prie rankšluostuko vonioje.mano vaikas dar trijų neturėdamas jau savo raidę skyrė, ir moka parašyti.ir kitų kai kurių vaikų raideles žino.manau čia puiki idėja  thumbup.gif
kitas dalykas-prieš gimtadienį apie vaikutį tėvai padaro tokį kaip fotomontažą-tipo susipažinkim, su nuotraukom.pakabinamas garbingoje vietoje tas montažas, ir vaikai su auklėtoja eina dieną ir kalba, apie šeimą to vaiko, brolius, seses ir t.t. taip vaikai mokosi susipažinti, aptarti ir t.t.
dar daugiau tokių visokių auklėtojos sugalvoję, ir man labai labai patinka tos idėjos  thumbup.gif patinka kad vaiko papkėje yra sąsiuvinys, kuriame vis kažką įdomaus pasiskaitau, patinka, kad ir mes patys tą sąsiuvinį turim pildyti.ateityje bus prisiminimas.
galbūt kitame darželyje irgi taiko kažką panašaus, nežinau.aš tebendravau su viena Gintarėlio auklėtoja, ir jai vaikų ugdymas buvo lygu piešimui.piešiniai iškabinti ant sienų buvo akivaizdžiai daugiau auklėtojų,o ne vaikų darbeliai.
kvailai jaučiuosi "proteguodama" savo darželį  lotuliukas.gif lyg suinteresuota būčiau  rolleyes.gif bet iš tiesų kai pasigilini, kad darželis yra labai svarbus vaiko gyvenime-juk dabar iš mūsų žmogeliukų lipdomos asmenybės, ir darželis tam turi beveik didesnę įtaką, nei šeima, nes ten vaikas daugiau laiko juk praleidžia.. tai kogero tikrai verta pasiieškoti geresnio  smile.gif kur ne tik pievutė lygiau nupjauta.
sėkmės visoms mamytėms, renkantis darželį ir į jį papuolant  4u.gif

As atsiprasau ,bet neteko su nieko panasaus susidurti ax.gif ,bent jau mums,apskritai su nieko neteko susidurti tik palieki ir pasiemi ,dar nebent pats ko paklausi,beje su skersvejais teko susidurti , kurie pastoviai yra ,bet i tai niekam ne motais ,man labai smagu jei kitiems teko papulti pas kitokius zmones nes aisku nuo aukletoju viskas priklauso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emile569: 31 gegužės 2008 - 13:46
QUOTE(Emile569 @ 2008 05 31, 14:44)
As atsiprasau ,bet neteko su nieko panasaus  susidurti ax.gif  ,bent jau mums,apskritai su nieko neteko susidurti tik palieki ir pasiemi ,dar nebent pats ko paklausi,beje su skersvejais teko susidurti , kurie pastoviai yra ,bet i tai niekam ne motais ,man labai smagu jei kitiems teko papulti pas kitokius zmones nes aisku nuo aukletoju viskas priklauso smile.gif

O į kokią grupę einat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Emile569 @ 2008 05 31, 14:44)
As atsiprasau ,bet neteko su nieko panasaus  susidurti ax.gif  ,bent jau mums,apskritai su nieko neteko susidurti tik palieki ir pasiemi ,dar nebent pats ko paklausi,beje su skersvejais teko susidurti , kurie pastoviai yra ,bet i tai niekam ne motais ,man labai smagu jei kitiems teko papulti pas kitokius zmones nes aisku nuo aukletoju viskas priklauso smile.gif

tai kviečiam į svečius, pas Žiogelius biggrin.gif
žinai, ne tik nuo auklėtojų viskas priklauso. dar ir nuo tėvų labai daug kas. turėk noro, entuziazmo, domėkis, siūlyk ir žiūrėk ir tavo vaikui naudos nuo to bus smile.gif mane labai nervina, kai susirenka visi vaikų atsiimt su naujom mašinom po nn tūkstančių pirktom, o kai reikia per susirinkimą į grupės fondą 5 lt įmesti-dūsauja doh.gif kaulina kaulina auklėtojos, lyg sau batams taupytų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rucelie: 04 birželio 2008 - 15:50
Nelabai supratau prie ko cia naujos masinos,ir mano domejimasis ,patikek ,tiek kiek as zinau tai jeigu parasyciau isigastu dauk kas ,bet nerasysiu ir i konfliktus nesivelsiu.Ir butent tiesa tavo ,kad keista man pasirode kaip daugelis tevu nesidomi ir jeigu gerai pasiziuretu tai kazin ar vaika isleistu, nors gal kitiem nesvarbu nezinau cia kiekvieno reikalas.O jeigu jums gerai zogeliuose tai puiku ir labai smagu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emile569: 05 birželio 2008 - 17:41
QUOTE(Emile569 @ 2008 06 05, 18:39)
Nelabai supratau prie ko cia naujos masinos,ir mano domejimasis ,patikek ,tiek kiek as zinau tai jeigu parasyciau isigastu dauk kas ,bet nerasysiu ir i konfliktus nesivelsiu.Ir butent tiesa tavo ,kad keista man pasirode kaip daugelis tevu nesidomi ir jeigu gerai pasiziuretu tai kazin ar vaika isleistu, nors gal kitiem nesvarbu nezinau cia kiekvieno reikalas.O jeigu jums gerai zogeliuose tai puiku ir labai smagu.

purvų bet kur norint galima atkapstyti. aš tikrai labai daug domiuosi savo vaiku kas link darželio, ir kol kas nežinau nieko, dėl ko norėčiau jį iš ten pasiimti biggrin.gif labai gaila, jei kažkam pasiseka mažiau. su baime laukiu dienos, kai keliausim į darželiokų grupę, tikiuosi nepradėsiu tau antrinti kad ten kažkas ne taip. bet dabartinėje mūsų grupėje tikrai viskas labai gerai thumbup.gif
dėl mašinų niekam asmeniškai netaikiau 4u.gif
Atsakyti
Skaitau aš komentarus ... dar prieš metus būčiau jiems pritarus, bet gal padėkim į šoną emocijas ir paskaičiuokim blaiviai - 2 moterys prižiūri daugiau nei 20 blink.gif mažylių nuo 3 iki 6 metų. Ar fiziškai yra įmanoma padaryt ką nors daugiau nei pavalgydinti, sužiūrėti aprangą ir tramdyti, tramdyti, tramdyti: kad nebėgiotų, neišdykautų, nešūkautų. Nes kitaip tai tampa nesuvaldomu uraganu. Net super auklėtojoms toks tikslas neįmanomas. schmoll.gif
Esu savo ausim girdėjusi, kaip mama priekaištauja auklėtojai, nes vaiką išvedė į lauką su pižamos kelnėmis. Jos atrodė normaliai, bet tai tik rodo, kad fiziškai neįmanoma sužiūrėti tokio kiekio vaikų.
O kaip atrodo grupės žiemą, kai blogas oras ir negali išeiti į lauką? Kiek oro lieka grupėje, kai ten laksto tiek vaikų? Beje, vietos lakstymams ir nelieka... O kaip vėdintis? Kaip tiek vaikų pasidalina tualetu?
Darželis gauna baudas? Gal tam yra pagrindo?
Atsakyti
Purvais kapstytis man neydomu yra ir taip kas veikti saule ,jura ,geras oras.Ne is pasitenkinimo cia rasom nera labi smagu kada negali palikti vaiko gerai prieziurai ir tiketis ugdymo kuris kaskiek priklauso ,nes darzelyje vaikas labai nemazai buna.O emociju cia isviso nereikia,tikimes mes ,kad bus geriau.
Pvydziu savo darugei kur jos vaiku grupese yra po 16 vaiku ,o ir prieziura superine,net valgyti atskirai patiekala pritaiko nes vaikas ne viska gali,bet pakliuti tenai jie lauke 3metus beje ir istojimo mokestis,ir seip daugiau moka,galetu buti daugiau tokiu darzeliu labai gaila ,kad viseims vietos tenai nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emile569: 08 birželio 2008 - 18:00