QUOTE(djanukas @ 2008 03 07, 12:18)
na aisku daug graziu atsiliepimu,bet toks vaiku skaicius tikrai nieko gero,kad aplinka grazi tai man gintarelio aplinka grazesne o del aukletoju tai visur visokiu yra,svarbiausia kad papulti nuo pradziu pas gera,o siaip manau visos stengiasi.........
lygiai taip ir aš galvojau, kai vaiką į daržą įrašinėjau
plius mums Gintarėlis patogiau būtų buvęs, prie pat garažo kur mašiną laikom.bet paskui pamačiau žymiai rimtesnių skirtumų, nei kad aplinka. na bet čia kiekvienos mamos pasirinkimas, nemanau kad ir kituose darželiuose vaikams yra blogai. pvz mano vaikui ir šitame buvo BLOGAI iš pradžių, netgi labai-manau niekur gerai mums nebūtų buvę.kol adaptavosi, apsiprato ir įsibuvo. tiesiog nereikia darželio "gerumo" nurašyti vien tik aplinkai
yra dar pedagogų požiūris į vaiką kaip į asmenybę, yra ugdymo principai, yra auklėtojų kvalifikacija, naudojamos metodikos, yra vadovo reikalavimai, keliami auklėtojoms, ir daug dalykų. iki mokyklos vaikas turės susiformuoti į ganėtinai brandžią ir gyvenimui paruoštą asmenybę, būtent darželyje jam bus suteiktas pirmasis ugdymas, ir manau nuo to ganėtinai svariai priklausys, kaip jam seksis ir mokykloje. dabar duodama pradžia pirmiems įgūdžiams, jie ištobulinami ir plėtojami toliau, arba ne.ir manau kad būtent tai ir yra labai svarbu, ir būtent šitas darželis, mano akimis, ganėtinai daug tuo užsiima.
pvz: pas mus grupėje, rūbinėje, yra tokia lenta, ant jos priklijuota daug kažkokių raidelių.atėjusi nesupratau kas tai. pasirodo, kiekvienas vaikutis naujokas turi su mamyte pasidaryti savo vardo pirmą raidelę-numegzti, pasiūti ar panašiai (mes mezgėm, man vaikas padėjo kutukus daryti).tada jie visi klijuoja su lipukais savo raideles prie tos lentos.ta pati raidelė yra ant spintelės vaiko, prie rankšluostuko vonioje.mano vaikas dar trijų neturėdamas jau savo raidę skyrė, ir moka parašyti.ir kitų kai kurių vaikų raideles žino.manau čia puiki idėja
kitas dalykas-prieš gimtadienį apie vaikutį tėvai padaro tokį kaip fotomontažą-tipo susipažinkim, su nuotraukom.pakabinamas garbingoje vietoje tas montažas, ir vaikai su auklėtoja eina dieną ir kalba, apie šeimą to vaiko, brolius, seses ir t.t. taip vaikai mokosi susipažinti, aptarti ir t.t.
dar daugiau tokių visokių auklėtojos sugalvoję, ir man labai labai patinka tos idėjos
patinka kad vaiko papkėje yra sąsiuvinys, kuriame vis kažką įdomaus pasiskaitau, patinka, kad ir mes patys tą sąsiuvinį turim pildyti.ateityje bus prisiminimas.
galbūt kitame darželyje irgi taiko kažką panašaus, nežinau.aš tebendravau su viena Gintarėlio auklėtoja, ir jai vaikų ugdymas buvo lygu piešimui.piešiniai iškabinti ant sienų buvo akivaizdžiai daugiau auklėtojų,o ne vaikų darbeliai.
kvailai jaučiuosi "proteguodama" savo darželį
lyg suinteresuota būčiau
bet iš tiesų kai pasigilini, kad darželis yra labai svarbus vaiko gyvenime-juk dabar iš mūsų žmogeliukų lipdomos asmenybės, ir darželis tam turi beveik didesnę įtaką, nei šeima, nes ten vaikas daugiau laiko juk praleidžia.. tai kogero tikrai verta pasiieškoti geresnio
kur ne tik pievutė lygiau nupjauta.
sėkmės visoms mamytėms, renkantis darželį ir į jį papuolant