Kalėdiniai pietūs vyko pas mane.Kainavo 20-25.
kokius kaledinius pietus galima pagaminti uz 20-25eur? pasidalinkite patirtimi, receptais

Kalėdiniai pietūs vyko pas mane.Kainavo 20-25.
kokius kaledinius pietus galima pagaminti uz 20-25eur?
Toks variantas buvo pasirinktas ne iš skūpumo ar pinigų stygiaus.O todėl,kad nematau reikalo dusintis prie viryklės su kelių patiekalų pietumis.Nemoku gaminti šedevrų, ir nenoriu mokytis.
labai padori suma PAVALGYTI normalius sventinius pietus.
O visiem kitiem dieta amžina.Regis tik pasižiūriu į sūrį ar desertą, o ant užpakalio keli kg prikibo.
Saikingas suriu kiekis nebutu padares daugiau zalos jusu svoriui, nei bulviu kose ar majonezas burokeliuose. O deserta siaip ar taip valgete.
Paciam maistui isleidome nedaug, jei atmetus vyna, nes buvome 2 suauge ir 1 vaikas. Bet kaledu stalui ruosemes kaip ir priklauso (rinkomes patiekalus, gerimus, derinome deserta prie pagrindinio patiekalo). Kiekiai buvo saikingi, 12-os patiekalu nebuvo, nepraleidau ir keliu paru prie virykles, bet buvo viskas, kad kalediniai pietus butu kitokie, nei iprastiniai savaitgaliniai. Is to, kas liko, uzteko vyrui 2-ju dienu pietums (26 ir 27 d.).
As suprantu, kad gal ne visuomet norisi tas kaledas svesti (del ligu, sarvu ar artimuju, praradimu, uzklupusios depresijos ir pan.). Bet vadinkime daiktus savais vardais... Iprastiniai pietus nera kalediniai pietus. Taip kaip sushiai nera kaledinis patiekalas (irgi teko skaityti SM'e apie toki kaledu sventimo varianta).
As suprantu, kad gal ne visuomet norisi tas kaledas svesti (del ligu, sarvu ar artimuju, praradimu, uzklupusios depresijos ir pan.). Bet vadinkime daiktus savais vardais... Iprastiniai pietus nera kalediniai pietus.
na, zinot, ziurint ka jums reiskia kaledos ar pats sventimas. Man tai Kaledos, kaip Kaledos, nera kazkokia super duper svente. Man tai proga susitikti su artimais, brangiais zmonem, kurie issibarste jau po visa pasauli ir paprastai tik kalediniu metu gali atvaziuoti i LT. Todel susitikimas su tais zmonemis net ir prie sudziuvusiu "baranku" man butu(yra) svente
![]()
![]()
ir stalo turinys jau nera tiek svarbus.
Bet puikiai suprantu, kam Kucios ir Kaledos svarbios kaip religine svente. Tuomet, neabejoju, jog neapsieinama ir be kryziaus ant stalo, be 12 patiekalu ar ejimo i baznycia. Pas mus to nera. Ir nebuvo. Ir greiciausiai, niekad ir nebus.
Ir beja. Na, ir kas cia tokio, jei zmones zuvi ar susius valgo per Kaledas? Na, gal megsta, tai ko negali valgyti to, kas jiems SKANU.