Neezar,
Man padejo puikiai. Istorija tokia, kad pirmiausia teko gerti doksiciklino+nistatino kursa menesi laiko. Pasibaigus paskutinei kapsulei, mazdaug uz 3 dienu veidas budavo vel toks pat baisus. Po kurio laiko vel geriau doksiciklino+nistatino kursa, ir vel ta pati istorija - pasibaigus paskutinei kapsulei veidas baisus.
Papildomai veida prausiau su muilu, kurio svarbiausias parametras yra pH 5,5. Tinka SebaMed, TensiMed, Eucerin. Tiesa tie muilai vadinasi gudriai "sindetas" o ish tiesu, paprastas muilas bet kaina SebaMed apie 15 Lt, o Eucerin apie 8 Lt vaistinese. Gauti imanoma bet jokiu budu ne kiekvienoj vaistineje ir ne kasdien. Jau 4 metus negaliu vartot jokio pigesnio muilo.
Doze vartojau kaip rekomenduojama 0,5 mg/kg zodziu po 5 kapsules nes svoris mano didelis. Uz 2 menesiu po 4 kapsules, dar uz 2 menesiu po 3 kapsules, o dar uz kazkiek laiko po 2 kapsules kasdien. Tol, kol turejo susidaryt ta rekomenduojama 40 dezuciu roaccutane doze. Deja jos sudaryt nepavyko, nes kazkur po 33 dezuciu veido oda pradejo taip baisiai sauseti, kad negalejau kenteti. Spuogai dingo be pedsaku. Randai ir raudona veido oda buvo dar puse metu, bet kazkur po metu veidas tapo lygus kaip manekenes. Net ir randai susilygino ir dabar ju nera.
Pradejo padeti labai greit, geriant didele doze jau po menesio buvo gerai. Veliau spuogai mazejo ir toliau kol ju neliko, zinoma reikejo kovot su ypac sausa oda kremais, akiu drekinamais lashiukais, lupu vazelinu. Ir dabar turiu kasdien naudoti drekinancius akiu lashus, vazelina lupoms, krema veidui ir rankoms.
Spuogu buvo ypac daug, deja kaip buna tokiais atvejais zmones bijo foto aparato kaip velnio. Galiu tik pamineti, kad pvz kartais spuogas uzaugdavo shalia akies ir negaledavau atsimerkti.. tai manau kazkiek pasako sunkuma.
Guziuku ir pas mane buvo, na buvo cistiniai spuogai ir paprasti, ir kokie tik nori... visos formos viename. Guzai itin baisus buvo, pvz meginant spausti jie sprogdavo puse ant veidrodzio, o blogiausia, kita puse kazkur i vidu.. baisu. Dazniau jie nesispausdavo. Taip, jie dingo ir suspejau pamirshti kas tai.
Kartu su roaccutane vartojau ir kitas priemones. Na darydavau taip.. prausdavausi veida 2x i diena, ryte ir vakare. Po prausimosi su tuo pH 5,5 sindetu, uztepdavau spuogelius antibiotiku tepaliuku. Budavo toks Erylik, su eritromicinu neblogas. Dabar neimanoma jo gauti, bet yra ir kiti, su tetraciklinu turetu tikti.
Svarbiausia veido nekankinti. T.y. shvelnus muilas ne retai ir ne daznai, o 2x i diena, antibiotiku tepaliukas atsargiai ant kiekvieno spuogelio, na ir kur sausa oda kremas. Daugiau nereikia jokiu deginimu spiritu ar kitu gudrybiu, nes stebuklu nebuna ir oda tai vargina. Reikia jai padeti pasveikti nedeginant itin stipriais tepalais. Antibiotikai daugiausiai apsaugo nuo to, kad ta bakterija "acne vulgaris" neplistu toliau ir sunyktu.
Tikiuosi atsakiau i Jusu klausimus, bet man buvo itin sunki forma. Jeigu Jusu forma lengvesne, kai kurie patarimai gali netikti.
Sekmes!