Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane

Noreciau paklaust geriau po 30mg menesi dabar jau 17 diena po 20mg ir kai tik pradejau gerti po 20 iskart pasibaige visi tie salutiniai poveikiai lyg isvis nutraukciau gert lupos jau beveik nedziusta, oda irgi, nugara neskauda ir panasiai.Ar cia taip turi but ar kas? Ai ir dar labai pradejau prakaituoti nezinau ar cia susije.Pas daktare tik po savaites eisiu bet ji ten nelabai nusimano.
Atsakyti
Kuo didesnė dozė, duo stipriau pasireiškia šalutiniai poveikiai. Tuom viskas pasakyta smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos! Patarkit prasau dermatologa, kuris lengvai paskirtu ROA - neverstu pries tai bandyti kitas visas imanomas priemones. Nes jau daug kas isbandyta, ir esu apsisprendus spresti problema is esmes.
Aciu!
Atsakyti
Sveikos ir sveiki, perskaites visa sita tema, visdelto kilo klausimas, greiciau patarimo ieskojimas. Ar butu verta kisti nagus i visa sita stebukladari/nuoda, geriant po 1-2 tab. kokius 2 menesius, nors minimaliai rasoma 3 men. ? Padetis nera tragiska, nors kaip kada.. (kaip moterim su menesinem smile.gif ). Bandes visko daug ir mazai smile.gif tepalai, kremai, nuoviriukai, arbateles, trauklapiai, vitaminai, netgi bioptron lempa ir aisku doksiciklinas ir eritromicinas. Tiesa, paskutiniu dvieju nebekisciau i burna, nes ne tik sveikatai negerai, bet ir veida ismeta nebe paprastaisiais, o giluminiais spuogais.. Tai priejau kaip ir liepto gala priesnuodziu pasaulyje, tai gal savo dermatologui is "Lornos" pamineti roaccutane kaip paskutini vaista? Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stalazass: 12 rugpjūčio 2010 - 22:09
O kodėl nenorite viso kurso "pribaigti", tik mėnesį- du? Dėl pašalinio poveikio?

Esu skaičiusi žmonių pasakojimų, kad pagėrė Roaccutane porą mėnesių, oda labai pagerėjo, tačiau kankino stiprus pašalinis poveikis, nes dozė buvo skirta per didelė, tad nustojo gert. O nustojus po kurio laiko oda sugrįžo į pradinę būseną.
Kai kurie atvejai buvo dar vaisto išleidimo į rinką pačioje pradžioje, kai dozės arklinės buvo skiriamos. Tai vienas žmogus vistiek po kelių metų vėl pakartotinai pradėjo kursą, ir jį pabaigus sėkmingai išsigydė.

Tad manau taip "žaisti" neverta. Bet kokiu atveju, vistiek dermatologo reikia tokių klausimų klaust, tiksliausiai atsakys.

Ar retinoidus, azelainą jau bandėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 12 rugpjūčio 2010 - 22:50
QUOTE(himalaia @ 2010 08 12, 22:49)
O kodėl nenorite viso kurso "pribaigti", tik mėnesį- du? Dėl pašalinio poveikio?

Esu skaičiusi žmonių pasakojimų, kad pagėrė Roaccutane porą mėnesių, oda labai pagerėjo, tačiau kankino stiprus pašalinis poveikis, nes dozė buvo skirta per didelė, tad nustojo gert. O nustojus po kurio laiko oda sugrįžo į pradinę būseną.
Kai kurie atvejai buvo dar vaisto išleidimo į rinką pačioje pradžioje, kai dozės arklinės buvo skiriamos. Tai vienas žmogus vistiek po kelių metų vėl pakartotinai pradėjo kursą, ir jį pabaigus sėkmingai išsigydė.

Tad manau taip "žaisti" neverta. Bet kokiu atveju, vistiek dermatologo reikia tokių klausimų klaust, tiksliausiai atsakys.

Ar retinoidus, azelainą jau bandėt?

Hmm, kaip cia pasakius.. Esu daug sportuojantis, sanariu ir nugaros skausmai visai nepageidaujami. Lupu, akiu, veido ir kitu vietu sausejimas yra juokai palyginti su spuoguota veido oda.. Matot, dar esu savaitgaliais megejais alaus isgert, tai va.. bet sita dalyka kaip nors vistiek sutramdyciau, nes atsibodo visi kremai ir visas kitas brudas, apie kuri patys zinot, kiek ir kam reikia laiko.. Na, jei jau taip sakot, kad reiktu iki tu 3 menesiu pasikankint, tai ka darysi, del sveikos odos smile.gif Apie jusu minimus retinoidus, tai cia differin/skinoren geliai ? Jei taip, tai man buvo prirase DUAC, bet po kokios 5 tubeles, siandien pastebejau, kad nebeiveikia paprasto spuogo, kuriame jau matosi baltas virsus, tai jau turbut ir oda priprato. O apie azelaina nieko nesu girdejes g.gif nors visus interneto forumus esu skersai isilgai perejes g.gif
Atsakyti
QUOTE(stalazass @ 2010 08 12, 17:54)
Apie jusu minimus retinoidus, tai cia differin/skinoren geliai ? Jei taip, tai man buvo prirase DUAC, bet po kokios 5 tubeles, siandien pastebejau, kad nebeiveikia paprasto spuogo, kuriame jau matosi baltas virsus, tai jau turbut ir oda priprato. O apie azelaina nieko nesu girdejes  g.gif  nors visus interneto forumus esu skersai isilgai perejes  g.gif

Gali būti, kad bakterijos išvystė imunitetą Duac esantiems antibiotikams. Nors kombinuojant antibiotikus su benzoilu ir mažesnė tikimybė, kad taip atsitiks, bet vistiek būna.

Na, Duac poveikiu nuo retinoidų ir azelaino rūgšties skiriasi. Retinoidai tai- tretinoinas ("Erylik"- kartu su antibiotikais), adapalenas ("Differin"), tazarotenas (tik nežinau, ar jo Lietuvoje yra). Azelainas (azelaic acid)- jei žinot apie Skinoren, Finacea, turėtumėt žinot ir apie jį. Ne retinoidas, bet veikia panašiai.

Jei nesate bandęs nei retinoidų, nei azelaino, manau, pasvarstykit pirma juos. Jei bandėt- tada belieka Roaccutane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 13 rugpjūčio 2010 - 00:47
QUOTE(stalazass @ 2010 08 12, 22:54)
Hmm, kaip cia pasakius.. Esu daug sportuojantis, sanariu ir nugaros skausmai visai nepageidaujami. Lupu, akiu, veido ir kitu vietu sausejimas yra juokai palyginti su spuoguota veido oda.. Matot, dar esu savaitgaliais megejais alaus isgert, tai va.. bet sita dalyka kaip nors vistiek sutramdyciau, nes atsibodo visi kremai ir visas kitas brudas, apie kuri patys zinot, kiek ir kam reikia laiko.. Na, jei jau taip sakot, kad reiktu iki tu 3 menesiu pasikankint, tai ka darysi, del sveikos odos  smile.gif  Apie jusu minimus retinoidus, tai cia differin/skinoren geliai ? Jei taip, tai man buvo prirase DUAC, bet po kokios 5 tubeles, siandien pastebejau, kad nebeiveikia paprasto spuogo, kuriame jau matosi baltas virsus, tai jau turbut ir oda priprato. O apie azelaina nieko nesu girdejes  g.gif  nors visus interneto forumus esu skersai isilgai perejes  g.gif

na kaip sportuojanciui tai tikrai skaudes ir nugara ir kojos ir viskas ka treniruojat. del kurso ilgio tai negi taip jau sunku siek tiek ilgiau pagert butu, kad tikrai rezultatas butu, man asmeniskai tie trumpi lengvi kursai tai pinigu metymas kaip i bala...
p.s. man asmeniskai jau praejo pora menesiu po baigimo kurso ir oda visa dar ledine, spalva labai grazi ir vienoda, neturejau nei vieno, net menkiausio inkstyro, nei juodo, net ant nosies. gal pagaliau ivyko stebuklas ir as issigydziau sita velniava, net pati patiket negaliu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visiskai_rami: 13 rugpjūčio 2010 - 22:17
QUOTE(himalaia @ 2010 08 13, 01:41)
Gali būti, kad bakterijos išvystė imunitetą Duac esantiems antibiotikams. Nors kombinuojant antibiotikus su benzoilu ir mažesnė tikimybė, kad taip atsitiks, bet vistiek būna.

Na, Duac poveikiu nuo retinoidų ir azelaino rūgšties skiriasi. Retinoidai tai- tretinoinas ("Erylik"- kartu su antibiotikais), adapalenas ("Differin"), tazarotenas (tik nežinau, ar jo Lietuvoje yra). Azelainas (azelaic acid)- jei žinot apie Skinoren, Finacea, turėtumėt žinot ir apie jį. Ne retinoidas, bet veikia panašiai.

Jei nesate bandęs nei retinoidų, nei azelaino, manau, pasvarstykit pirma juos. Jei bandėt- tada belieka Roaccutane.

Aš norėjau prie to paties paklausti. Kodėl man tarkim Differin'as visiškai nepadėjo, o DUAC'as tiesiog akivaizdžiai, nors, kaip suprantu, tai DUAC'as silpnesnis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2010 08 13, 16:47)
Aš norėjau prie to paties paklausti. Kodėl man tarkim Differin'as visiškai nepadėjo, o DUAC'as tiesiog akivaizdžiai, nors, kaip suprantu, tai DUAC'as silpnesnis? g.gif

Ne silpnume ar stiprume esmė. Tai tiesiog yra du skirtingai veikiantys vaistai. Kas tinka vienam, nebūtinai tiks ir kitam.
Duac yra benzoilo peroksidas su antibiotiku, Differin- retinoidas adapalenas. Benzoilas ir antibiotikas naikina aknės bakterijas, mažina uždegimą, o adapalenas mažina riebalų išsiskyrimą, nusluoksniuoja odą, mažina uždegimą.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 08 13, 00:41)

Nesu bandes, bet patikekit, atsibodo jau visi tie kremai, tepaliukai, geliukai ir visi tie prausikliai.. O be maskuojamo kremo neiskisu net galvos pro duris smile.gif
Papildyta:
QUOTE(visiskai_rami @ 2010 08 13, 22:16)
na kaip sportuojanciui tai tikrai skaudes ir nugara ir kojos ir viskas ka treniruojat. del kurso ilgio tai negi taip jau sunku siek tiek ilgiau pagert butu, kad tikrai rezultatas butu, man asmeniskai tie trumpi lengvi kursai tai pinigu metymas kaip i bala...
p.s. man asmeniskai jau praejo  pora menesiu po baigimo kurso ir oda visa dar ledine, spalva labai grazi ir vienoda, neturejau nei vieno, net menkiausio inkstyro, nei juodo, net ant nosies. gal pagaliau ivyko stebuklas ir as issigydziau sita velniava, net pati patiket negaliu  lotuliukas.gif

Sitie dalykai ir atbaido paprasciausiai.. O jei 3 menesius be sporto, tai net nezinau blink.gif o kiek menesiu kursas pas jus buvo?
Atsakyti
Man rodos as jau nusibosiu jums su savo klausimais, bet gal mazdaug galetumet nusakyt dabartine kaina 10mg ir 20mg ? Aciu 4u.gif
Atsakyti