o vat as gersiu trecia karta, nera pas mane tokiu baisiu problemu tik pavieniai iskyla, bet gydytojas israse ir kadangi cia UK man siuo metu jjie ne kainuos ne cento skaau gersiu, bala nemate, geras vaistas
QUOTE(visiskai_rami @ 2009 11 07, 00:50)
o vat as gersiu trecia karta, nera pas mane tokiu baisiu problemu tik pavieniai iskyla, bet gydytojas israse ir kadangi cia UK man siuo metu jjie ne kainuos ne cento skaau gersiu, bala nemate, geras vaistas
Na jei ir pas mus būtų nemokamai gal ir as nedvejočiau. O dabar galvoju dar ar verta mokėti didžiulius pinigus ir tuo pačiu kenkti sau
QUOTE(visiskai_rami @ 2009 11 07, 00:50)
nera spuogu,o geriat nuodus,ir dar entuziastingai. Na,sekmes
QUOTE(Maserati @ 2009 11 07, 12:45)
nera spuogu,o geriat nuodus,ir dar entuziastingai. Na,sekmes
Aciu Lyg tu supranti is vis kodel as juos geriu, neturi ka pasakyt patylek geriau
QUOTE(visiskai_rami @ 2009 11 07, 23:21)
Aciu Lyg tu supranti is vis kodel as juos geriu, neturi ka pasakyt patylek geriau
Tai saket,kad nieko baisaus nera,todel ir nusistebejau,kaip taip lengvabudiskai rizikuojat ,,nera pas mane tokiu baisiu problemu tik pavieniai iskyla",o jei sakot,kad nesuprantu situacijos,tai ir rasykit aiskiai,kad yra reikalas juos gerti. na,bet kuriuo atveju sekmes gydantis
QUOTE(Maserati @ 2009 11 07, 21:25)
Tai saket,kad nieko baisaus nera,todel ir nusistebejau,kaip taip lengvabudiskai rizikuojat ,,nera pas mane tokiu baisiu problemu tik pavieniai iskyla",o jei sakot,kad nesuprantu situacijos,tai ir rasykit aiskiai,kad yra reikalas juos gerti. na,bet kuriuo atveju sekmes gydantis
o kuo jus galit pagryst savo teigini jog sie vaistai tai nuodai? O mano situacija tokia, vat pvz siandien dabar turiu viena nendideli spuogeli, o siaip kazkokiu maziuku pastoviai tokiu po oda nealtyviu yra daugiau, bet ju nelieciant ir nedraskant, jie gyvent nemaiso. Taciau as nuejau pas dermatologa ir man pasiule pasirinkt arba antibiotikai arba roaccutanas, tam kad 100 proc oda butu svari ir toliau butu galima tvarkyt oda lygynt, daryt lazeri ar kazka pan. As pasirinkau roacutane nes mano galva kelis menesius ryt antibiotikus yra nesveikiau, nei tas NUODAS roacutanas.
O visiems puolantiem ta nelemta roaccutane palyginimui:
Roaccutane: man asmeniskai vartojant sukelia odos tempima, dziovina lupas, skauda raumenis ir kaulus, kartais begdavo kraujas is nosies, kraujo tyrimu rezultatai visad parodydavo, kad jokiu pakitimu nera, nei cholesterolio, nei kepenu atzvilgiu ar pan. Nelabai iziuriu tamsoje, cia toks sakyciau visam likes salutinis poveikis, nes antra kursa geriau pries koiu 4 metus gal, o nematau tamsoj dar ir siandien.
Spuogai: kuriuos turiu jau turbut 13 metu (bent jau jauciuosi, kad turiu nors siuo metu oda svariausia, kokia buvo per tuos metus) sukele sunkia depresija, ko pasekoja ryju kitus nuodus antidepresantus keli metai, sukele socialine fobija, ko pasekoja ryju dar kitus nuodus raminamuosiu vaistus, socialine fobija uzdare mane namuose, gyvenu praktiskai izoliavusis nuo pasaulio, draugu neturiu NE VIENO, kadangi jauciuosi labai nepatogiai bendraudama su zmonemis, vengiu situaciju kur reikia bendraut su zmonem, kartais buna dienu jog bijau iseit i gatve ar parduotuve nusipirkt maisto, nes pastoviai mastau kaip as slyksciai atrodau ir tt.
Zodziu cia tik mazam palyginimui ka sukelia spuogai ir ka dazniausia laikinam sukelia roaccutanas. As visa gyvenima atsiliepsiu tik teigiamai apie siuos vaistus, del to ,kad jei ju nebutu, baisu taip sakyt, bet gal ir manes cia siuo metu nebutu, nes kol mane bere baisiausiai as tiesiog vilkausi per gyvenima (net napavadinciau to gyvenimu), nemaciau jokio tikslo gyvent ir nuolat kest patycias, pirma mokykloj, po to universitete, viesam transporte, parduotuvese, gatvese ir tt, gyvenimas buvo kosmaras, kol nesuzinojau apie roacutana ir nepradejau gydytis.
Papildyta:
QUOTE(Ms. @ 2009 10 31, 00:31)
Labas,
jei vis dar nepradejai Roaccutane gydymo, galiu pasakyti, kad Roaccutane tikrai israso gyd.dermatologe Renata Jankovska. Ji dirba privacioj Baltijos-Amerikos klinikoj Vilniuj. Israso, manau, daug kas, bet sita gydytoja galiu rekomenduoti asmeniskai, nes pati pas ja lankausi del tos pacios problemos. Roaccutane geriu kol kas dar tik dveji menesiai, bet dar ne dienos nepasigailejau
Sekmes sveikstant!
jei vis dar nepradejai Roaccutane gydymo, galiu pasakyti, kad Roaccutane tikrai israso gyd.dermatologe Renata Jankovska. Ji dirba privacioj Baltijos-Amerikos klinikoj Vilniuj. Israso, manau, daug kas, bet sita gydytoja galiu rekomenduoti asmeniskai, nes pati pas ja lankausi del tos pacios problemos. Roaccutane geriu kol kas dar tik dveji menesiai, bet dar ne dienos nepasigailejau
Sekmes sveikstant!
mano pirmi du kursai roaccutano buvo butent paskirti jankovskos, tuo metu kuciauskienes, bet as vaziuodavau i kairiukscio gatveje esanti odos dispanceri, ten ji tuo metu dirbo po tris ar keturias valandas, tik kelis kart per savaite, dirbo ir BA klinikoje, taciau as vaziuodavau i dispanceri, kad nereiktu uz konsultacija moket po 100 ar kiek ten litu vien uz pasiziurejima. Tai siulau paskambint i kairiukscio gatve ir paklaust gal ji ten vis dar dirba
QUOTE(olialiaa @ 2009 11 08, 08:04)
siaip roccutane tikrai kenksmingesnis nei antibiotikai. paskui butina pasidaryti kepenu tyrimus, ar nera pakitimu.
pritariu, del keliu spuogu net neverta ju naudoti
pritariu, del keliu spuogu net neverta ju naudoti
ne paskui, o kas menesi daraisi tyrimus, kraujo bei nestumo testa ir ziuri kas vyksta, jei yra pakenkimas gydymas tiesiog nutraukiamas. O jus man pasakykit kodel kodel gi roaccutane kenksmingesnis uz antibiotikus? ka?
Siaip si vaista skiria gydytojai dazniausiai tik krastutiniu atveju, kai aknes forma yra labai sunki ir antibiotikai nebepadeda. Ju salutinis poveikis gali buti ypatingai didelis, cia jau priklauso nuo organizmo, dar ne viename vaisto informaciniame lapelyje nesu maciusi tokio ilgo saraso pasaliniu poveikiu ir ne tik, kad kitiems organams gali pakenkti, bet dar ir psichologine zmogaus busena veikia plius rekomenduojama bent pora metu nepastoti nutraukus vaisto vartojima, nes sis vaistas sukelia vaisiaus apsigimimus, ir skaitoma, kad per pora metu sis vaistas pasisalins is organizmo... o kas man galetu garantuoti, kad tas valymasis neuztruks ilgiau cia net nera ka lyginti su antibiotikais...
Asmeniskai as, labai gerai pagalvociau, ar verta taip rizikuoti, na, bet dziaugiuosi uz tuos, kuriems jis padejo ir salutinis poveikis pasireiske minimaliai
Asmeniskai as, labai gerai pagalvociau, ar verta taip rizikuoti, na, bet dziaugiuosi uz tuos, kuriems jis padejo ir salutinis poveikis pasireiske minimaliai
QUOTE(Jurate81 @ 2009 11 08, 19:38)
Siaip si vaista skiria gydytojai dazniausiai tik krastutiniu atveju, kai aknes forma yra labai sunki ir antibiotikai nebepadeda. Ju salutinis poveikis gali buti ypatingai didelis, cia jau priklauso nuo organizmo, dar ne viename vaisto informaciniame lapelyje nesu maciusi tokio ilgo saraso pasaliniu poveikiu ir ne tik, kad kitiems organams gali pakenkti, bet dar ir psichologine zmogaus busena veikia plius rekomenduojama bent pora metu nepastoti nutraukus vaisto vartojima, nes sis vaistas sukelia vaisiaus apsigimimus, ir skaitoma, kad per pora metu sis vaistas pasisalins is organizmo... o kas man galetu garantuoti, kad tas valymasis neuztruks ilgiau cia net nera ka lyginti su antibiotikais...
Jau rašiau kitoje temoje, izotretinoinas (kitaip roaccutane) buvo kurtas kaip chemoterapinis preparatas, tai yra labai agresyvus ir rimtas vaistas, naudojamas (o gal naudotas seniau) kai kurioms vėžio formoms gydyti. O statyti vėžį ir spuogus į vieną lygį, tai jau nežinau. Nesmerkiu vartojančių, tai jūsų pasirinkimas ir jūsų prioritetai, bet tos merginos, kurios mąsto, vartoti ar ne, pasverkite viską labai gerai.
as turiu leliuks kuriam dabar 5 menesiai, sveikas grazus ir tt bunant nesciai jokios baimes del apsigimimu neturejau, nes vaistas pasisalina per kelis menesius, ne kelis metus. Bet vat vartojant vaistus privaloma naudotis 2 kontraceptines priemones, bent jau cia UK taip liepia.
QUOTE(kamius @ 2009 11 06, 21:52)
O kiek metukų sūnui ? Gal visgi neverta imtis tokios priemonės, kuri tikrai žaloja organizmą
daktarė įtikino, kad berniukams tikrai nekenčia, o mergaitėms ir moterims-TAIP.
Kai matai kiekvieną dieną kenčiantį savo vaiką ne tik fiziškai, bet ir moraliai-tai yra labai sunku...Pirksim ir vartosim, išeities kitos nėra...