Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane

pradejau ir as vartoti, pries savaite. man tie didieji lyg ir taip jau praeina, nebeatsiranda, o tai budavo vis toj pacioj vietoj, o paskui sugalvojo pakeist ja ir sumazejus joje isdygo kitoje. inkstiru pastoviai atsirasdavo sad.gif dabar antra diena lyg ir ner ju (tfu tfu tfu). noriu paklaust per kiek laiko matet ir kokius gerus bei blogus rezultatus? daugiau ar maziau po 0,5mg/kg vartojot? ar gydytoja iskart skyre ilgam vartojimui ar tik menesiui, kaip man (gal po to tyrimai ir tada ziures? pirma karta siule gert 2 men. pirmas savaites po 2 kapsules, paskui po 1. sekanti karta israse menesiui po 20mg).
ir dar, ar aoda issilygina? kaip su porom? raudonom demelem? visasvirsutinis sluoksnis "suzdiuva" ir atsistato nauja oda ar kaip veikia? g.gif
kol kas jokiu salutiniu poveikiu nepastebejau (tfu tfu tfu), ar nieko jei koki karteli ar du nueiciau i soliariuma (pries svarbu renginy) ? rolleyes.gif
Atsakyti
su soliariumu nesizaisk geriau. bent as tikrai nejau. nors atostogas Nicoje paturejau biggrin.gif tik tiek,kad vartojau 50 apsauga nuo saules pastoviai.
beje, jau keli daktarai sake,kad randeliai po vaistu turetu apmazeti. gal taip ir yra. bet siaip paziurejau man ant nugarytes dar iskyla ir siaip kas ant veidziuko. siaip manau dar kartosiu kursa veliau. nes palyginus pas mane jis buvo neilgas ir nedidele doze blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(visiskai_rami @ 2008 09 09, 21:31)
o as ***** sedziu barzda apsispuogavusia, velnias zino ar cia stresas ar kad darbe pastoviai su tokia kauke reik ant barzdos vaiksciot, ar kad celebrations dvi dideles dezes nusipirkau ir ryju sokoladus  doh.gif bandau clerasyliais praust ir kaukes detis bet nepadeda nervas ima tik  doh.gif

zinok man nuo nervu pastebejau kad irgi buna. as tokia dektukas. ir jei pradedu rimtai nervuotis ziurek vos ne ant akiu per kelias minutes ima kazkas ir iskyla doh.gif
Atsakyti
Sygyta, na, ne nuo nervų, o greičiau nuo hormonų disbalanso. Nervuojantis suaktyvėja hormonų veikla ir automatiškai liaukos išskiria daugiau riebalų, kurių pasekoje - susidaro spuogeliai.
Šitą jau gerai žinau. Visą vasarą tokia graži, be spuogų pravaikščiojau. O va,tik atėjo ruduo ir baisu į veidą pažiūrėti doh.gif Bet ir aš pati, kaip visai kitas žmogus. Pikta, isteriška, amžinai stresuota unsure.gif Tuoj ir kokios depresijos sulauksiu. Norint neturėti spuogų dar turi būti ir labai stiprus psichologiškai, kad galėtum įtikinti save, jog iš tiesų nori būti sveikas. Nepadės vien vaistai, reikia ir nusiteikimo mirksiukas.gif

O apie Roaccutane aš svajojiu jau seniai blush2.gif Gal ir kvaila merga esu, bet man jau kažkaip nesvarbu nei tie šalutiniai poveikiai, nei kas doh.gif Kol kas, pasak daktarės, dar per jauna esu. Bet atrodo, kad jau tiek metų nešu šitą kančią... Br, atrodo bet ką atiduočiau už sveiką odą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nicoletta: 14 rugsėjo 2008 - 18:36
o kokio amziaus esi?
man prireike 1,5 metu apsispresti... kolkas nesigailiu. ziuresim kaip bus toliau

plius manau ,kad lygina siek tiek randus, tiesos yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sygyta: 14 rugsėjo 2008 - 21:05
QUOTE(sygyta @ 2007 01 17, 22:59)
juolab kad man svarbiausia randeliai.. verysad.gif

Mano dermatologė kartu su Roaccutane išrašė ir randus naikinančio kremo. Ir pradžioj pačioj kartu su Roaccutane dar ir išorines priemones (Differin) naudojau. rezultatas buvo išties geras. Randų beveik neliko, iš šalutinių poveikių buvo tik vienas: kad vienu metu oda visiškai nupleiskanojo, kokią savaitę atrodžiau siaubingai, bet po to viskas ėjosi tik geryn. Ir nei plaukams, nei akims, nei kepenims jokių neigiamų pasekmių nebuvo. Lūpos, tiesa, sausėjo, bet tepiau jas balzamu nuolat ir viskas buvo ok.
Bet dėl randų tikrai yra padedančių priemonių, tiesiog svarbu, kad jas naudojant naujų spuogų nesusidarytų ir ant viršaus nauji randai neatsirastų. Tuomet pamažu išblyškinami senieji ir viskas ok.

QUOTE(Nicoletta @ 2008 09 14, 19:31)
Sygyta, na, ne nuo nervų, o greičiau nuo hormonų disbalanso. Nervuojantis suaktyvėja hormonų veikla ir automatiškai liaukos išskiria daugiau riebalų, kurių pasekoje - susidaro spuogeliai.
Šitą jau gerai žinau. Visą vasarą tokia graži, be spuogų pravaikščiojau. O va,tik atėjo ruduo ir baisu į veidą pažiūrėti  doh.gif  Bet ir aš pati, kaip visai kitas žmogus. Pikta, isteriška, amžinai stresuota  unsure.gif Tuoj ir kokios depresijos sulauksiu. Norint neturėti spuogų dar turi būti ir labai stiprus psichologiškai, kad galėtum įtikinti save, jog iš tiesų nori būti sveikas. Nepadės vien vaistai, reikia ir  nusiteikimo  mirksiukas.gif

Aš pastebėjau, kaip tik stresinis gyvenimas, taip ir spuogai - nors po Roaccutano vartojimo jau metai keli praėjo. Tik dabar lengvai jau išsinaikinu, oda niekad negamina riebalų pertekliaus. Bet nusiteikimas išties turi daug svarbos.

O dėl šito vaisto, nors ir atrodo daug kam, koks čia baisus dalykas, tai yra beveik tas pats kas vitamino A perdozavimas gerokas. Todėl ir reikalinga daktarų priežiūra, kad jei kas, laiku sustabdytum vartojimą ir nepakenktum niekam. O kad nėštumo metu negalima vartoti irgi nieko nereiškia, juk ir kitų vitaminų perdozavimas gali vaisiui prastai atsiliepti, netgi kai kurių visiškai natūralių vaisių ar pan. nėštumo metu nerekomenduotina. Manau labai verta tokį vaistą vartoti ir išsigydyti odą, tuomet jau po kelių metų kai gims vaikutis, bent gražią mamą turės.
Tik svarbu vaistą vartojant laikytis visų saugumo priemonių - aš negėriau alkoholio, nesideginau, nuolat kremus su aukštu SPF naudojau ir t.t. Tikrai džiaugiuosi, kad pradėjau šį vaistą vartoti, nors ir nepigus malonumas buvo. Nuotraukų palyginimas prieš ir po gydymo kompensavo viską.
Atsakyti
Labas visoms,
dziaugiuos kad Schroedingers Cat taip padejo sis vaistas. tokios istorijos man atrodo kaip is kokios pasakos. jau keli metai ir joks spuogiukas neiskyla? jei nepaslaptis kiek visas gydymas kainavo? (jau taupau pinigelius)
Papildyta:
beje kas ten per tepaliukas nuo randu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ryte11 @ 2008 09 21, 22:49)
Labas visoms,
dziaugiuos kad Schroedingers Cat taip padejo sis vaistas. tokios istorijos man atrodo kaip is kokios pasakos. jau keli metai ir joks spuogiukas neiskyla? jei nepaslaptis kiek visas gydymas kainavo? (jau taupau pinigelius)
beje kas ten per tepaliukas nuo randu? smile.gif

Tepaliuko nuo randų tikrai nepamenu, jau 4 metai praėjo ax.gif Tiesiog pasikonsultuok su dermatologe, turėtų rekomenduoti kažką.

Dėl spuogiukų - aišku iškyla kartais koks vienas (per PMS ar pan), ypač kai nustojau estrogenines KT vartoti, tai hormonai sustreikavo prieš tokį pokytį. Bet užtenka priešspuoginiu kremuku patepti ir pranyko iš karto - tikrai nepalyginsi kaip ankščiau, kai kovodavau visaip ir vis tiek oda kaip po karo atrodė. Tikrai dabar gyvenimas komfortiškesnis, galiu be jokių pudrų išeiti į gatvę, fotografijose nereikia veido slėpti...

Kaina viso kurso buvo nemaža, apie 2500 lt (įskaitant konsultacijas, Differin, veido prausiklius ir priešrandinį kremą), gydymas truko apie 9 mėnesius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Schroedingers Cat: 22 rugsėjo 2008 - 13:04
Roaccutane tikrai efektyvus vaistas, bet tikrai jis ne pavieniam spuogam.Zinoma, reikia nuolat tirtis kepenu fermentus.Bet rezultatai tikrai geri thumbup.gif .Va ir drauge taip issigyde tuos nenaudelius (o vargo gal 10m).Visada reikia pasverti naudos ir zalos santyki, bet kad efektyvus vaistas, tai faktas thumbup.gif .Tik negalima pastoti ji vartojant ir bet dar 2 men vengti nestumo.Kai kurios studijos siulo ir 2 metus po to neorganizuoti leliuko blush2.gif
Atsakyti
As roccutane vartojau 8men spuogai isnyko ,bei tos raudonos demes ,bet atsirade randai ,vaistu vartojimo metu, ne.Ir beprotiskai slenka plaukai , tiesiog kuokstais.
Atsakyti
QUOTE(rasmoskis @ 2008 09 26, 14:10)
Roaccutane tikrai efektyvus vaistas, bet tikrai jis ne pavieniam spuogam.Zinoma, reikia nuolat tirtis kepenu fermentus.Bet rezultatai tikrai geri thumbup.gif .Va ir drauge taip issigyde tuos nenaudelius (o vargo gal 10m).Visada reikia pasverti naudos ir zalos santyki, bet kad efektyvus vaistas, tai faktas thumbup.gif .Tik negalima pastoti ji vartojant ir bet dar 2 men vengti nestumo.Kai kurios studijos siulo ir 2 metus po to neorganizuoti leliuko  blush2.gif

Todėl, mano nuomone, geriausia jį pradėti naudoti kuo anksčiau, nelaukiant, kol problema "kankins 10 metų". Nes kai aš tą vaistą vartojau dar nebuvo minčių nė apie ilgalaikes draugystęs, ką jau ten apie vaikus kalbėt.

Bet, be abejo, ne pavieniams spuogams. Pavienius gerai ir paprasto priemonės išgydo.

Vakar traukiny kaip tik mačiau merginą su tokia chroniška akne, bet kažkaip nedrįsau nieko sakyt. blush2.gif

O dėl plaukų slinkimo - gal reikėtų B grupės vitaminų pagerti? Ir randų negydo, tiesa, bet tikrai yra pakankamai veiksmingų priešrandinių kremų (gaila neturiu nuotraukos prieš, parodyčiau savo odytę)
Atsakyti
QUOTE(sanel @ 2008 09 29, 20:45)
As roccutane vartojau 8men spuogai isnyko ,bei tos raudonos demes ,bet atsirade randai ,vaistu vartojimo metu, ne.Ir beprotiskai slenka plaukai , tiesiog kuokstais.

man plaukai irgi slinko. gydytoja priedu israse gelezies pagerti. dabar nustojau vartot slenka maziau, bet siaip jie man visada daugiau maziau slinko. o kodel tiek ilgai vartoji?
Atsakyti