Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane

QUOTE(cerber @ 2008 01 30, 02:39)
sveiki visi ir visos likimo draugai  smile.gif
man 25m, berti kai pradejo nuo kokiu 13m tai iki siol. buna kad ir tokie giluminiai, guzai atsiranda (bet retai) ir smulkus ir kapsules tokios kietos po oda, kur tik su adata pradurti galima, kitaip nieko nepadarysi. ir inkstiru labai labai daug. ir dar turiu beda kad as juos labai spaudineju ir labai save suzalojus esu, nes nagai mano ilgi.
taigi pradejau galvoti kad reikia tam padeti taska, buvau pas dermatologe, tai ji sake kad ne tokio lygio spoguota oda ir nepatartu man ju gerti. sake jei ir labiua spoguota buciau tai nepatartu. dar sake kad jei nespaudineciau ju butu zymiai maziau, aisku ta pati suprantu, bet kaip minejau- per n metu niekaip neiveikiu sios savo ydos  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

dirbu su kosmetika, tad oda priziureti moku, gal todel pas mane ju nera daug, o ir randai ir demes nuolat pasveiciamos preparatais su AHA rugstimis, gal tai dermatologei taip ir pasirode kad nebaisus veidas??  verysad.gif  zodziu neisrase ji man roacutano, sake eik pas kita derma, kurie sau piniga zalodami kitu sveikata kraunasi  blink.gif o man liepe eiti pas endokrinologa ir isistirti absoliuciai visus hormonus ir liaukas  g.gif  sakiau reikes pabandyti. bet esu gimdziusi, o nestumo metu niekas nesikeite (o hormonai tai juk pakinta) todel abejoju ar cia del hormonu.

tu zmoniu kurie vartojo roacutana, noriu paklausti:
1) ar kamnors buvo minetos nagu deformacijos?
2) ar nutraukuss gydyma, tokie salutiniai kaip odos sausumas, plauku slinkimas, nagu deform praejo?
as tai labiausiai bijau pakenkti savo groziui, kad plaukai neisretetu(nes ir taip reti) nagai aisku ir kaulu pakitimai gasdina. vaikus jau 2 turiu ir daugiau neplanuoju, daba varine spirale isidejus, tai man nestumo ir apsigimumu ar vaisingumo baimes nera. bet susenti irgi nenoriu. g.gif
mano vyro sesuo sugere kursa, apie jokius salutinius neminejo, jai viskas super buvo, ji man buvo ta vaista kaip apie stebukla papasakojus, jai vien tik gerai viskas buvo. dabar jos vedas tikrai lygus ir jokiu randu ir spuogu nera, bet oda vistiek riebi, blizga. ant veido labai daug atsirado smulkiu rauksleliu, tokiu nuo saules kur buna. o del nestabilios psichikos tai tikrai, jai visia stogas nuvaziaves.

nu as cia ir prirasiau  blush2.gif  bet isleijau savo mintis, nes tokia sumaistis mano galvoj... noriu buti grazi... bet noriu buti ir sveika... nenoriu rinktis arba taip arba taip  verysad.gif

yra tikrai nemazai dermatologu, kurie kategoriskai atsisako sita vaista skirti pacientams, o tie, kurie skiria - tikriausiai ilsisi kanaru salose ar pan. - darosi sau bizni. Tau paciai spresti - ar nori save zaloti is vidaus....
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2008 01 31, 00:45)
yra tikrai nemazai dermatologu, kurie kategoriskai atsisako sita vaista skirti pacientams, o tie, kurie skiria - tikriausiai ilsisi kanaru salose ar pan. - darosi sau bizni. Tau paciai spresti - ar nori save zaloti is vidaus....

tai vat man irgi taip atrodė, ejau pas Grušauską, jis užsiminė, kad yra tokia priemonė, bet jokiu būdu man jos nerekomendavo, kadangi aš negimdžiusi...nuėjau į privačią kliniką pas Jasaitienę pirmo vizito metu skyrė antibiotikus, kurie nepadėjo, antro vizito metu iškart siūlė roaccutane....ir žinok....bet kol kas tikrai apsieisiu be jo g.gif
Atsakyti
dar placiau zinyne pasikaiciau kas tie retinoidai (roacutanas irgi retinoidas) tai seip is esmes, nieko baisaus- vitamino a darinys g.gif tai paasikina kodel ji vartojant negalima pastoti, nestumo metu yra labai pavojinga perdozuoti vit a, nesciosioms jis labai ribojamas, nes vit a perteklius sukelia apsigimus, del tos pacios priezasties, vartojant roacutana negalima degintis- vit a skatina odos pigmentacija, taigi oda labiau raukslejasi, gali likti pigmentiniu demiu. pvz mano vyro sesuo isvis nemegeja naudoti apsaugos nuo saules, ir yra soliariumu megeja, uztai ji susiraukslejo gerdama roacutana. tai cia kaip ir aisku, saugaisi nestumo, saugaisi nuo saules ir viskas ok. o vit a nesikaupia organizme, nesuprantu ko cia visi ta roacutana taip del apsigimimu baidosi, juk kai nebenaudoji jokios gresmes nelieka.
taipogi del to pacio vit a perdozavimo rizikos pacientas nuolat stebimas- tiriami inkstai ir kepenys(jei gerai prisimenu)
tai del situ visu dalyku jau kai issiaiskinau - tai nebaisu.
bet jei oda labai sauses, plaukais slinks ar dar kas nors blink.gif verysad.gif
man tai seip baisiauia kad jo veikimo principas neistirtas, neissaiskinta kaip jis tas riebalines liaukas sumazina g.gif

siandien dar buvau pas endokrinologe, sake kazi ar cia hormoninis sutrikimas. tipo prie horm sutrikimu buna padidejes palukuotumas, virsvoris- o as kuda kaip siaudas ir kuno plaukuotumas nedidelis unsure.gif del viso pikto istirs viska, bet sako tik tam kad tikrai zinotum kad ne hormonai kalti ir ieskotum kitu priezasciu unsure.gif

as tai dar pagalvojau, gal tu zmoniu kuriu riebi oda, toks jau organizmas ir tiek, jokiu sutrikimu neimanoma rasti, nes ju ir nera, tiesiog tokios liaukos- uztaj ir kencia nuo spuogu, inkstiru... tuomet roacutanas yra tas vaistas kuris ta niekam tikusia prigimti pakeicia...
Atsakyti
QUOTE(cerber @ 2008 02 01, 01:58)
dar placiau zinyne pasikaiciau kas tie retinoidai (roacutanas irgi retinoidas) tai seip is esmes, nieko baisaus- vitamino a darinys  g.gif  tai paasikina kodel ji vartojant negalima pastoti, nestumo metu yra labai pavojinga perdozuoti vit a, nesciosioms jis labai ribojamas, nes vit a perteklius sukelia apsigimus, del tos pacios priezasties, vartojant roacutana  negalima degintis- vit a skatina odos pigmentacija, taigi oda labiau raukslejasi, gali likti pigmentiniu demiu. pvz mano vyro sesuo isvis nemegeja naudoti apsaugos nuo saules, ir yra soliariumu megeja, uztai ji susiraukslejo gerdama roacutana. tai cia kaip ir aisku, saugaisi nestumo, saugaisi nuo saules ir viskas ok. o vit a nesikaupia organizme, nesuprantu ko cia visi ta roacutana taip del apsigimimu baidosi, juk kai nebenaudoji jokios gresmes nelieka.
taipogi del to pacio vit a perdozavimo rizikos pacientas nuolat stebimas- tiriami inkstai ir kepenys(jei gerai prisimenu)
tai del situ visu dalyku jau kai issiaiskinau - tai nebaisu.
bet jei oda labai sauses, plaukais slinks ar dar kas nors  blink.gif  verysad.gif
man tai seip baisiauia kad jo veikimo principas neistirtas, neissaiskinta kaip jis tas riebalines liaukas sumazina  g.gif

siandien dar buvau pas endokrinologe, sake kazi ar cia hormoninis sutrikimas. tipo prie horm sutrikimu buna padidejes palukuotumas, virsvoris- o as kuda kaip siaudas ir kuno plaukuotumas nedidelis  unsure.gif del viso pikto istirs viska, bet sako tik tam kad tikrai zinotum kad ne hormonai kalti ir ieskotum kitu priezasciu  unsure.gif

as tai dar pagalvojau, gal tu zmoniu kuriu riebi oda, toks jau organizmas ir tiek, jokiu sutrikimu neimanoma rasti, nes ju ir nera, tiesiog tokios liaukos- uztaj ir kencia nuo spuogu, inkstiru... tuomet roacutanas yra tas vaistas kuris ta niekam tikusia prigimti pakeicia...

tai gal pakaktu pagerti KT arba doxiciclina? roccutanas - tai salutinis gydymo budas, kada isbandyti pries tai mineti budai nepadeda, t.y. sunki acnes forma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cerber @ 2008 02 01, 01:58)
siandien dar buvau pas endokrinologe, sake kazi ar cia hormoninis sutrikimas. tipo prie horm sutrikimu buna padidejes palukuotumas, virsvoris- o as kuda kaip siaudas ir kuno plaukuotumas nedidelis  unsure.gif del viso pikto istirs viska, bet sako tik tam kad tikrai zinotum kad ne hormonai kalti ir ieskotum kitu priezasciu  unsure.gif

pas mane lygiai tas pats, kai jau viska issityriau, sakiau gydytojai, ale gal rimtai su tais hormonais kas negerai, nors ir ir skydliauke tyriausi(tik nesidariau to tyrimo grynai hirminams atskiriems, kur kazkuria ciklo diena reikia eit)....tai man ta pati gydytoja pasake, kad nei plaukuotumo, as net koju neskutu, nei vyrisku bruozu, jokio mmm sutrikimo ner....tai kaip tie hormonai...bet pastebejau, kad ir palukai pradejo labai greitai riebaluotis....per daug tauku is manes bega...ale gal rimtai su ta mityba reik susiimt smile.gif
Atsakyti
Sveiki sveiki!!
geriu jau roaccutane 40dienu. oda zymiai pagerejo, per ta laika nei vienas spuogiukas neiskilo. randu negydo, todel pigmentines demes likusios, bet cia jau su rugstim reikia zaisti. nepastebejau absoliuciai jokio salutinio poveikio, nei depresija tongue.gif nei slenkantys plaukai ar deformuoti nagai. oda sauseja, bet taip ir turi buti, naudoju kremus ir tt. papildomai geriu geruju zarnyno bakteriju ir homopatinius vaistus kepenims. dariausi bendra kraujo tyrima pries vartodama ir vidury kurso, jokio pasikeitimo. viso kurso negersiu, nes oda nera tragiskos bukles. viso du menesius kaip ir zadejau, liko 20d.
nors mergaites cia mane lb keike doh.gif bet as dziaugiuosi pagerejusia oda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2008 02 01, 23:50)
tai gal pakaktu pagerti KT arba doxiciclina? roccutanas - tai salutinis gydymo budas, kada isbandyti pries tai mineti budai nepadeda, t.y. sunki acnes forma  mirksiukas.gif

QUOTE(krikstole @ 2008 02 03, 16:26)
per daug tauku is manes bega...ale gal rimtai su ta mityba reik susiimt smile.gif

Kt jau esu isbandziusi, diane 35, jos tipo gi padet turetu prie spuogu, tiesa yra zmoniu kurioms tikrai padejo... bet deja as ne is tu verysad.gif man is vis KT toki salutini dave blink.gif blink.gif blink.gif tapau absoliuciai apatiska ir abejinga seksui, vos ne kasdienine migrena, kalbos sutrikimai, per 3men 10kg priaugau, po 6men issivyste letinis gastritas nes KT susilpnino kepenu veikla. as net nesupratau is pradziu, po tu 6men atsitiktinai perskaiciau Diane 35 salutini poveiki doh.gif kaip meciau as jas, per men viskas susitvarke.

o mityba oij, paskutinius metus patikekit mergaites: maitinuosi pagal sveikos mitybos piramide, mazom porcijojm, daznai, pati gaminu maista, nevartoju net vegetu ar kubeliu, zodziu jokiu e mityboj kiek tik imanoma, visokius bio produktus perku, darzoves is uosviu sodo- nu zodziu ta sveika mityba atsiliepe visai mano seimai labai teigiamai- vaikai isvis neserga, vyresniam trys metai- dar net slogos ne karto neturejo. mes su vyru neturim jokiu skrandzio problemu (ka anksciau abu turejom), jauciames energingi, sveiki, bet oda kaip buvo spoguota taip ir liko. zodziu matomai ne mityboj esme vis del to, bent jau mano atveju...

as ir negeriu, nerukau, bandziau ir organizma nuo toksinu valyt doh.gif nieks man nesivale, nes kai as tokia sveikuole is kur ten kas valysis, dar ir sportuoju kasdien prie tos mitybos... nu zodziu ir vaistu visokiu isvirsiniu bandziusi esu, aisku antibiotiku negeriau, nes as vaistu irgi nepuolu gert, kazkaip is vis stengiuosi be ju apsieiti(nors aisku ir sirgau paskutini kart 12 klasej kiaulyte). tai net nzn daba ar man dar verta antibiot bandyt gert.... gal is karto roacutane mazom dozem g.gif nu cia dilema tai sakes... zinok dabar zmogau ar mano atvejis krastutinis ar ne... nes man dar pastebejau spuogai supuliuoja ir negyja ilgai labai, pvz toks pavirsinis su balta virsunele iskilo tai galiu as kuom noriu tept, jis man kokia sav slapiuoja, slapiuoja kol uzgyja doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(medutis @ 2008 02 03, 16:50)
Sveiki sveiki!!
geriu jau roaccutane 40dienu. oda zymiai pagerejo, per ta laika nei vienas spuogiukas neiskilo. randu negydo, todel pigmentines demes likusios, bet cia jau su rugstim reikia zaisti. nepastebejau absoliuciai jokio salutinio poveikio, nei depresija  tongue.gif  nei slenkantys plaukai ar deformuoti nagai. oda sauseja, bet taip ir turi buti, naudoju kremus ir tt. papildomai geriu geruju zarnyno bakteriju ir homopatinius vaistus kepenims. dariausi bendra  kraujo tyrima pries vartodama ir vidury kurso, jokio pasikeitimo. viso kurso negersiu, nes oda nera tragiskos bukles. viso du menesius kaip ir zadejau, liko 20d.
nors mergaites cia mane lb keike  doh.gif  bet as dziaugiuosi pagerejusia oda  thumbup.gif

dziugu kad oda grazeja thumbup.gif bet ar nereiktu pasidaryti tyrimus kurie priklauso geriant tuos vaistus, juk jau kai pajausi salutini poveiki bus per velu, nes jau busi suzalojusi save unsure.gif juk ten lyg ne tik kraujo tyrimus daro, bet kepenu veikla tikrina, ar ne?
man tai net su dermatologo prieziura baisu juos gerti, o tu tokia drasuole schmoll.gif
Atsakyti
Sveiki, labai daug domejausi siuo vaistu, bet siuo metu vienareiksmiskai sakau NEVERTA. Pries pradedant ji vartoti patariu nueiti pas gera homeopata. Mano atveju labai padejo. Aisku kiekvieno atvejis individualus, bet...Visa tradicine medicina teigia kad tik Roaccutane padeda, ir kad salutiniu poveikiu nera, bet patikekit gydant homeopatiskai per 4 men oda gali normalizuotis, isnyks karpos jei ju turejot, nuospaudos ir nebus jokiu salutiniu poveikiu.
Neisigailinti kad nepradejo vartoti
Atsakyti
QUOTE(medutis @ 2008 02 03, 16:50)
Sveiki sveiki!!
geriu jau roaccutane 40dienu. oda zymiai pagerejo, per ta laika nei vienas spuogiukas neiskilo. randu negydo, todel pigmentines demes likusios, bet cia jau su rugstim reikia zaisti. nepastebejau absoliuciai jokio salutinio poveikio, nei depresija  tongue.gif  nei slenkantys plaukai ar deformuoti nagai. oda sauseja, bet taip ir turi buti, naudoju kremus ir tt. papildomai geriu geruju zarnyno bakteriju ir homopatinius vaistus kepenims. dariausi bendra  kraujo tyrima pries vartodama ir vidury kurso, jokio pasikeitimo. viso kurso negersiu, nes oda nera tragiskos bukles. viso du menesius kaip ir zadejau, liko 20d.
nors mergaites cia mane lb keike  doh.gif  bet as dziaugiuosi pagerejusia oda  thumbup.gif

tikiuosi tau neatsinaujins spuogai mirksiukas.gif nors as tai tavo vietoj visa kursa gerciau ir su prieziura dermatologo, manau jei jau pradejei gert tai gerk visa kursa
Atsakyti
su homeopatiniais bandem sunui karpas gydyt, 3men zirniukus specialius nuo karpu gere, tepem homeopatiniais vaistukais visokiais- niekas nepadejo. aj netikiu as ta homeopatija blush2.gif o kai netiki tai kazi ar pades g.gif
Atsakyti
QUOTE(cerber @ 2008 02 05, 00:38)
su homeopatiniais bandem sunui karpas gydyt, 3men zirniukus specialius nuo karpu gere, tepem homeopatiniais vaistukais visokiais- niekas nepadejo. aj netikiu as ta homeopatija  blush2.gif  o kai netiki tai kazi ar pades  g.gif

O jūs nebandėt nuo spuogų Differin? g.gif Nuo karpų man padėjo pleistriukai su 40 proc. salicilo rūgšties, tik nežinau, ar Lietuvoj jų yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cerber @ 2008 02 05, 00:38)
su homeopatiniais bandem sunui karpas gydyt, 3men zirniukus specialius nuo karpu gere, tepem homeopatiniais vaistukais visokiais- niekas nepadejo. aj netikiu as ta homeopatija  blush2.gif  o kai netiki tai kazi ar pades  g.gif

3 men homeopatijoje yra labai trumpas laikas, reikia kantrybes, as irgi labai skeptiskai ziurejau, bet dabar net vaikus pradejau tik homeopatiskai gydyti.
Bet aisku kiekvienam savo
Atsakyti