Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane

QUOTE(krikstole @ 2007 12 11, 13:13)
o koks yra retinoidu poveikis> sakykim differin atveju? jis nekenkia?

Čia yra tema apie Differin mirksiukas.gif

Atsakyti
Sveiki! labai susidomejau siuo vaistu, nors mano oda nera itin problemine, ant veido spuogu nera, taciau vercia pecius ir su tuo jau kovoju gerus 7m. o po ju lieka randai.. ar teisigai suprantu roaccutane vartojima: kad galima ir net reikia vartoti kontraceptines priemones (geriu diane35), vaistus pradeti vartoti kartu su menesiniu pradzia. teisingai?? o kt nesimaisys su roaccutane?
Atsakyti
QUOTE(medutis @ 2007 12 22, 00:37)
Sveiki! labai susidomejau siuo vaistu, nors mano oda nera itin problemine, ant veido spuogu nera, taciau vercia pecius ir su tuo jau kovoju gerus 7m. o po ju lieka randai.. ar teisigai suprantu roaccutane vartojima: kad galima ir net reikia vartoti kontraceptines priemones (geriu diane35), vaistus pradeti vartoti kartu su menesiniu pradzia. teisingai?? o kt nesimaisys su roaccutane?

del vaisto vartojimo pradzios,tokio dalyko dar nesu girdejusi. o geriant roaccutane,patariama naudoti dvi apsisaugojimo priemones. as po nauju bandysiu tikriausiai gerti.bet manau naudosiu labai gera apsisaugojimo priemone- susilaikyma lotuliukas.gif doh.gif

beje,del peciu sio vaisto tikrai nevartociau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sygyta: 22 gruodžio 2007 - 00:09
QUOTE(sygyta @ 2007 12 21, 23:08)
del vaisto vartojimo pradzios,tokio dalyko dar nesu girdejusi. o geriant roaccutane,patariama naudoti dvi apsisaugojimo priemones. as po nauju bandysiu tikriausiai gerti.bet manau naudosiu labai gera apsisaugojimo priemone- susilaikyma lotuliukas.gif  doh.gif

beje,del peciu sio vaisto tikrai nevartociau blush2.gif

radau Roaccutane anotacijoje:
- vieną mėnesį iki gydymo Roaccutane pradžios, gydymo metu ir vieną mėnesį po jo ji nuolat naudoja efektyvias kontraceptines priemones (žr. sk. Sąveika);
- gydymas Roaccutane pradedamas tik kito normalaus menstruacijų ciklo antrą arba trečią dieną;

vis tik manau pabandysiu gerti itin mazom dozem, kasdiena ar kasantra po 1tablete, ziuresiu eigoj, nes ir taip sausa oda. bijau, kad tik dar labiau neisverstu, nes man lieka randeliai.. ryt ar per kelias artimiausias dienas jau gausiu vaistus.
Atsakyti
be gydytojo prieziuros nesiulyciau gerti schmoll.gif nes tikrai sau nenusistatysi dozes smile.gif ir apskritai - reproduktyvaus amziaus moterims nepatartinas vartoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(medutis @ 2007 12 22, 03:20)
- vieną mėnesį iki gydymo Roaccutane pradžios, gydymo metu ir vieną mėnesį po jo ji nuolat naudoja efektyvias kontraceptines priemones (žr. sk. Sąveika);
- gydymas Roaccutane pradedamas tik kito normalaus menstruacijų ciklo antrą arba trečią dieną;

vis tik manau pabandysiu gerti itin mazom dozem, kasdiena ar kasantra po 1tablete, ziuresiu eigoj, nes ir taip sausa oda. bijau, kad tik dar labiau neisverstu, nes man lieka randeliai.. ryt ar per kelias artimiausias dienas jau gausiu vaistus.

negerk be gydytojo prieziuros, juk net nezinosi kiek tableciu reikia, o gal tau gydytojas net nepatars gerti roaccutane del peciu... del peciu as jo irgi negerciau
Atsakyti
QUOTE(medutis @ 2007 12 22, 02:20)

Kaip tu jų gausi? g.gif Juk recepto reikia!
Aš tai nerizikuočiau taip su sveikata žaist rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss_Lumholdt @ 2007 12 24, 13:39)
Kaip tu jų gausi? g.gif Juk recepto reikia!
Aš tai nerizikuočiau taip su sveikata žaist rolleyes.gif

mano giminaite dirba vaistineje, nereikia recepto ax.gif
jau vartoju antra diena. tikrai neketinu gerti po 4 tabletes kasdien, gersiu tik 1, o veliau ziuresiu, jei labai sausins oda, gersiu kas antra diena. be to, ketinu vartoti tik 2 menesius, ir bet kada galiu nutraukti. nepabandes vaistu, niekada nezinosi, kaip jie veikia.
Atsakyti
na cia labai drasus sprendimas sakyciau blink.gif

bet nepadares tyrimu, pries vartojima ir per vartojima,taip pat nezinosi,tau kenkia ar ne schmoll.gif zodziu,keistas poziuris i sveikata... bet juk ji Tavo,elgiesi kaip tau atrodo tinkama.

Atsakyti
QUOTE(medutis @ 2007 12 25, 01:32)
mano giminaite dirba vaistineje, nereikia recepto  ax.gif
jau vartoju antra diena. tikrai neketinu gerti po 4 tabletes kasdien, gersiu tik 1, o veliau ziuresiu, jei labai sausins oda, gersiu kas antra diena. be to, ketinu vartoti tik 2 menesius, ir bet kada galiu nutraukti. nepabandes vaistu, niekada nezinosi, kaip jie veikia.

O tavo giminaitė pasakė, kad vartojant šį vaistą nuolat atliekami kepenų fermentų tyrimai ir stebima kaip jis veikia kepenis?
Atsakyti
QUOTE(sygyta @ 2007 12 25, 18:10)
na cia labai drasus sprendimas sakyciau  blink.gif

bet nepadares tyrimu, pries vartojima ir per vartojima,taip pat nezinosi,tau kenkia ar ne schmoll.gif  zodziu,keistas poziuris i sveikata... bet juk ji Tavo,elgiesi kaip tau atrodo tinkama.

sakyciau ne drasus, o labai labai kvailas sprendimas.

beje idomu kodel buvo nuspresta gert po viena tablete butent pora menesiu? gal tau neduos jokio rezultato sita doze ir busi ismetus pinigus i bala + sveikata... kaip tu zinosi ar keicia tau kraujo sudeti ir pan? darysies tyrimus? nes pvz man antro kurso gale buvo hemoglobino labai numazines kieki, po to cholesteroli kele ir pan. tokius vaistus reik gerti tik su gydytojo prieziura. o be to pagalvok jei kas nors nutiks ka kaltinsi? giminaite vaistinej?
Atsakyti
sveiki visi ir visos likimo draugai smile.gif
man 25m, berti kai pradejo nuo kokiu 13m tai iki siol. buna kad ir tokie giluminiai, guzai atsiranda (bet retai) ir smulkus ir kapsules tokios kietos po oda, kur tik su adata pradurti galima, kitaip nieko nepadarysi. ir inkstiru labai labai daug. ir dar turiu beda kad as juos labai spaudineju ir labai save suzalojus esu, nes nagai mano ilgi.
taigi pradejau galvoti kad reikia tam padeti taska, buvau pas dermatologe, tai ji sake kad ne tokio lygio spoguota oda ir nepatartu man ju gerti. sake jei ir labiua spoguota buciau tai nepatartu. dar sake kad jei nespaudineciau ju butu zymiai maziau, aisku ta pati suprantu, bet kaip minejau- per n metu niekaip neiveikiu sios savo ydos verysad.gif verysad.gif verysad.gif

dirbu su kosmetika, tad oda priziureti moku, gal todel pas mane ju nera daug, o ir randai ir demes nuolat pasveiciamos preparatais su AHA rugstimis, gal tai dermatologei taip ir pasirode kad nebaisus veidas?? verysad.gif zodziu neisrase ji man roacutano, sake eik pas kita derma, kurie sau piniga zalodami kitu sveikata kraunasi blink.gif o man liepe eiti pas endokrinologa ir isistirti absoliuciai visus hormonus ir liaukas g.gif sakiau reikes pabandyti. bet esu gimdziusi, o nestumo metu niekas nesikeite (o hormonai tai juk pakinta) todel abejoju ar cia del hormonu.

tu zmoniu kurie vartojo roacutana, noriu paklausti:
1) ar kamnors buvo minetos nagu deformacijos?
2) ar nutraukuss gydyma, tokie salutiniai kaip odos sausumas, plauku slinkimas, nagu deform praejo?
as tai labiausiai bijau pakenkti savo groziui, kad plaukai neisretetu(nes ir taip reti) nagai aisku ir kaulu pakitimai gasdina. vaikus jau 2 turiu ir daugiau neplanuoju, daba varine spirale isidejus, tai man nestumo ir apsigimumu ar vaisingumo baimes nera. bet susenti irgi nenoriu. g.gif
mano vyro sesuo sugere kursa, apie jokius salutinius neminejo, jai viskas super buvo, ji man buvo ta vaista kaip apie stebukla papasakojus, jai vien tik gerai viskas buvo. dabar jos vedas tikrai lygus ir jokiu randu ir spuogu nera, bet oda vistiek riebi, blizga. ant veido labai daug atsirado smulkiu rauksleliu, tokiu nuo saules kur buna. o del nestabilios psichikos tai tikrai, jai visia stogas nuvaziaves.

nu as cia ir prirasiau blush2.gif bet isleijau savo mintis, nes tokia sumaistis mano galvoj... noriu buti grazi... bet noriu buti ir sveika... nenoriu rinktis arba taip arba taip verysad.gif
Atsakyti