QUOTE(ediutka @ 2007 10 05, 14:33)
Na ta Šilainių poliklinikos tvarka mums labai nepatinka, nes kai vaikas suserga ir tenka kviestis gydytoją įš namus, ateina visai svetima gydytoja. Jau geriau nusimušti temperatūrą ir nuvažiuoti patiems pas savo pediatrą, jis nors vaiką žmoniškai apžiūri.
Mūsų vaikas parėjęs iš darželio staiga susirgo. Pradėjo kosėti karkalais, užlipo nosis, sloga, užkimo ir temperatūra užkilo iki 40. Buvo penktadienio vakaras. Visą savaitgalį laikėsi aukšta temperatūra ir pirmadienį mes išsikvietėme gydytoją į namus. Mes priklausom Ziuzinai, o atvažiavo kažkokia Irena Prekevičienė. O jau jos balso tonas koks, net vaikas pradėjo išgirdęs verkti, nesidavė, kad ji paklausytų jam plaučius. Ji pradėjo bartis ant jo, kad jis verkia, tai jis net iki mėlynumo klykti pradėjo. Taip vyko plaučių klausymas. Nežinau, ką ji ten girdėjo, bet pasakė, kad plaučiai švarūs, vaikas stipriai sloguoja, kažkoks virusas, nes truputį paraudus gerklytė. Pasakė, kad jokių vaistų nereikia, tik nuo temperatūros, o vaiko nosį pašildyti su virta bulve ar kiaušiniu ir girdyti medetkų arbata. Dar 10 minučių mane mokino kaip vaikui reikia valyti nosį ir išėjo. Tačiau vaikui tik blogėjo, naktį ėmė dusti, temperatūra užkildavo iki 41 laipsnio. Trečiadienį nusprendėm ilgiau nelaukti ir patys vežti vaiką pas savo gydytoją Ziuziną. Ta, paklausiusi plaučius pasakė, kad bronchai jau pažeisti ir skubiai nusiuntė šviesti vaikui plaučius. Atsakymas - pneumonija (plaučių uždegimas). Na visa laimė, kad viskas baigėsi gerai, tik Prekevičienė galėjo atidžiau vaiką apžiūrėti, gal ir plaučių uždegimo būtume išvengę, jeigu jis jau pirmadienį juo nesirgo ir ji jo nepastebėjo.
Aišku, reiktų pridurti, kad visi žmonės klysta, bet...
Laimė, kad gydytoja Ziuzina iš karto nustatė vaikui ligą. Mes tikrai patenkinti šia gydytoja.
Ugnius buvo pas Prekevičienę iš pradžių užrašytas. Maniškis tai jos nebijojo. Apskritai mano vaikas kitų žmonių nebijojo- bet kas jį į rankas galėdavo paimti. Dabar truputį svetimų bijo.
Na taip, Prekevičienė mėgsta pašildytą bulvę ir medetkų arbatą pasiūlyti. Nesakau, kad tai blogai. Tik, kad man pieno trūko tai nesugebėjo pastebėti. Vaikas po keturias valandas prie krūties išbūdavo ir tik penkiolika minučių turėdavau laisvo laiko. Neramus buvo. Speneliai kruvini buvo. Galų gale per apgraužtą spenelį gavau infekciją, susirgau mastitu, vaikui buvo nupirktas mišinukas. Vaikas sočiai pavalgydavo ir ramiai ilgai miegodavo. O naktį valgyti teprašydavo tik kartą.
Kai vaikui buvo du mėnesiai, tai pakeitėm gydytoją. Iš karto vaikas gavo padidintą dozę vitamino D, nes man gydytoja pirmoji taip ir nepasakė, kad mėnesiui suėjus vaikui reikia jo duoti.