Skeletizacija: a) padžiovinti lapai 30 min. virinami tirpale, kuris paruošiamas taip: 1 arbatinis šaukštelis sodos bei 1 arbatinis šaukštelis natrio hopochlorido ištirpinami 2 litruose vandens. Lapams atvėsus, buku peilio galu ir kietu šepetėliu nugrandoma minkštoji dalis ir praplaunama vandeniu. Lapus sudėti j baltą popieriaus lapą ir džiovinti keletą dienų. Pavirintos medžių šakeJės pasidaro baltos; liepos - rugpjūčio mėn. skintus sveikus medžių lapus kelioms savaitėms užpilame paprastu vandeniu. Suirus minkštajam audiniui, išlikusi gyslelių tinklainė (skeletas) švariai nuplaunama ir išdžiovinama tarp baltų popieriaus lapų. Skeletų galima gauti ir iš kitų augalų vaisi.ų bei sėklidžių dėžučių, kuriose ryškiai matomas gyslelių tinklelis.
manlabai grazu
labas aš norėčiau sužinoti kokios gėlės tinka džiovinimui?kadangi žadu užsiimti puokščių darymu tai atėjus pavasariui galvoju pasisodinti
sveikutes, susidomejau ir as roziu dziovinimu labai sudomino su vasku , tik su kokiu vasku nelabai aisku paprastu zvakes ?
nes kiek esu anksciau dziovinus zemyn "galvom" tai pakeicia spalva ir neislieka tokios grazios , o norisi kad butu grazios
nes kiek esu anksciau dziovinus zemyn "galvom" tai pakeicia spalva ir neislieka tokios grazios , o norisi kad butu grazios
Na aš siūlau tau daryti atvirukus su džiovintomis gėlėmis Jeigu nori pavyzdžiu tai nueik čia: http://www.tindirind...c.php?id=20567/
Bandau ir as dziovinti mazu rozyciu puoksteles. Surisau tris puoksteles ir gavosi . Bet idomu ar sudzius gal po 20 rozyciu suristos puoksteles, ar gal isskaidyti po kelias rozytes? Gal kuri bandete, patarkite prasau ?
Gal zinote ka daryt , kad spalva isliktu nepakitusi ?
Gal zinote ka daryt , kad spalva isliktu nepakitusi ?