Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kraujo grupes

QUOTE(aiskauda @ 2012 07 09, 23:12)
Nezinau kaip su teorija ir tikimybem, bet praktiskai turim 2 nuostabius vaikucius, sveikut sveikutelius. thumbup.gif  Planuose ir trecias 2.gif  O per buri vaiku visokiu pasitaikys - ir ryzu, ir sleivu, ir zvairu... lotuliukas.gif

Smagu thumbup.gif O ar leido jums antikunius antra karta kai pastojot? Nes man viena karta leido tik kai sunus gime. Bet sake ir antra kart kai pastosiu leisti tures.
Atsakyti
sveiki,pas mane pirmas nėštumas ir nerimauju dėl vieno dalyko,kad kraujo grupė minusinė,o vyro pliusinė. kiek girdėjau visokiausiu nesamonių buna su šia kraujo grupe ir nerimauju.bet juk tikriausiai turėtu but viskas gerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 10, 08:10)
Smagu  thumbup.gif  O ar leido jums antikunius antra karta kai pastojot? Nes man viena karta leido tik kai sunus gime. Bet sake ir antra kart kai pastosiu leisti tures.

Šiais laikais tikrai galėsit turėti vaikų kiek tik norit tik svarbu gydytojo priežiūra ir laiku suleistas imunoglobulinas. Kiekvieno neštumo metu ir po gimdimo suleidžia jo, be to jei įvyko persileidimas irgi būtina jo suleisti. Sekmės jums planuojant ir mažiau visokių baimių mirksiukas.gif

QUOTE(karmeliukė @ 2012 07 10, 12:17)
sveiki,pas mane pirmas nėštumas ir nerimauju dėl vieno dalyko,kad kraujo grupė minusinė,o vyro pliusinė. kiek girdėjau visokiausiu nesamonių buna su šia kraujo grupe ir nerimauju.bet juk tikriausiai turėtu but viskas gerai rolleyes.gif

Tikrai jokių nesamonių nebūna biggrin.gif aišku reikalinga dažnesnė priežiūra ir papildomi tyrimai tikrinant ar nesigamina antikūniai, bet viską darant laiku ir klausant gydytojų jokių nesklandumų nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamaiviuke @ 2012 07 11, 11:13)
Tikrai jokių nesamonių nebūna  biggrin.gif  aišku reikalinga dažnesnė priežiūra ir papildomi tyrimai tikrinant ar nesigamina antikūniai, bet viską darant laiku ir klausant gydytojų jokių nesklandumų nebus  mirksiukas.gif

Jungtinej Karalystej kas gerai, tai tai, kad tuos antikunius ziuri visoms be issimties. Ir visoms, kam reikia, suleidziamas antiglobulinas. ir jis tikrai nemokamas.....
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 09, 15:10)
Sveiki, nemuskit uz kvaila klausima, bet gydytojai kazkada mane taip apsviete, dabar praejus 10 metu bandau susirasti info pati, ir dar galvoju pasiklausiu jusu nuomones. Gal ka zinot.
Mano grupe -, vyro +, pries 10 metu gimdziau pirma savo sunu, suleido antikuniu. Bet gydytoja prigasdino, kad su minusine kraujo grupe nelabai patartina tureti tarkim 2 dar nieko, bet jau 3 vaiku nelabai. Nes didele rizika apsigimimams ir t.t.
Dabar su vyru bandom antra leliuka ir vis baisu darosi kazkaip. Kiek zinau man vel turi suleisti antikunius kai tik pastosiu.
Ar cia tikrai tokia rizika didele yra, ar perdejo mano gydytoja siek tiek.

Aciu  4u.gif

Vat jeigu nebūtų suleidžiama to anti-D imunoglobulino, tai būtų nepatartina gimdyti tiek vaikų, bet kai leidžiamas imunoglobulinas ir nėščioji nuolat stebima dėl antikūnių, nėra jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(karmeliukė @ 2012 07 10, 12:17)

Musu tokia pat situacija mirksiukas.gif bet auginame dukryte ir jau laukiame broliuko ar sesutes. Tiesiog reikes tikrinti Rh antikunius ir viskas bus ok
Atsakyti
Rh minusa turincioms nestukems - visoms yra suleidziamas imunoglobulinas, isskyrus toms kurioms randami antikuniai - toms skiriamas visai kitas gydimas.
Atsakyti
Laba vakarėlį mirksiukas.gif Planuojam vaikutį, tai viskas domina šiuo metu ax.gif Pati esu 4 grupės minusė, MB pliusas. Gydytojai nuo mažų dienų gąsdino, jog sunku bus pastoti ir susilaukti atžalų.. doh.gif Negi tai išties taip sunku? Daug komplikacijų ar negerumų buvo? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Temute visai numirus.
Bandysim gaivinti smile.gif

MB kraujas + mano - . Esame dar tik planavimo stadijoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2012 08 22, 21:27)
Laba vakarėlį  mirksiukas.gif Planuojam vaikutį, tai viskas domina šiuo metu  ax.gif Pati esu 4 grupės minusė, MB pliusas. Gydytojai nuo mažų dienų gąsdino, jog sunku bus pastoti ir susilaukti atžalų..  doh.gif Negi tai išties taip sunku? Daug komplikacijų ar negerumų buvo? Ačiū  4u.gif

Mano močiutė su Rh- (senelio Rh+) dviejų sveikų dukterų susilaukė, tai manau, kad mes tuo labiau nepražūsim biggrin.gif. Mano tokia pati dalia-kraujo grupių nesuderinamumas, bet gąsdinimų negirdėjau, tiesiog nusiteikiau, kad per nėštumą reikės daugiau priežiūros, papildomų kraujo tyrimų, antiglobulino injekcijų. Tokios nėščiosios patenka į padidintos rizikos grupę, bet esant gerai priežiūrai nereikia nieko bijoti.

Abu kartus pastojau l. lengvai (nemanau, kad šis nesuderinamumas turi įtakos pastojimui. Tarp vyro ir moters gali būti imuninio nesuderinamumo, kada tikrai sunku pastoti, bet tai ne dėl Rh) neturėjau persileidimų. Pirmasis vaikutis gimė taip pat RH-, dabar laukiuosi antrojo, jaučiuosi gerai. Už dviejų savaičių darysiu tą antikūnių tyrimą, mano gydytoja žadėjo siuntimą į AK antiglobulino injekcijai ir tada puškuosiu sau ramiai toliau iki gimdymo biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2012 08 22, 20:27)
Laba vakarėlį  mirksiukas.gif Planuojam vaikutį, tai viskas domina šiuo metu  ax.gif Pati esu 4 grupės minusė, MB pliusas. Gydytojai nuo mažų dienų gąsdino, jog sunku bus pastoti ir susilaukti atžalų..  doh.gif Negi tai išties taip sunku? Daug komplikacijų ar negerumų buvo? Ačiū  4u.gif

sveika

Mano minusas, vyro pliusas. Ir nieko tokio, dabar juk ne "bobuciu" laikai. Daro tyrimus ar nesigamina antikuniai, suleidzia vaistu.

Sekmes pastojant 4u.gif
viskas tikrai bus gerai. pati internete pasiskaitykite apie tai, juk dabar tiek daug informacijos ir nereiks bijoti smile.gif
Atsakyti
Laba diena, o sakykit jei mūsų abiejų (ir vyro ir mano) yra minusas ar tiriami imunoglobulinai ir ar reikia leisti vaistus? Šiaip pagal teoriją lyg ir nereikėtų, o kaip realybėje būna? smile.gif
Atsakyti