Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kraujo grupes

QUOTE(karamele_21 @ 2010 01 19, 14:04)
su pirmu leliuku nebuna antikuniu (nabent labai retais atvejais) 4u.gif man atrodo svarbiau kad po gimdymo suleistu g.gif

Na, bet gavosi taip kad nuvaziavau i antakalnio klinikas, suleido man imuglobino, ir dar mano gydytoja gavo velniu uz mano neprieziura....nes ji turejo pasirupinti kad butu jo atsargu, kad poliklinika uzsakytu.
Atsakyti
tai labai sauniai kad taip thumbup.gif o gydytoja tikrai nusipelne fool.gif bash.gif
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 01 18, 21:17)
Blyn o ka man daryti, man 30 sav mano - vyro +, gydytoja  sake suleis vaistu, bet atejus pareiske kad poliklinika nebeturi ir kad nebeleis o tik tirs ar nera antikuniu.Nzn ka daryti, esu didziausioje panikoje, kur gauti tu vaistu ir ka daryti....Nemanau kad  tai nieko tokio....

Kur gauti? Nusipirkti, jei nori ramiau miegoti rolleyes.gif. Aš pas gydytoją vaikštau privačiai, dabar laukiu Rh- antikūnių tyrimų atsakymo ir su savo gine susitariau taip, jei rezultatai geri (nėra tų antikūnių), ji išrašo receptą, tų vaistukų nusiperku pati (man sakė, apie 100 Lt. kainuoja), ir kai ateisiu apžiūrai 30 sav., man jų suleis. Aišku, jei tu vaikštai į polikliniką, tau gal turėtų priklausyti nemokamai, bet jei ten sako, kad neturi, gal tarkis, kad pati įsigysi, tegul tik jie suleidžia ... g.gif.
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2010 01 22, 12:31)
Kur gauti? Nusipirkti, jei nori ramiau miegoti rolleyes.gif. Aš pas gydytoją vaikštau privačiai, dabar laukiu Rh- antikūnių tyrimų atsakymo ir su savo gine susitariau taip, jei rezultatai geri (nėra tų antikūnių), ji išrašo receptą, tų vaistukų nusiperku pati (man sakė, apie 100 Lt. kainuoja), ir kai ateisiu apžiūrai 30 sav., man jų suleis. Aišku, jei tu vaikštai į polikliniką, tau gal turėtų priklausyti nemokamai, bet jei ten sako, kad neturi, gal tarkis, kad pati įsigysi, tegul tik jie suleidžia ... g.gif.

Nelabai turiu pinigeliu vaikscioti privaciai, esu dekrete, o atlyginimas buvo nelegalus verysad.gif , bet pries tai vaiksciojau del pastojimo pas vaisingumo spec ir t.t.privaciose klinikose net nepalyginsi koks demesys, o poliklinikos ginekologiu bijau, nes jos jau man pridirbo seniau su netikusiais gydymais bash.gif . Pati prasausi dabar visokiu tyrimu, net del kraujo tyrimu prasiau siuntimo, sakau -jauciu kad silpna ir itariu kad del zemo hemoglobino", o ji-nieko tokio, visom silpna buna. nors pasirode jis tikrai buvo zemas...
o del imuglobino tai skambinausi i ligoniu kasas, kraujo centra, vaistines, niekur neturejo ir pasake kad atsargas turi tik stacionarai,taip kad ir nulekiau i antakalnio klinikas tongue.gif .O jei nepaslaptis kiek mazdaug viso nestumo prieziura kainuoja privacioje klinikoje? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 01 22, 11:56)
del imuglobino tai skambinausi i  ligoniu kasas, kraujo centra, vaistines, niekur neturejo ir pasake kad atsargas turi tik stacionarai,taip kad ir nulekiau i antakalnio klinikas  tongue.gif .O jei nepaslaptis kiek mazdaug viso nestumo prieziura kainuoja privacioje klinikoje?  g.gif   biggrin.gif

Aš irgi pas poliklinikų gines bijojau eiti, dėl to pasirinkau privačiai. Aišku, privačiai kainuoja (1 kartą į mėn. su konsultacija, echo ir tyrimais-apie 270 lt., jei be echo-pigiau), bet patinka, kad ginė gali skirti daugiau laiko, kad ir valandą pas ją prasėdžiu, be to konsultacijoms pasirenku man patogų laiką.
O dėl imuglobulino, net nežinau. Mano gydytoja sakė, kad jo galima su receptu vaistinėse nusipirkti. Dar nežiūrėjau, bet jei nėra, tai ir aš nzn, ką daryti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabriete: 22 sausio 2010 - 15:36
QUOTE(Gabriete @ 2010 01 22, 17:34)
Aš irgi pas poliklinikų gines bijojau eiti, dėl to pasirinkau privačiai. Aišku, privačiai kainuoja (1 kartą į mėn. su konsultacija, echo ir tyrimais-apie 270 lt., jei be echo-pigiau), bet patinka, kad ginė gali skirti daugiau laiko, kad ir valandą pas ją prasėdžiu, be to konsultacijoms pasirenku man patogų laiką.
O dėl imuglobulino, net nežinau. Mano gydytoja sakė, kad jo galima su receptu vaistinėse nusipirkti. Dar nežiūrėjau, bet jei nėra, tai ir aš nzn, ką daryti unsure.gif

Na bet turetu tureti ir pvz privacios klinikos kur gimdyves turi.Mano gydytoja tai net neuzsimine kur jo gaut, tik pasake -niekur nera ir musu poliklinika nebeturi, tipo pripirko valstybe gripo vakcinos o sitos ne. Antakalnio klinikose minejo kad kraujo centre tureciau nusipirkti, bet diena pries ten skambinau ir sake neturi.
Saunu kad lankaisi privacioje klinikoje, dziaukis kad gali savo 2.gif suteikti geriausia. Gal galesi parasyti ar gavai ir kur imuglobino? tiesiog siaip idomu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kitke @ 2010 01 24, 14:12)
Na bet turetu tureti ir pvz privacios klinikos kur gimdyves turi.Mano gydytoja tai net neuzsimine kur jo gaut, tik pasake -niekur nera ir musu poliklinika nebeturi, tipo pripirko valstybe gripo vakcinos o sitos ne. Antakalnio klinikose minejo kad kraujo centre tureciau nusipirkti, bet diena pries ten skambinau ir sake neturi.
Saunu kad lankaisi privacioje klinikoje, dziaukis kad gali savo  2.gif suteikti geriausia. Gal galesi parasyti ar gavai ir kur imuglobino? tiesiog siaip idomu  biggrin.gif

Oi, papasakosiu, kaip man buvo. Pasidariau antikūnių tyrimą (viskas ok), pasakiau ginei, kad man reikia recepto tam globulinui (kaip ir sakiau, tarėmes, kad su receptu nusipirksiu pati, o man ji suleis), ji išrašė receptą ir pasakė, kad tų vaistų yra Vilniaus Lazdynų vaistinėje, o kaina - apie 300 Lt.! Nugriuvau, tokios kainos nesitikėjau. Sumąsčiau tartis su savo šeimos gydytoja, nes ji irgi vykdo nėščiųjų priežiūrą, kad man to globulino šeimos kabinete suleistų nemokamai, tai paaiškės kt. savaitę smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(karamele_21 @ 2009 12 29, 18:30)
sveikutes
cia gal labiau klausimas kurios pagimde  2.gif  ir kuriu kraujukai ''-'', o vyro ''+'' ar po gimdymo maitinot savo leliukus savo pienuku? susirupinau g.gif  nes girdejau kad tokioms mamytems negalima maitinti nes gali mirti leliukas, tik niekas nepaaiskina kodel kas ir kaip o info tokios nera doh.gif  tai ar tiesa ar ne g.gif

Nesąmonė. mano -, aš maitinau savo lelių virš metų blush2.gif Vaikas iš tėvelio gavo +
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TYLIrami: 27 sausio 2010 - 16:28
mes su vyru abu turim vienoda kraujo grupe A Rh +. ir idomu cia gerai ar blogai g.gif ar turi kokios itakos vaikeliui,nors mes tik planuojam!
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2010 01 27, 14:36)
Oi, papasakosiu, kaip man buvo. Pasidariau antikūnių tyrimą (viskas ok), pasakiau ginei, kad man reikia recepto tam globulinui (kaip ir sakiau, tarėmes, kad su receptu nusipirksiu pati, o man ji suleis), ji išrašė receptą ir pasakė, kad tų vaistų yra Vilniaus Lazdynų vaistinėje, o kaina - apie 300 Lt.! Nugriuvau, tokios kainos nesitikėjau. Sumąsčiau tartis su savo šeimos gydytoja, nes ji irgi vykdo nėščiųjų priežiūrą, kad man to globulino šeimos kabinete suleistų nemokamai, tai paaiškės kt. savaitę smile.gif.

Va cia tai staigmena g.gif Pirma kart girdziu, kad trukumas situ vaistu. Na, ir betvarke! verysad.gif Mano taip pat minusas, o vyro pliusas, tai kai gimdziau pirma vaikeli suleido tuos vaistus pries gimdyma, o kita doze turi suleisti po gimdymo, bet kadangi mergyte paveldejo mano minusa, tai nebereikejo smile.gif Taigi, mamytes, buna dar ir sitaip, tai nepirkit tu vaistuku per daug, nes po gimdymo gali ir nebeprireikti, nors sake, kad labai retai taip pasitaiko, vadinasi vyro giminej irgi yra minusu. Dar reikia nusiteikti vienam dalykui: vaikuciai, kuriu teveliu skirtingi RH, dazniausiai ka tik gimus pasireiskia labai stipri gelta. Sekmes visom minusiukems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reduxe @ 2010 01 27, 17:04)
mes su vyru abu turim vienoda kraujo grupe A Rh +. ir idomu cia gerai ar blogai g.gif  ar turi kokios itakos vaikeliui,nors mes tik planuojam!

Viskas gerai 4u.gif . Sėkmės planuose smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2010 01 27, 15:36)

Na as kiek girdejau seseles klinikoje snekejo kad imuglobinas kanuoja 360lt.bet as jau buciau ir pirkus jei vaistines i kurias skambinau butu turejusios(nors siaip skambinau tik i pora, bet jos abi pasake kad kreiptis ne i vaistines). Nenorejau rizikuoti.
Jei gydytoja nesutiks, pasiulyk atsilyginti, vis maziau kainuos smile.gif .
Atsakyti