Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie kraujo grupes

QUOTE(Okei @ 2008 10 08, 09:31)
Pas mane minusine pirma o pas vyra pliusine antra. Kraujo grupe man nustatinejo du kartus, kad įsitikinti, kad aš tikrai minusinė. Kas liečia antikūnius man juos tyrė tris kartus iki 29 savaites. Ir jau 29 savaite man suleido Imunoglobulina i raumenis, kad nesigamintu antikūniai (kad nebūtų rezus konflikto tarp manęs ir vaiko), o po gimdymo per para laiko vėl turės suleiti, kad ir vėliau nesigamintu.

O šiaip jei nori išsamesnės informacijos yra sukurta tema apie minusine grupe, tai ten pasiskaityk, jei neklystu ji yra Nėščiosos sveikata grupeje  g.gif
Va radau http://www.supermama...?showtopic=2658

Labai tau didelis dekui
Atsakyti
QUOTE(nandra @ 2008 10 07, 21:38)
sveiki,

o dabar man klausimelis.. ar man reikia klausti del tom vaistuko jei pas mane 4+ grupe,o vyro 1-? nes manes gyd net neklause vyro grupes,o man jau apie 26-27 sav.


Ne, nereikia. Problemu gali buti tik kai moters kraujo grupe minusas.
Atsakyti
QUOTE(Neringe @ 2008 10 08, 20:20)
Ne, nereikia. Problemu gali buti tik kai moters kraujo grupe minusas.

o jei mano 1-, o draugo 2+ unsure.gif kokios problemos cia mums gresia? fear.gif ohmy.gif
Atsakyti
Pas mus irgi analogiska situacija as - wyras + ax.gif Kai pirmosos laukiausi labai daznai tikrino krauja ir ziurejo ar nesigamina antikuniai, ju nerasdawo taigi 30 saw. suleido waistukus. Dabar laukiuosi antrojo ir esu ne LT bet cia irgi kol kas daro wisokius tyrimus ir ziuri tu antikuniu. Manau reikia nuo pat nestumo pradzios atidziai tikrinti krauja. g.gif O po gimdymo tiria lialiaus krauja ir jeigu - tai neleidzia waistuku, jeigu + leidzia abiems berods ax.gif Juk sakoma - traukia + turbut ir prisitraukem mes cia tu wyru pliusiniu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(omny @ 2008 10 08, 20:51)
Pas mus irgi analogiska situacija as - wyras +  ax.gif  Kai pirmosos laukiausi labai daznai tikrino krauja ir ziurejo ar nesigamina antikuniai, ju nerasdawo taigi 30 saw. suleido waistukus. Dabar laukiuosi antrojo ir esu ne LT bet cia irgi kol kas daro wisokius tyrimus ir ziuri tu antikuniu. Manau reikia nuo pat nestumo pradzios atidziai tikrinti krauja.  g.gif O po gimdymo tiria lialiaus krauja ir jeigu - tai neleidzia waistuku, jeigu + leidzia abiems berods  ax.gif Juk sakoma - traukia + turbut ir prisitraukem mes cia tu wyru pliusiniu  lotuliukas.gif

Tai turbut wub.gif As labai atsiprasau uz kvaila klausima, bet visai nenusimanau tuose reikaluose, nes vaikuciu neturiu ir artimiausioj ateity neplanuoju... blush2.gif Tie antikuniai, cia gerai ar blogai? Ir kokios gali buti blogiausios - ir + vaikelio pasekmes? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LEMINAKE @ 2008 10 08, 21:02)
Tai turbut  wub.gif  As labai atsiprasau uz kvaila klausima, bet visai nenusimanau tuose reikaluose, nes vaikuciu neturiu ir artimiausioj ateity neplanuoju...  blush2.gif  Tie antikuniai, cia gerai ar blogai? Ir kokios gali buti blogiausios - ir + vaikelio pasekmes?  unsure.gif


Antikuniai gaminasi mamos kraujyje gynybai nuo vadinamu "svetimu", t.y. pliusinio kraujo. Ir jei vaisius paveldi tecio + krauja, mamos kraujo antikuniai ginasi, puola vaisiaus krauja ir ji zudo. Jei nesi turejusi persileidimu ar abortu ir t.t. gali buti rami. O jei esi turejusi, tai turejo suleisti imunoglobulina, kad tavo organizmas sekanti karta neatpazintu svetimo kraujo ir negamintu antikuniu.
Atsakyti
aciu,kad nuraminote thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringe @ 2008 10 09, 14:10)
Antikuniai gaminasi mamos kraujyje gynybai nuo vadinamu "svetimu", t.y. pliusinio kraujo. Ir jei vaisius paveldi tecio + krauja, mamos kraujo antikuniai ginasi, puola vaisiaus krauja ir ji zudo. Jei nesi turejusi persileidimu ar abortu ir t.t. gali buti rami. O jei esi turejusi, tai turejo suleisti imunoglobulina, kad tavo organizmas sekanti karta neatpazintu svetimo kraujo ir negamintu antikuniu.

Labai aciu uz informacija friends.gif Dabar man voskas aisku
Atsakyti
QUOTE(LEMINAKE @ 2008 10 08, 20:45)
o jei mano 1-, o draugo 2+  unsure.gif  kokios problemos cia mums gresia?  fear.gif  ohmy.gif


Kokia grupė nesvarbu, svarbu, koks rezus faktorius. Jeigu skirtingas su vyru, tai vaikelis gali paveldėti kitokį Rh (rezus) faktorių nei mama. Kas iš to? Kai vaikelis yra kito rezus faktoriaus, organizmas gali jį sutraktuoti kaip svetimkūnį - tai yra bandyti jį "atmesti". Štai dėl to ir tiriamas tas rezus faktoriaus suderinamumas. Bet šiaip su pirmu kūdikiu problemų beveik nebūna - nebent dėl kokių nors komplikacijų arba darytų intervencijų buvo sąlytis motinos ir vaiko kraujo. Kitu atveju, problema aktuali tik antrojo vaikelio atveju.

Bet tam, kad antrajam vaikeliui nieko nenutiktų, susirūpinti reikia jau pirmojo vaikelio laukiantis, jei tavo grupė Rh- (kaip mano). Minusą gali turėti bet kuri kraujo grupė - pirma, antra, trečia, ketvirta.

Kas daroma? Visų pirma, moteris, turinti neigiamą Rh, stebima atidžiau. Nuolat tiriama, ar nėra antikūnų (antikūnų nėra - gerai, yra - negerai...). Jeigu jų ir toliau nėra, apie 28 sav. suleidžia imunoglobulino (Vilniuje juo prekiauja berods tik viena vaistinė, Lazdynų Senoji, kaina 168 lt.) Ir toliau stebi. Gimus vaikeliui, patikrina jo kraujo grupę - jeigu ir jis neigiamas (tikimybė gan maža kaip suprantu, nes dažniau perima teigiamą) - nedaro nieko, o jeigu teigiamas - suleidžia per 72 val.berods antrą dozę imunoglobulino.

Taip man viską išaiškino mano gydytojas. Beje, mano tėvai abu turi teigiamas kraujo grupes, bet aš turiu neigiamą. Pasirodo, įmanomas ir toks variantas. (Mano senelės neigiama). Na ir prirašiau daug:) Senelė beje tris vaikus pagimdė su teigiamom grupėm - ir nieko:)
Atsakyti
kelinta nestumo svaite pradeda tirti antikunius?

pas mane -, pas vyra +. manau, kad nuolat ginei reikia priminti, kad -, nes retas dalykas, jie tiesiog pamirsta. jei ne mano vyras, tai po persileidimo butu vaistu taip ir nesuleide, nors ir dare krauju tyrima ir DR. ligonineje zinojo, kad pas mane -.
Atsakyti
su sia problema ir as susiduriau tik datr eisiu tirtis antra karta savo krauja nes padare mano kraujo tyrimus ir pas mane - tai ka gryzau namo pasisakiau mamai mama sako negali buti atsiverciam vaiko knygele zinot iki 14 metu tokias pildydavo po to i archyva vezdavo as taip ir nenuveziau tai ji liko pas mane o ten raso Rh +
tai dabar klausimas iskilo negi po 14 metu kraujo grupe gali keistis biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(KatinoUsai @ 2008 10 14, 21:07)
kelinta nestumo svaite pradeda tirti antikunius?

pas mane -, pas vyra +.  manau, kad nuolat  ginei reikia priminti, kad -, nes retas dalykas, jie tiesiog pamirsta.  jei ne mano vyras, tai po persileidimo butu vaistu taip ir nesuleide, nors ir dare krauju tyrima ir DR. ligonineje zinojo, kad pas mane -.

Man istyre kai buvo 10 savaiciu
Atsakyti
o kaip sužinoti ar po gimdymo suleido to imunoglobulino, bo aš kažkaip tokio fakto tiesiog nepamenu (o gal nepastebėjau) g.gif unsure.gif bandau tikėti, kad jie padarė viską kaip reikia.
Atsakyti