Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiutusi katė

Šiandien jį iškastravome. Procedra pavyko. Kol kas jis, vargšiukas, gaivaliojasi po narkozės, bet netgi toks, apspangęs, sugebėjo apšnypšti mano tėtį, mamą ir brolį biggrin.gif Įdomu, ar jo charakteris dabar nors kiek pasikeis. Kol kas sunku pasakyti - visą laiką guli arba lėtai šlitinėja po namus kaip girtas. Parašysiu, kaip sekasi.
Atsakyti
butinai parasyk, man labai aktualu irgi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renuteg @ 2007 03 25, 13:47)
butinai parasyk, man labai aktualu irgi. smile.gif

Kol kas nepastebiu jokių pokyčių - kaip skleidė nagučius taip ir skleidžia. Ir nepraleidžia progos charakterį pademonstruoti. Laimei, bent jau nebesižymi. Ir morčiaus "džiaugsmų" nebeteks patirti nei jam, nei mums.
Beje, po operacijos visiškai atsigavo jau pirmą naktį ir iškart pradėjo "eiti galvom" biggrin.gif Nors iki vakaro buvo tikras ligoniukas.
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2007 03 26, 14:12)
Kol kas nepastebiu jokių pokyčių - kaip skleidė nagučius taip ir skleidžia. Ir nepraleidžia progos charakterį pademonstruoti. Laimei, bent jau nebesižymi. Ir morčiaus "džiaugsmų" nebeteks patirti nei jam, nei mums.
Beje, po operacijos visiškai atsigavo jau pirmą naktį ir iškart pradėjo "eiti galvom"  biggrin.gif Nors iki vakaro buvo tikras ligoniukas.

Tai kapgi katinelis laikosi? Ar pagerejo po kastravimo ar vis dar toks pats?
Atsakyti
Kadangi jau praėjo šiek tiek laiko, galiu papasakoti daugiau.

Panašu, kad kastracija tikrai sumažino jo norą būti namų viešpačiu thumbup.gif Nežinau, kas - kastravimas ar griežtas auklėjimas - padarė didesnę įtaką, bet puldinėjimai iš pasalų baigėsi thumbup.gif Nenormalių ir niekuo nepaaiškinamų agresijos priepuolių mano ar vyro atžvilgiu nebeliko išvis. Tiesa, suerzinti jį vis dar labai lengva, o tada jis iškart paleidžia į darbą nagus ir dantis unsure.gif Dar vienas neraminantis dalykas - taip ir neišmokėme žaisti gražiai, suskleidus nagučius unsure.gif Bet, manau, reikia dirbti su juo toliau, ir pavyks pasiekti savo. Siautėti po namus mėgsta ir dabar, bet pagautas "nusikaltimo vietoje" dabar sprunka pabrukęs uodegą, o anksčiau tik naglai spoksodavo ir dar pašnypšdavo, kad neleidi, pvz., vazonų vartyti blink.gif

"Laukinuko" charakteris liko - svetimų neprisileidžia, o atėjus į namus svečiams slepiasi. Tiesa, mano tėvams, kuriuos jau gerai pažįsta, trinasi apie kojas. Bet tėvai dabar jo bijo, nes vis dar prisimena tą baisų "žvėrį", kuriuo buvo anksčiau biggrin.gif Netiki, kad pasikeitė.

Pagrindinės mūsų auklėjimo priemonės yra vandens purkštukas (kuo toliau, tuo rečiau jo prireikia), griežtas tonas, sprigtas į nosį, o už pačius rimčiausius "nusikaltimus" - trumpas "karceris" vonios kambaryje (duris iš išorės užremiame kėde, kad neatsidarytų).

Bet kokiu atveju, nesigailime, kad iškastravome, nors prieš tai labai bijojome ir abejojome. Iš namų dingo "katino" smarvė, o jam pačiam irgi taip geriau, nes yra grynai naminis ir išvestas už pavadėlio į lauką visko bijo, veržiasi atgal namo. Per morčių laikyti jį uždarytą būtų žiaurus kankinimas, o išleistą į lauką turbūt mirtinai užpjautų "konteineriniai" katinai. Tikrai visiems abejojantiems patarčiau naminius katinus kastruoti.
Atsakyti
Kaip šaunu kad katinėlis taip gerai jaučiasi mano katinėlis tai visai nepasikeitė toks pats piktas, nervuotas, puola iš pasalų ant kojų mūsų...nu žodžiu, nebesusitvarkom..nežinom ką reikia daryti blink.gif doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2007 03 21, 20:57)
katėms.

Dar vienas toks triukas tai netoli vazos laikyt apelsinų arba citrinų (tiek tikrų, tiuek visokių oro gaiviklių, svarbu kad kvapas stiprus būtų)- katėm tas kvapas būna per aštrus ir jos bėga nuo jų, matyt jom ten gerokai per receptorius trenkia tai nebereikia nei gėlių "patikrint".

Aha pastebėjau, praeitą dieną pjauščiau citrina, tai kaip visada atvarė apniuchint, nu ir kyštelėjau prapjautą citriną i nosį, tai kaip nešė fugą iš virtuvės lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

O ka daryt jei iskastruotas jau seniai, bet vis tiek peadejo sysinti visur?jam buvo akmenlige, bet jau isgijo.
Atsakyti
QUOTE(vaiddaa @ 2007 05 14, 10:56)
Sveikos,

O ka daryt jei iskastruotas jau seniai, bet vis tiek peadejo sysinti visur?jam buvo akmenlige, bet jau isgijo.


Kiek laiko iskastruotas?Pries akmenlige irgi taip darydavo?
Atsakyti
Sveiki,

Turiu viena problema - kate. Katyte pasiemem is "Pifo", tuomet ji buvo vos menesio. Dabar jai 9 men. mes ja ir skiepinom, ir vitaminus davem - zodziu negailejom pinigu jos prieziurai. Taciau labai abejoju ar kate tai ivertina :DDD
Problema ta, jog ji tarsi isprotejus. Koridorius tarsi autostrada, is vieno kambario lekia i kita, vercia viska, dauzo, uodega issiputus, nugara isriesta.. Nekarta ir barem, ir vandeniu laistem ir kt. Bet ne vien lankstyme problema. Naktim ji neleidzia miegoti, drasko kojas, lipa kur tik gali ir aisku sukelia triuksma, anksciau ja laikeme vonioje nakti, taciau dabar be sansu ja ten uzdaryti, kadanti drasko duris nagais, miaukia ir taip gali visa nakti, kol galiausiai truksta kantrybe ir tenka isleisti. Draugai ja pramine lusimi! Kates negalima net ant ranku paiimti, isvis nesupranta kas tai yra meilumas, mes ir graziai su ja ir piktai, ji buna gera tik tada kai nori valgyti, bet ir tai dar maivosi.. Galiu ant rankos pirstu suskaiciuoti kada ji buvo pati atejus ir prisiglaudus. Labai norisi kad ji butu kiek meilesne ir pan. Be to,mes labai daznai veziojames ja masina, kadangi praktiskai kas savaitgali vaziuojame su vyru pas tevus i kita miesta, po ilgu kanciu nupirkome kelionine deze, taciau ji vis tiek visa kelia miaukia, drasko ka pasiekia.Gal zinot ka daryti?
Atsakyti
5-12 gyvenimo savaitės kačiuko vystimesi yra pačios svarbiausios, nes būtent jomis jis išmoksta bendrauti (socializuodamasis su broliais/seserim/kitais katinais ir žmonėmis). Kadangi kačiuką (katytę) pasiėmėt vos mėnesio amžiaus, jis to neišmoko, kas dabar įtakoja jo elgesį. Kas liečia lakstymą ir vertimą, manau, dar galima išauklėt. Nors, kaikurie katinai tiesiog šiaip nelabai atsargūs (ar net rangūs) yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 03 sausio 2008 - 14:10
Vakar bandem nagus nukirpti, tai zinoma dar iki proceduros atlikimo pabaigos buvau visa apdraskyta ir be to vos neapkurtau nuo jos rekimo.. biggrin.gif biggrin.gif na kirpti pamoke veterinare, tai tikrai negalejom suzeisti ar per daug ikirpti, tik nesuprantu kodel ji taip rekia, tarki isprotejus atrodo.. abu su vyru vos islaikem.. blink.gif atrodo ne kate o suo..
Atsakyti