QUOTE(Nereali @ 2007 03 11, 03:08)
Nereali tiesiog apsigimusi "kačių auklėtoja", na aš čia pačia geriausia prasme. Skaičiau skaičiau jau nuo seniai aš tas ilgas ilgas Nerealios auklėjimo pamokas - šnypštukai, purkštukai... Labai daug kačių mylėtojų iš tokių pamokų mokosi, tiesiog čia, forume, yra labai daug nuostabių pamokymų, ne tik apie auklėjimą, bet ir visa kita (šėrimas, gydymas...). Ir nieko nekainuojančių, nors jie - aukso vertės, ypač pradedantiems. Na nebent "kainuoja" jautresnei sielai, jei kita, mažiau jautri, ignoruoja pamokymus...
Kad ir šiuo atveju: na ką jau daryti, kad "viskas gerai", kai mano namuose VISOS katės - karalienės? Ir kiek jų bebuvo per daug metų, visos. Jokių eibių, nebent kol mažiukai išmoksta suprasti, kas patinka, ir kas ne šeimininkui? Yra kelios - pagal hierarchiją - labai patinka joms būti ant stalo. Mano šeimai TAI irgi patinka - be šnypštukų ar purkštukų. Kaip ir miegoti kartu su kokia katele, jei jau norisi jai gydyti. Dažnas skundžiasi, kad plaukai skraido, vis nesiliauja siurbliuoti. O mes niekada ir dulkių siurblio neturėjom, o padovanotą atidavėm... Ir ne dėl kačių, o dėl vaikų - kad nekvėpuotų smulkiausiom, siurblio paruoštom, dulkėm. Nesakykit, kad mūsų katės kitokios Tiesiog mūsų šeima, visi, kates priima lygiaverčiais labai suprantančiais viską draugais, geriausiais tarp kitų. Kas gal kitiems "kačių tragedija", mums - malonus laikas. O ir suradę savo naujus namus (ilgai juos renkasi...) mūsų katukai labai būna mylimi, neįnoringi, nekenkėjiški, greit prisitaikantys prie naujų norų ir gražiai bendrauja (palaikom ryšį nuolat). O aš apskritai jau nuo gimimo jaučiu katės DVASIĄ. Ir visada kiekvienam - savo...