Taigi, gerbiama POLONIA, labai gerai jog esate puikios nuomonės apie Baužytę, ir toliau taip. Aš pasilieku savo nuomonę. Visų pirma kai gimsta pirmagimis, mes nei viena neturime patirties. Visų antra, jai buvo sumokėta, ir susitarta ko aš noriu. dabar jei žinote medicina pažengusi, ir yra visokie nuskausminimai, jeigu aš tariausi vadinasi ir tikėjausi. juk ne afrikoj gyvename. Ir dar gera daktarė visada pasidomi kaip laikosi jos pacientai, o ne laksto ir sliapesi kaip mažvaikė. Neginkite savo draugės. Aiškiai matosi kad ne tik aš nukentėjau nuo jos, bet buvo dar skaudesnių mamyčių išgyvenimų. Baigiu šią temą.
QUOTE(Lobelija @ 2008 11 25, 15:51)
Kad dukrytę turi, tai man čia naujiena, nes kai pas ją lankiausi, tai buvo dar senmergė.
Papildyta:
Tyrimus veikeliui atliko, nes aš reikalavau, kadangi mažylė nieko nevalgė. Sesutė sako: tikriausiai reikės lašalines statyti. Tyrimai pasirodo buvo geri.
Aišku buvo tik tai, kad Baužytė žinojo kodėl vaikas miega, Jis tiesiog buvo prigirdytas gliukozės.
Papildyta:
Tyrimus veikeliui atliko, nes aš reikalavau, kadangi mažylė nieko nevalgė. Sesutė sako: tikriausiai reikės lašalines statyti. Tyrimai pasirodo buvo geri.
Aišku buvo tik tai, kad Baužytė žinojo kodėl vaikas miega, Jis tiesiog buvo prigirdytas gliukozės.
Visu pirma, ne senmerge, o netekejusi.
Visu antra, vaikus gliukoze girdo ne daktarai, o seseles ir kai kada, be gydytoju neonatologu komandos, nes, kaip isitikinau, jos, seseles, Antakalnio klinikoje labai savarankiskos.
O jeigu ir prigirde, tai cia gi nieko blogo, nemanau, kad jus pirma para is viso pieno turejote.
Trecia, vaikus po gimdymo priziuri butent gydytojai neonatologai, o ne ginekologai- akuseriai.
Tai savo baimes del vaiko ne Bauzytei sakyt reikejo.
Jus priekaistai Bauzytei yra visiskai ne argumentuoti ir atleiskite, bet kvaili.
Dar karta kartoju, manau, kad jums nebutu itikes joks gydytojas.
O epidura ne visada galima pritaikyti. Gimdymo eiga parodo.
Papildyta:
QUOTE(Lobelija @ 2008 11 25, 15:59)
Taigi, gerbiama POLONIA, labai gerai jog esate puikios nuomonės apie Baužytę, ir toliau taip. Aš pasilieku savo nuomonę. Visų pirma kai gimsta pirmagimis, mes nei viena neturime patirties. Visų antra, jai buvo sumokėta, ir susitarta ko aš noriu. dabar jei žinote medicina pažengusi, ir yra visokie nuskausminimai, jeigu aš tariausi vadinasi ir tikėjausi. juk ne afrikoj gyvename. Ir dar gera daktarė visada pasidomi kaip laikosi jos pacientai, o ne laksto ir sliapesi kaip mažvaikė. Neginkite savo draugės. Aiškiai matosi kad ne tik aš nukentėjau nuo jos, bet buvo dar skaudesnių mamyčių išgyvenimų. Baigiu šią temą.
Gerbiama Lobelija, mano argumentai tai visai ne daktares gynyba, kuria, beje maciau tik viena karta, bet man uzteko ivertinti jos kompetencija ir profesionaluma.
Mano argumentai labai objektyvus.
O jusu beje, visai subjektyvi nuomone, net neparemta kazkuo ipatingu.
Kas atsitiko, beje?
Ar jus zinote, kaip daroma epidura?
Reikia 10 minuciu ir ilgiau isbut sustingus, ramiai, nejudant, kad pataikytu gydytojas i jusu stuburo slanksteli. O jeigu saremiai kartojasi daznai, tai yra trumpieji, be ilguju, epidura tampa neimanoma.
Jeigu jus ten ardetes, tai irgi buvo neimanoma turbut.
Be to jeigu greitai atsivere kaklelis( epidura iki 7 cm tik daroma), tai taip pat buvo neimanoma.
Sita savo nuomone issakyciau visada, radus jusu toki komentara nesvarbu prie kokio daktaro pavardes.
Papildyta:
QUOTE(vaival @ 2008 11 25, 15:54)
Kokia pagieža , o ką reiškia "senmergė"??? Jei pavardė ne - ienė tai senmergė?
Šiaip istorija nepasakanti nieko ypatingo: gimdymas normalus, kūdikis irgi (keista mama, nerimauja, kad miega ir valgo - vadinasi vaikui nieko netrūksta) .
Šiaip nesupratau nieko ką gydytoja padarė ne taip
Šiaip istorija nepasakanti nieko ypatingo: gimdymas normalus, kūdikis irgi (keista mama, nerimauja, kad miega ir valgo - vadinasi vaikui nieko netrūksta) .
Šiaip nesupratau nieko ką gydytoja padarė ne taip
Visiskai sutinku.
Kazkos kaimas, jeigu jau pavarde - yte, tai jau senmerge.
Pazistu mamu ir daugiavaikiu, kurios savo mergautines pavardes pasilikusios.
Jau tokia ta musu visuomene...
QUOTE(Lobelija @ 2008 11 25, 15:59)
Labai gaila, kad jums ji nepatiko.
Bent jau as jai priekaistu jokiu neturiu. Visa nestuma mane priziurejo. Ir iki nestumo pas ja lankiausi. Aisku budavo ir man taip, kad ji negaledavo atsiliept kai jai paskambindavau, bet kai man prasidejo gimdymas jai paskambinau 4 ryto ir jinai vos ne iskart atsiliepe ir maloniai kalbejo. Pasake man vaziuot i priimamaji ir is ten paskambint. Kai is ten paskambinau ir jai apziurejusi gydytoja viska papasakojo uz keliu valandu atvaziavo ir ji pati. Pagal mano pageidavima gavau epidura ir niekas mane neatkalbinejo Kol buvo pilnas atsidarymas (tas uztruko netrumpai) beveik visa laika jinai prabuvo salia. Rupinuosi manim, kalbino. Tikrai del to likau patenkinta. Ir jau po gimdymo visas dienas kiek ten gulejau, jinai ateidavo pas mane. Man atrodo tik is 5d. tik viena diena nebuvo.
Tad bent jau as nusiskundimu neturi.
As irgi gimdziau pas sia gydytoja. kas del demesio tai jo tikrai netruko. ir pries ir po. KaAs del kompetencijos irgi negaliu vienareiksmiskai atsakyti, nes susikomplikavus gimdymui palatoje atsirado dar keli gydytojai tarp Ju ir Jursenas, kuriam tikriausiai ir tureciau buti dekinga, kad vis del to mano vaikas su manim
Va va sakote visko reikia klausti ? o ka daryti jei tu simta kartu klausi ir niekas tesiteikia prieiti ir paaiskinti. O ka pasakysit kad gydytoja prirase antibijotiku, kuriu maitinanciai moteriai vartoti negalima? Cia irgi gerai ane?
Nezinia kaip butu buve jei buciau pradejusi juos gerti. Jus tikriausiai neisiskaitete i mano istorija.
Nezinia kaip butu buve jei buciau pradejusi juos gerti. Jus tikriausiai neisiskaitete i mano istorija.
QUOTE(Lobelija @ 2008 12 16, 15:29)
Va va sakote visko reikia klausti ? o ka daryti jei tu simta kartu klausi ir niekas tesiteikia prieiti ir paaiskinti. O ka pasakysit kad gydytoja prirase antibijotiku, kuriu maitinanciai moteriai vartoti negalima? Cia irgi gerai ane?
tikrai perskaiciau jusu istorija. Tik gal ne viska pakomentavau. Del klausimu ir atsakymu. Pvz. jei pas jus daugybe klausimu gimdymo metu atsirado, cia vel gi ivairiai su tais atsakymais gali buti. Manau kartais gydytojai neatsako, nes nezino kaip jus sureaguosit, gal panikuot pradesit. Bent jau mano atveju taip buvo. O mano klausimas buvo paprastas: "Koks atsidarimas?" Po nestukiu kursu, zinojau, kad pagal pojucius kuriuos jauciau, turejo buti kokie 7cm. Tai gydytojas man atsake tik is trecio karto ir tai pamelavo. Man jis galejo sakyti tiesa, o kazkas gali buti butu supanikaves, del to kad jau tuoj tuoj gimdys. Bet gydytojas manes nezino, ir pasielge taip, kaip matyt kad daro visada tokiais atvejais. Tikra atsakyma suzinojau jau po visko.
Buna neatsako, nes tai gali buti eilinis klausimas "o man dabar tokie pojuciai, ar tai normalu?" arba "o kada as jau cia pagimdysiu jusu manymu?" ir pan.
Cia labai jau individualu su tais klausimais atsakymais gimdymo metu.
O jei cia del vaiko prieziuros, tai cia tikrai ne siai gydytojai klausimai t.b. adresuoti. Bet vel gi, nebutinai reikia laukti, kad prieitu, g.b. reikejo prieiti paciai arba nusiusti vyra?
Tom dienom kai gulejau su maziuku, buvo kazkoks gimdyviu antpludis, tai visi darbo turejo kaip turi buti... ir nors mes pacientes esame pas save vieninteles ir nepakartojamos ir beabejo norime kad tik aplink mus sokinetu, gydytojai turi musu begale ir negali tokio malonumo suteikti. Gali buti kokiame Baltijos ir Amerikos Klinikose gali (na uz 6+ stukeliu kodel gi ne), bet as rinkausi Antakalni del kitokiu kriteriju o ir BAK'e tiek moteru negimdo vienu metu.
Del antibiotiku...zinau UNASYN, zinau ZINAT, kuri jum israse? Abu galima ir reikia vartoti.
O tai kad is greitosios jum pasake kitaip dar nieko nereiskia. Abejoju, kad ten sedi visu galu meistrai... Taip pat zinau, kad zmones yra iprate keikti vieni kitu poelgius. Pvz. ateina naujas meistras sienas dazyti ir lyg uzbegdamas ivykiams uz akiu, kad gal nelabai gerai padazys, sako, o kas cia sienas lygino, va cia negerai, cia negerai, dazai blogai gulsis ir pan. Cia yra zmogiska, bet ne visada yra teisybe. Norint galima bet kur surasti pliusu ir beabejo bet kur surasti minusu. Kaip minejau anksciau - nusiteikimas i gyvenima
Man irgi buvo israsyti antibiotikai, kuriu kudikiui negalima. bet as ir nemaitinau tas tris pirmasias dienas. man buvo paaiskinta, kad savo sveikata geriau nerizikuoti, nes gimdos kaklelio susiuvimai rimciau nei cezaris. na ir ka nenumirem. ir pieno turejau maitinau iki 9 men.
o kas del antakalnio taimane labiau uzkniso vaiku gydytoja, kuri mane prigasdinusi paskui savo vizitine kiso, kad kreipciausi pas ja privaciai. twgu isgrauzia. Siap Bauzyte po gimdymo labai daznai lankesi. vis domejosi musu reikalais, o mes ligoninej isbuvom savaite.
o kas del antakalnio taimane labiau uzkniso vaiku gydytoja, kuri mane prigasdinusi paskui savo vizitine kiso, kad kreipciausi pas ja privaciai. twgu isgrauzia. Siap Bauzyte po gimdymo labai daznai lankesi. vis domejosi musu reikalais, o mes ligoninej isbuvom savaite.
Aš asmeniškai gyd. E. Baužytei jokių priekaištų neturiu . Nuostabi, jautri, profesionali gydytoja. Jei pastočiau trečią kartą, tai tikrai gimdyčiau tik pas ją.
Svarsciau apie sia daktare, taciau paskaicius pacienciu atsiliepimus tikrai apsigalvojau. Ir nesuprantu, kodel jus pastaraja gimdyve taip puolate, o ar tik ne pati daktare tai daro. Man tikrai irgi taip labai nepatiktu, jeigu tarciausi kad noriu epiduro ir gimdymo metu daktare pasako "pagimdysi ir taip". Tai cia ne esme, kad gal jau per velu, nes juk paciente atvyko ne per velai, o su 4 cm jau galima epidura daryti. Daktare privalejo ispeti, kad veliau jo nedarys. O pliusai ir minusai turejo buti aptarti anksciau. Koki siauba galima patirti suzinojus gimdymo metu, kad epiduro negausi, kai viska suplanavus buvai kitaip.
Velgi, jeigu su ja yra tariamasi, tai ar jum neatrodo, kad ji turi atsiliepti telefonu arba bent jau perskambinti? Juk jei pirmas gimdymas tai is kur galima zinoti, ka ir kaip vaikas daro. As jei tarciausi su daktare, ji beabejo zinotu, kad is jos norima demesio. Na ir su antibiotikais, juk daktare turejo pasakyti, kad nemaitinti ar kaip ten reikia. Bet kai daktare pacientus vadina durniais, tai turbut viska ir pasako. Tikrai erzina toks daktaru aplaidumas ir galvojimas kad viskas gimdyvem turi buti aisku.
Velgi, jeigu su ja yra tariamasi, tai ar jum neatrodo, kad ji turi atsiliepti telefonu arba bent jau perskambinti? Juk jei pirmas gimdymas tai is kur galima zinoti, ka ir kaip vaikas daro. As jei tarciausi su daktare, ji beabejo zinotu, kad is jos norima demesio. Na ir su antibiotikais, juk daktare turejo pasakyti, kad nemaitinti ar kaip ten reikia. Bet kai daktare pacientus vadina durniais, tai turbut viska ir pasako. Tikrai erzina toks daktaru aplaidumas ir galvojimas kad viskas gimdyvem turi buti aisku.
QUOTE(noksta @ 2009 07 12, 17:51)
Svarsciau apie sia daktare, taciau paskaicius pacienciu atsiliepimus tikrai apsigalvojau. Ir nesuprantu, kodel jus pastaraja gimdyve taip puolate, o ar tik ne pati daktare tai daro. Man tikrai irgi taip labai nepatiktu, jeigu tarciausi kad noriu epiduro ir gimdymo metu daktare pasako "pagimdysi ir taip". Tai cia ne esme, kad gal jau per velu, nes juk paciente atvyko ne per velai, o su 4 cm jau galima epidura daryti. Daktare privalejo ispeti, kad veliau jo nedarys. O pliusai ir minusai turejo buti aptarti anksciau. Koki siauba galima patirti suzinojus gimdymo metu, kad epiduro negausi, kai viska suplanavus buvai kitaip.
Taip, cia greiciausiai daktare. Prisikure accountu ir palaiko savo forumo populiaruma... Gal teko girdeti toki posaki "kaip praeis karas bei gimdymas tik vienas dievas zino". Cia prie to, kad visko suplanuoti yra NEIMANOMA. Gali situacija pasikeisti taip, kad visas jusu planavimas nueis suniui ant uodegos. Jus galit kazko noreti ar nenoreti, bet gali tiesiog REIKETI atlikti kazka ko jus nenoresit. Jei moteris raso, kad atvyko su 4 cm, gi nereiskia, kad ji iskart to epiduro paprase...
Beje, jus greiciausiai niekad nebuvot susitikusi su sia daktare, nes as tiesiog neisivaizduoju jos istariancia zodi "durne"...
Nestumo metu vaiksciojau echoskpopuotis pas ja, ir gimdyti pas ja norejau, bet neisejo. Ir vistiek ji pas mane i palata atejo po gimdymo. Tiesiog as net puse netikiu to, ka ta mamyte yra parasiusi...Zmones negali buti ANT TIEK skirtingi, su vienais vienaip, o su kitais 180 laipsniu kitaip...
QUOTE(Lobelija @ 2008 11 25, 15:51)
Kad dukrytę turi, tai man čia naujiena, nes kai pas ją lankiausi, tai buvo dar senmergė.
o jau kai nuskriausta mamyte pratesia pokalbi tokia fraze, tai daugiau nera ka ir bepridurti...tiesiog yra zmones, kuriem viskas blogai, bet kur, bet kada ir su bet kuo...na bet tai reikia sugebeti atfiltruoti
man tai irgi neitiketina, kad ji galejo buti grubi.
siaip, manau, tikrai gera gydytoja, mylinti savo darba
siaip, manau, tikrai gera gydytoja, mylinti savo darba
Nebuvau sutikusi svelnesnes ir tokios demesingos gydytojos,net nejaukiai pasijutau grysiu pas ja 100 proc
O apie AK galiu pasakyt tik tiek,ten ne prasyt,o reikalaut reikia....kiek teko susidurti su pogimdyviniu personalu,kosmarai
O apie AK galiu pasakyt tik tiek,ten ne prasyt,o reikalaut reikia....kiek teko susidurti su pogimdyviniu personalu,kosmarai