Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinės žuvytės

NU nesuprantu kiek galima cia putotis ir taip tusciai. Rodnega - man toks ispudos susidaro kad jus visiems aplinkiniams bandot nurodinet kaip gyvent reik. Nupirko burbula - valio. pagyvens pora metu ta zuvyte ir nudus ir tiek ziniu... a jum gaila?
Afi, o augalu turit? gyvu augalu, nes auksui reik deguonies (arba filtro, bet kadangi maziukas stiklas tai nelabai su juo, arba tada daug daug auglu gyvu, kad deguonies biski gamintu).
Galit mane uzmetyt akmenim dabar, bet as savo mazam burbule kuriame vos 5 litrai, auginu du demetuosius samukus - ir gyvena puikiai ir vietos uztenka. Ir ka jus man? bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 10 10, 08:30)
NU nesuprantu kiek galima cia putotis ir taip tusciai. Rodnega -

Yra moksline literatūra, ji ne iš lempos atsirado. Ten netgi surašyta kuom tiksliai blogai burbulas ir kodėl žuvytėj reikia būtent tiek ploto. O didžiuotis tuo, kad augini karceryje, yra švelniai tariant vaikiška. Nes ir augimas sustabdomas ir erdvės jdesiui nėra ir saugumo jausmo nėra apvaliam akvariume ir ankstyva mirtis garantuota, kai tuo tarpu dideliam akvariume žuvis gyvens be streso ir ne 2 metus, bet 10 - 16. Galima tenkinti savo ego ir kankinti arba galima sudaryti tinkamas sąlygas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 10 10, 09:34)
Yra moksline literatūra, ji ne iš lempos atsirado. Ten netgi surašyta kuom tiksliai blogai burbulas ir kodėl žuvytėj reikia būtent tiek ploto. O didžiuotis tuo, kad augini karceryje, yra švelniai tariant vaikiška. Nes ir augimas sustabdomas ir erdvės jdesiui nėra ir saugumo jausmo nėra apvaliam akvariume ir ankstyva mirtis garantuota, kai tuo tarpu dideliam akvariume žuvis gyvens be streso  ir ne 2 metus, bet 10 - 16. Galima tenkinti savo ego ir kankinti arba galima sudaryti tinkamas sąlygas mirksiukas.gif

Tai kaip sakoma - pirmyn sudarinek. 4u.gif bet kitu neauklek.
as puikiai zinau kas turetu buti, bet pripazink, gyvenime juk negyveni pagal visas taisykles, o gyveni taip kaip nori, kaip tau atrodo geriausiai.
Nejau ne karto nesi pazeidus KET, nekart nepavalavai i darba ir t.t. - galima vardint daug visko. Lai augina kaip kas nori ir kaip kas gali.
Juk nepradedi ieskot vagiu ir ju auklet kad vogt negalima - taisykles neleidzia. 4u.gif
Butu zmogus atejes ir klauses ka daryt gauvau zuvi akvariumo neturiu - tada galima butu patarinet, teoriskai reiktu taip ir taip daryt, toki dydi toki ploti ir pan. o dabar zmogus jau konstatuoja fakta, turiu taip ir ne kitaip. sukaus is padeties kaip galejau. viskas - saukstai po piet kaip sakoma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 10 spalio 2015 - 10:26
Kas vienam auklėjimas, tas kitam dalinimasis patirtimi. Tokia yra šios temos paskirtis. beje, auginant gyvą sutvėrimą yra viena auksine taisykle " NEKENK "
Kad ieško tų vagių ir teisia. O jie vargšai tik gyvena KAIP NORI doh.gif
Atsakyti
Klausykit, tik nereik taip stipriai dramatizuot - pabumbet galima, kad ateity klaidu nedarytu ir kitus paprotintu, bet..nu ne toks mazas tas 20 ltr, be to nebegyvena auksines tu potencialiu niolikos metu...taip jau yr..ligotos jos visos...
O kas del augaliuku, tai kazkaip abejociau ar bent vienas gyvens su auksinemis akvariume be irangos ir ypac be sviesos g.gif Nu nebent koks anubis, jei nebus gruntas plaunamas kaskart sviezinant vandeni...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 10 spalio 2015 - 16:35
Augaliuka turim gyva ir dirbtine kompozicija. Akmenukus taip pat. Vandeni keiciu kas 2-3d laikau sviesioj vietoj bet ne pries dpindulius tiesiogius. Siaip ziurinj joms vietos tikrai sociai nes nardo ir duodas. Ir jauciu arba man paranoja arba jos mane pazyst biggrin.gif nes vos I einu iskar atplauk I ta puse kur esu ir pakyl I pavirsiu kaulint valgyt biggrin.gif bet seriu tik rytais tai mazai ka pesa biggrin.gif
dziaugiuosi kad ne visos tokios kategoriskos gal ateiti tuo susirgsiu ir atsiras didesnis ir su daugiau zuvyciu bet dabar as dar vis susigyvent bandau nes soka gavau kai dukra ispakuoja dovana o ten naisis su vandeniu o jame 2 raudongalves doh.gif dziaugiaus tik kad ne kokios ziurkes ten lotuliukas.gif ir rupestis kut jas apgyvendint o dar rast dideli apvalu vargo buvo nes visi pagrinde 5-7lt. O staciakampio suai dienai netureciau net kur paststyt nebent kur I kampa numest verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 10 10, 12:33)
Kas vienam auklėjimas, tas kitam dalinimasis patirtimi. Tokia yra šios temos paskirtis. beje, auginant  gyvą sutvėrimą yra viena auksine taisykle " NEKENK "
Kad ieško tų vagių ir teisia. O jie vargšai tik gyvena KAIP NORI doh.gif

nereikia taip aiškinti kitiems smile.gif pasakysiu tiesą- tokie pasisakymai kai tik gauna priešingą rezultatą... man kilo mintis nusipirkti ir apvalų akvariumą savo paršeliams smile.gif grynai dėl tokio posto- tam kad paprieštaraut. Nors tiesą sakant būtų nesamonė savo gigantes išmėtyti po akvariumukus- ir tas apvalus akvariumas turėtų būti bent 12 litrų... Niekas neis ir nepirks- bet pats faktas to kad paskaičius pykčio kupinus komentarus toks noras kilo tai faktas...
Atsakyti
DAr auksines auginu tik 2 metus dukra gavo dovanų 7 gimtadieniui... nu ką...
reikia daug augalų čia kalbat- augalus VISUS suės- visus... tiesą sakauų- jei pirksite storalapius tai šaknis nuės o lapus rasite paviršiuje- jei kopūstus nupirksit - jų pramoga bus nuėsti šakneles.

jei žiopčioja trūksta deguonies ilgai negyvens- nesamonė- pas pažystamą net filtro nėra be jokių vandens keitinėjimų 4 metus gyveno auksinė SLOIKE . Nedidelė tiesa. Pas mus 50l akvariumukas mažiukas palyginus auginame 6 žuvis. 2 jau užaugusias per tuos 2 metelius auksines- su uodega ilgis 12,5cm, 1 / kardžuvę 7 gal cm ir 1 šamą apie 8cm ir 2 mažas auksines ... kol auksinės mažos joms vietos visoms užtenka- tačiau manau vis tik teks piktis dar vieną akvariumuką kokių 25 l ir ten auginti kardžuvių porelę ir šamą. nes auksinėm bus ankšta .-

AUKSINĖ TAISYKLĖ 1cm=1 litras... štai tokia auksinė akvariumo taisyklė- 1cm žuvies būtinas 1 litras vandens.

pvz mano akvariume augalai pasirodo tik kelis kartus per metus- trumpiau įdedami kad auksinės gautų vitaminų. šeriu jas sausu maistu- tačiau laiks nuo laiko pašeriamos dzikūnais (didelės jos pas mane gupijas suėdė suaugusias) ir uodo trūklio lervomis. šiaip akvariumą reikia laikyti toliau nuo saulės- tačiau tada auksinė bus blanki. mes pirkomės vidinį filtrą (na paprastą įleidžiamą- norėjau burbuliatoriaus kaip nesupratau kas tai įkišo filtrą- bet jis dar ir ggeriau)
Ėdimas jos ištisai nori ėsti- šerti galima ir 3 kartus per dieną svarbu kad maisto nebūtų labai per daug- nes jos jo nesuras ir vanduo pradės pūti.

dar jei jūs parsinešėte auksinę su liga (o mūsų atveju tai ir buvo padovanojo sergančias- pradėjo pūti galvos ir uodegos) yra 3 būdai išgelbėti žuvytes.:
1 brangus- antibiotikai pilami tiesaiai į akvariumą labai brangu
2- išvalote akvariumą o žuvytes palaikote kalio permanganato švelniame rtirpale- vanduo turi būti vos rožinis- pagaunate žuveles- kol jos plaukioja sloikuose ir dezinfekuojasi jūs visą akvariumą visus akmenis gerai nuplaunate - pvz aš neišmečiau augalų pirmą kartą tai man užsikrėtė vėl ir vėl kol augalų nesuėdė- kai augalų nebeliko buvo paprasčiau dezinfekuoti akvariumą- aš jį taip pat perploviau kalio permenganato tirpalu ... knisausi ...Kalio permanganatas1g/100litrų vandens.(trumpiau vanduo rožinis)
3 variantas kitų išbandytas (aš nebandžiau) druskos tirpale palaikyti pora sekundžių žuvis receptas: Valgomoji druska-10g/1litrui+aeracija. Žuvytės laikomos nuo 10 iki 30min.

Toliau jei įleidus į akvariumą žuvį jinai plaukia šonu JAI ŠALTA... ir jei pvz sakoma kad šalčiui auksinės nejautrios- tai taip- nejautrios tačiau jautrios temperatūrų kaitai - iš savo auksinių galiu pasakyt kad jautrios. kardžuviai dzin šaltesnis vanduo šiltesnis o va auksinės jei šaltas vanduo plaukia šonu guli ant dugnų..
Atsakyti
Sveiki, REIKIA SKUBIOS PAGALBOS,

Mano auksinukei pasidare DUCK lupos! lūpų šonai įdubo ir vos gali valgyti, manau visai nebegali nes maza skylutė tik yra. bandziau su pagaliuku paemus atstatyti bet vistiek tie lupų kampuciai susiglaudzia. kaip galima būtų pagelbėti zuvytei? gal kam yra buve?

tiesa zuvyte sveika ir labai nori valgyti tiesiog negali, nepaciumpa tai pastoviai buna cepsejimo garsai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daline: 11 gruodžio 2015 - 14:54
Žuvelė laikėsi ant dugno kelias dienas, paskui paviršiuj šonu plaukiojo, nu ir numirė. Vandens temperatūra buvo apie 19laipsnių, tai kaip ir tinkama auksinėms g.gif Pardavėjas sakė kad turbūt per šalta buvo, nupirkau kitą žuvelę kartu su vandens šildytuvu, sakė nustatyt 25 laipsnių temperatūrą, ar nebus jai per šilta? Kolkas laikau 22 laipsnius, atrodo patenkinta, bet tai kokios iš tikro tos temperatūros reikia? Patarkit man neišmanėlei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LabaiTyli @ 2016 01 06, 21:28)
Žuvelė laikėsi ant dugno kelias dienas, paskui paviršiuj šonu plaukiojo, nu ir numirė. Vandens temperatūra buvo apie 19laipsnių, tai kaip ir tinkama auksinėms  g.gif  Pardavėjas sakė kad turbūt per šalta buvo, nupirkau kitą žuvelę kartu su vandens šildytuvu, sakė nustatyt 25 laipsnių temperatūrą, ar nebus jai per šilta? Kolkas laikau 22 laipsnius, atrodo patenkinta, bet tai kokios iš tikro tos temperatūros reikia? Patarkit man neišmanėlei  4u.gif

Tai jau taip, per salta..uztai ibruko zmogui sildytuva uz kokius 15 euru doh.gif
Tikrai ne per salta tom auksinem, svarbu, kad temperatura butu daugmaz pastovi ir 19 tikrai yra labai gerai.
Gal zuvele buvo siaip neseveika, gal vandens kokybe netiko...
O kiek litru akvariumas, ar yra filtras su deguonies padavimu, kas kiek laiko ir kuria dali vandesn keiciate? Ir visai butu smalsu suzinot, kur cia tokie gudragalviai pardavejai dirba ir auksinem sildytuvus bruka doh.gif
Atsakyti
O tai ko tiems prekiautojams nekalbėti, jei galima rasti nurodytą temperatūrą 15-30 laipsniukų. g.gif

http://akvariumai.lt...-27.html?page=2]

Kai auginau auksines žuveles, niekada neturėjau šildytuvo. Temperatūra buvo tokia, kokia buvo kambaryje žiemą-vasarą. Manau +20-22 laipsniai-pats tas komfortas.
Atsakyti