Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdos Berlyne

Kelionė į Berlyną per Kalėdas buvo labai spontaniška staigmena-dovana, kurią galima pavadinti "last minute", tad niekas nesustyguota ir daug neplanuota, bet tos kelios švenčių dienos Kalėdinėse Berlyno mugėse pralėkė be galo maloniai ir smagiai.

Minimalūs norai

Į Berlyną gruodžio 23 d. ankstų rytą išvykome automobiliu turėdami vieną tikslą - pailsėti ir prasiblaškyti Kalėdinėse mugėse, pasivaikščioti po Berlyno centrą (= pabėgti nuo didelio valgiais nukrauto šventinio lietuviško stalo hihihi.gif nes baisiausiai bijojom prakiurksoti prisikimšę pilvus 3 dienas užstalėj... ).
O aš, pasiskaičius forume keletą atsiliepimų apie Kalėdas Berlyne, savo minimalistinius kelionės norus buvau dar sukonkretinus: "Noriu pasivaikščioti mugėse, karšto vyno ir keptų kaštonų. Viskas." biggrin.gif



Per 12 valandų pasiekėme Berlyno centrą ir apsigyvenome vos prieš keletą dienų rezervuotame viešbutyje "Hotel Quentin Berlin" 3* (Xantener Str. 4) Tikrai normalus, nieko netrūko, nemokama automobilio stovėjimo vieta ir kaina gera - už 3 paras 105 eurai. Be to, visai netoliese buvo įsikūrusi viena iš didesnių Kalėdinių mugių (prie Kaiser Vilhelm bažnyčios).

Šventinis Berlynas žiba nesuskaičiuojamais žiburiais žiburiukais. Jais išpuoštas kiekvienas medelis, kiekviena šakelė, šviečia vitrinos ir prekybos centrai

user posted image

Kurfürstendamm. Tai viena žymesnių Berlyno aveniu, dažnai palyginama su Manhattan "Fifth Avenue", kurioje išsidėstę visų garsiausių dizainerių parduotuvės, prekybos centrai - štai tokie stikliniai gigantai:

user posted image

Šalia šios aveniu yra Berlyno Zoologijos sodas (kuris beje veikė ir per šventes), jau minėta Kaizerio Vilhelmo bažnyčia, aplink kurią įsikūrė veina iš Kalėdinių mugių:

user posted image


Gruodžio 23-26 d. Kalėdinės mugės Berlyne

Kas tai? Tai gardumynai ir linksmybės po atviru dangum, daugybė žavių namukų-palapinių, nuo kurių iš tolo sklinda patys maloniausi aromatai wub.gif

user posted image

meduoliai-meduoliukai, kvepiantys cinamonu, karštas vynas, kiaušininis punšas, vokiškos dešrelės su bulvėmis ir kopūstais, įvairūs saldūs kepiniai; karuselės ir čiuožyklos; loterijos; koncertai-vaidinimai ir amatininkų dirbinių mugė. Visko ir neišvardinsiu... Visi skanėstai kainuoja po maždaug 2-4 eurus.

user posted image

Visi vaišinasi karštu vynu ar punšu (yra ir nealkoholinių punšų, kakavos vaikams!) kuris patiekiamas gražiuose kalėdiniuose puodeliuose, dažniausiai Kalėdų senelio bato formos tongue.gif už kuriuos yra paliekamas depozitas (2-2,5 euro), o vyną išgėrus ir puodelius atidavus atgal, depozitas grąžinamas.

user posted image

user posted image

kiaušininis punšas su cinamonu wub.gif kvepia Kalėdomis

user posted image

o kol visi šildosi ir bendrauja, scenoje pasirodo įvairios muzikantų bei aktorių grupės.

vietoje ir cigarai gaminami tongue.gif

user posted image

amatininkai pristato savo kurtas grožybes: papuošalus, kepures, paveikslus, keramiką ir t.t. Kainos, aišku, kosminės, tad tekdavo kartas nuo karto sau priminti, kad ne to čia atvykau ir gana seilę varvinti tongue.gif
Atsakyti
Radau ir išsvajotų keptų kaštonų! biggrin.gif

user posted image

user posted image


Iš viso užsukom į 4 Kalėdines muges (Prie Kaizerio Vilhelmo bažnyčios, taip pat "Gendarmenmarkt" Hausvogtei platz (kuri veikia nuo lapkričio 27 iki gruodžio 31), prie "Sony centro kiemelyje ir prie televizijos bokšto. Pirmosios 2 mugės didesnės ir patiko labiausiai.

Didžiausia mūsų aplankyta mugė - "Weihnahts Zauber Gendarmenmarkt" Įėjimas į šią mugę kainuoja 1 eurą (vaikams iki 12 m. nemokamai).

user posted image

user posted image

Mugė veikia nuo 11 iki 22-23 val.


Prie Sony centro (Potsdamer Platz) įsikūrusioje mugėje įrengtas didžiulis dirbtinio sniego kalnas-čiuožykla, nuo kurio leidžiamasi ant specialių padangų. 1 kartas - 1,5 euro, 4 kartai - 5 eurai ir t.t. smile.gif

user posted image

mažiausiems vaikučiams įrengta speciali čiuožyklėlė slidėmis čiuožti ratu.
Atsakyti
O tarp pasivaikščiojimų po muges, labai daug vaikščiojom po Berlyno centrą. Net nežinau kiek km mes numynėm pirmąją dieną doh.gif bet kai pradėjom eit 10 ryto, tai sustojom tik 18 val. biggrin.gif Kitą dieną jau ilsinom kojas ir važinėjomės metro bei autobusais. Dienos pasas važiuoti įvairiu miesto transportu kainuoja 6 eurus. Transportas ir švenčių dienomis važinėja labai dažnai. Dienos bilietas galioja iki 3 val. ryto.


Televizojos bokštas (Alexanderplatz).
Berlynas iš 203 m aukščio (sorry, vaizdelis "apmūsijęs", nes tokie jau buvo to bokšto langai...)

user posted image

user posted image

tiesa, eilutė į TV bokštą Kalėdų pirmą dieną buvo nusivyniojus per 2 aukštus iki kasų ir teko atstovėti gerą pusvalandį. Bilieto kaina berods 8 eurai suaugusiam, 3,5 - vaikui.


Be abejo, aplankėm ir Potsdamo aikštę, apžiūrėjom buvusios Berlyno sienos dalį, "Checkpoint Charlie“, Reichstago rūmus, Brandenburgo vartus ir dar ne vieną žymią lankytiną vietą, pažymėtą "Sightseeing" žemėlapyje. Kada nors būtinai atvyksim čia dar kartą ir susipažinsim su miesto istorija nuodugniau, o šįkart buvo tiesiog malonu pasivaikščioti aplink ir šiek tiek pasidairyti. Juk turėjom tik pora šventinių dienų.
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2006 12 28, 13:49)
vykot savo transportu? o viesbutukas kur buvo isikures?



savo mašina sulakstėm. O viešbutukas "Quentin" prie pat minėtos didžiulės Kurfürstendamm alėjos, Xantener gatvėje. Patogu ir pasivaikštant pėsčiomis nueiti tarkim iki mugės, Zoologijos sodo, Kaizerio Vilhelmo Bažnyčios, didžiulio parko Tiergarten, bet ir transportas visas šalia - tiek metro, tiek autobusai.

[attachmentid=82022]
Atsakyti
Meduoliai, punšas su cinamonu ir kepti kaštonai – seilė varva blush2.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2006 12 29, 10:11)
jei nesunku, gal galėtum primesti kainą 2 asm. su transportu ir viesbučiu kiek gavos? 4u.gif


Kuras - 476.61 lt
Lenkų autostrada - 56.82 lt
Viešbutis 3* (3 naktys) - 362.54 lt

O mugės, kavinės, pramogos ir "shopping'as - čia jau individualiai - kaip kam išeina. Mes apie 640 lt išleidom dviese. Nors, tiesa, per Kalėdas ten nė viena parduotuvė ir prekybos centras nedirbo, tad per žiemos išpardavimus neteko prasinešt biggrin.gif Švenčių dienomis dirba tik nedidukės suvenyrų parduotuvėlės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurėja: 04 sausio 2007 - 16:04
Tikrai šauni kelionė. Aš su kompanija gryžau iš Vokietijos, Miuncheno gruodžio 24... Tai ir kaštonai, ir vynas, ir dešrelės, ir kaštonai nudegustuoti.... drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2007 01 11, 08:27)
Labai faina kelionė ir įdomus pasakojimas  4u.gif 
Buvo man tokia idėja, bet pas mus šeimoj su vokiečių kalba pasipykę...  blink.gif  o sako Viekietijoj kitaip nelabai susikalbėsi... tai teko atsisakyti..   verysad.gif

Nu nevisai tiesa su ta vokiečių kalba... Galima ir be jos išsiversti.... mirksiukas.gif Pvz man Macdonlde angliškai paprašius juodos arbtos, Perklausė iškart- vam čiornij čaj? Vos nenugriuvau... O taip liežuvį miklinau su ta anglų kalba... Gal ant kaktos parašyta- MADE IN USSR? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VAIDAZ: 12 sausio 2007 - 20:53
iš tiesų, neturėjom problemų dėl kalbos, tiek mugėje, tiek suvenyrų parduotuvėj, tiek kavinėje - visur agngliškai susikalbėjom. O kavinėje tai iš viso meniu gavom gal 7 kalbom, tarp kurių buvo ir kinų, ir rusų klb. tongue.gif Žodžiu, tai neturėtų būti stabdis mirksiukas.gif
Atsakyti

Tokia nostalgija man uzejo prisiminus mano trumpas atostogas Berlyne.

Beto Berlynas ne tik labai grazus miestas,bet ir be galo pigus.Frankfurte,Miunchene maistas restoranuose dvigubai brangesnis.
Mes lankemes pernai lapkricio men. 3 dienas.Ir gyvenome netoli Wilhelm Kaiser
user posted imagebaznycios,per viesbucio Swissoteluser posted image langa matesi si baznycia.

O kiek lankytiniu vietu doh.gif
Neuztektu jauciu ir savaites

Cia vokieciu Reichstag
user posted image
Cia jis is kitos puses(mes plaukeme laivu Spree upe)
user posted image

Dideli ispudi paliko Berliner Dom
user posted image

Siaip daug aplankeme vietu,buvome muziejuose:Museum Insel,net teatre miuzikle Tris Muskietininkai,Postsdamer Platz,Gendarmenmarkt,Alexanderplatz,Nikolaiviertel,Kurfürstendamm(netoli ir buvo musu viesbutis) ir t.t.Visu vietu isvardinti neimanoma.Kiek galejom tiek per 3 dienas apejom.MB pazista Berlyna,tai jis mane ir apvedziojo.
Kaip bebuve,Berlyna as noriu dar pamatyti ir likusias nematytas vietas aplankyti.
Atsakyti
Ačiū už įdomų pasakojimą 4u.gif Aš atsimenu buvau labai nustebus, kai įėjus į Reichstago vidų pamačiau tikrą veidrodžių karalystę bigsmile.gif Nesigailėjau net kad teko atstovėti kilometrinę eilę, kol pakliuvom į vidų biggrin.gif O iš toli tas stiklinis kupolas nesimato ir tai daug ką suklaidina-kas nieko negirdėjęs apie Reichstagą, tai net nesivargina užsukti vidun ir stovėti eiles. O užkopus į patį kupolo viršų atsiveria nuostabi panorama... ax.gif Ech, ir vėl nostalgija Berlynui..Man ten visada norisi sugrįžti blush2.gif Kažkoks neapsakomas jausmas užplūsta mane tame mieste. (Gal ankstesniame gyvenime gyvenau Berlyne?... biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 16 vasario 2007 - 19:44
Aš Berlyne lankiausi kelios dienos prieš Kalėdas 2005 m. Taigi, irgi visi tie kvapai, meduoliai, grogai ir kiti skanėstai išragauti buvo... bigsmile.gif Aurėja, ačiū už prikeltus prisiminimus 4u.gif
Atsakyti