Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(*gidryte* @ 2007 02 21, 12:20)
sveikutes, baikit negasdinkit zmoniu u tokaiis paskymais, as pavyzdziui nejauciu jokio slutinio poveikio, del svorio irgi as kaip tik tada kai geriau duphaston meciau svori ir krtio pasakiskai  thumbup.gif  nereikia buti pesimistikai nusiteikus  mirksiukas.gif
va va nei airijoj nei amerikoj nei angijoje nestebi kai skatina  doh.gif idiotizmas, bet jau taip yra, pradzioj pries nustant padaro kraujo tyrimus tada skana ir viskas, nezinau gal veliau butu ir ziureja, bet man neteko  blush2.gif  bet lbai priziuri nestuma, kai tau yra policistines  smile.gif

nu man tiesa pasakius irgi atrodo kad nei ten svoris auga nei ka, daugiau pradedat valgyt ir atsipalaiduojat suversdami viska hormonams, juk svoris is tabletes neuzaugs, tam reikia maisto biggrin.gif Man gydytoja irgi sako, kad svoris nuo vaistu neauga, nebent gal kaikurie apetita skatina, bet svoris auga nuo MITYBOS. Daugiau darzoviu, maziau bandeliu ir maisto po 18 val ir joks duphastonas svorio nepadidins mirksiukas.gif Zinoma jei norima save pateisint tai galima ir verst ant vaistu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,
cia vel stresuojantis ukutis smile.gif
Matot, as saves net i planuojancius nesu irasius.
Tai aisku kai pas ginekologe del ciklo sutrikimo kreipiausi, tai tik
"puse ausies apie PKS" buvau girdejus. Tiesa sakant ir kas ta fitoterapija nezinojau... Dabar va perskaiciau jusu temas, ir kitur info paieskojau. Tai jau man aisku, kad reikia ir hormonus tirtis.
Siandien terapiaute dave pirmadieniui siuntima pas endokrinologa.
O jis zinos kokiu tyrimu man reikia, kad patvirtinti ar paneigti diagnoze? Man jau vaizdas susidares, kad is anksto reik zinoti uz gydytoja geriau ka tau reik tirti...
Dar paziurejau kas kortelej ginekologes parasyta: tai kiausidziu dydziai 4.5x3.5 ir 3.5x3.0 cm. Cia jus mergaites zinot tuos dydzius. Ar cia labai is normos islipa?
Ir aiskiai parasyta, kad policistines kiausides... Vyras dar sako, man "ramiai, be streso dar karta nueit pas ja ir pasiaiskinti".
Tik va eiles pas ja ... pora savaiziu garantuotai teks laukti.
O jei ekoskopijos (mokamos) noresiu - antra tiek, jei ne daugiau.
Tai gal sakau is kart i Vaisingumo klinika kreiptis? Ar ten taip pat eiles?
Gal cia as kvailai klausineju, bet kol kas tik pas stomotologa privaciai esu ejus, tai ten eiles dar didesnes nei poliklinikose. O kaip pas ginekologus?
Atsakyti
QUOTE(Vilkaa @ 2007 02 21, 10:48)
Bonda gal tu turi patirties del laparaskopijos?

ne, neturiu ax.gif bet cia tikria ne viena yra mirksiukas.gif

QUOTE(*gidryte* @ 2007 02 21, 11:20)
va va nei airijoj nei amerikoj nei angijoje nestebi kai skatina  doh.gif

kazkokia nesamone doh.gif juk policistukem galima hiperstimuliacija doh.gif ir siiap -is kur zinot, ar suveike, ar dozes reik didesnes ir pan doh.gif ar kada leistis Pregnyli doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 21 vasario 2007 - 11:27
[Tai gal sakau is kart i Vaisingumo klinika kreiptis? Ar ten taip pat eiles?
Gal cia as kvailai klausineju, bet kol kas tik pas stomotologa privaciai esu ejus, tai ten eiles dar didesnes nei poliklinikose. O kaip pas ginekologus?
[/quote]
as laukiau dvi savaites eiles i VK, bet gydytoja sake kad cia tik taip ispuole, siaip per savaite gali pakliut, o kainininke maciau kad uz papildoma kaina galima ir savaitgali kreiptis. O tyrimus manau tau reikia daryt tokius pacius kaip man, t.y hormonu, surasiau kokius siuntimus man dare wink.gif
Del VK, tai as siulyciau iskart ten ir kreiptis o ne trutyt save pas kitus gydytojus kurie eksperimentuoja, bet cia mano nuomone, zinoma sumoket reikes daugiau uz vizita, bet jau geriau pasispaust ir nueiti pas gera negu pataupyt ir eiti pas paprasta ginekologa (nebutinai jis blogas, bet tiesiog nespecializuojas toje srityje), nes po to gali tekti moketi dvigubai kad atitaisyti klaidas. Cia mano nuomone 4u.gif
Sekmes mums visoms 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2007 02 21, 12:26)
kazkokia nesamone doh.gif juk policistukem galima hiperstimuliacija doh.gif ir siiap -is kur zinot, ar suveike, ar dozes reik didesnes ir pan doh.gif ar kada leistis Pregnyli doh.gif

butent taip ir man sake gydytoja, kad butent policistikes reikia labai atsargiai stimuliuot nes gali buti hiperstimuliacija, nelabai zinau ka tai reikia, bet skamba gresmingai lotuliukas.gif
Atsakyti
Na stebeti tikrai reikia, IUI tikrai pasitaiko. Man po vienos stimuliavijos kai dariau IUI net Pregnilio gyd neleido leistis nes daug buvo folikulu doh.gif
Atsakyti
Vilkaaa, o toje pacioje klinikoje daro tuos tau paskirtus tyrimus?
Ar juos tu turesi kur kitur eit darytis?
Nelabai as suprantu tos sveikatos sistemos.
Ar galiu as tyrimus tiesiog nueit ir pasidaryt kur noriu?

Va kai paprasiau duot registraturoj mano kortele isinest, tai man nedave, nes jei kur eisiu privaciai, tai "tos korteles nereiks".
O joje yra gi visokiu ankstesniu tyrimu duomenys. Galop uz daugeli paskutiniu tyrimu mokejo ne ligoniu kasos, o as pati ju prasiau, pati mokejau, o va rezultatu negaliu isines. SB aisku isbare, kad as "kumsciu i stala netrenkiau ir koreteles nepasemiau" smile.gif Nu ji baisiai nervina, jei kas mane "skriaudzia".
Papildyta:
Jau radau Vaisingumo klinikos tinklapyje, kad viska ten pat daro.
Pasianalizuosim.
Atsakyti
QUOTE(ukutis @ 2007 02 21, 12:52)
Vilkaaa, o toje pacioje klinikoje daro tuos tau paskirtus tyrimus?
Ar juos tu turesi kur kitur eit darytis?
Nelabai as suprantu tos sveikatos sistemos.
Ar galiu as tyrimus tiesiog nueit ir pasidaryt kur noriu?

Va kai paprasiau duot registraturoj mano kortele isinest, tai man nedave, nes jei kur eisiu privaciai, tai "tos korteles nereiks".
O joje yra gi visokiu ankstesniu tyrimu duomenys. Galop uz daugeli paskutiniu tyrimu mokejo ne ligoniu kasos, o as pati ju prasiau, pati mokejau, o va rezultatu negaliu isines. SB aisku isbare, kad as "kumsciu i stala netrenkiau ir koreteles nepasemiau" smile.gif Nu ji baisiai nervina, jei kas mane "skriaudzia".
Papildyta:
Jau radau Vaisingumo klinikos tinklapyje, kad viska ten pat daro.
Pasianalizuosim.

mane nusiunte darytis Jurininku lygonines vienus tyrimus o kitus i navickio ambulatorija. As tos sistemos irgi nelabai suprantu.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2007 02 21, 10:26)

teiva, as del to ir gincijuosi, tai jie man ir sako, tai mes skiriam maziausia norma, o paskiu jeigu nieko tada skiriam diddesne doze, o paskiau jie man neiaskino, kaip toliau tik pasake, juk pastoji is pirmokarto, tai ko nerviniesi, as sakau ne del saves ,bet del kitu moteru, bet tiksliai nezinu, bet cia airijoje tikrai didelis procentas,kad pastoja po skatinimu g.gif bet vis tiek visi buvo lbai malonii nustebinti, ad cia pas me taip greitai pavyko,is vis jie juokiasi, kad esu pavyzdine paciente, ki liepe mesti svor5i, numeciau per puse metu 15 kg ( dabar liko tik 10 blush2.gif doh.gif ), dariau viska ka liepe, tai skae, tikrai desim i mokslini zurnala strapsini lotuliukas.gif tai taip pjuokavom, bet tam gydytoui tikri esu nepaprastai dekinga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkaa @ 2007 02 21, 13:04)
mane nusiunte darytis Jurininku lygonines vienus tyrimus o kitus i navickio ambulatorija. As tos sistemos irgi nelabai suprantu.

A, tai tu Klaipedoje buvai.

Kazi ir Vilniuje jie vietoj nedaro tyrimu?
As dabar va www puslapyje pasiziurejau, kad FSH, LH, E2 reikia darytis 3-5 ciklo diena, o man jau siandien 4 diena. Tai jei eisiu pas endokrinologa tik pirmadieni, tai jau sie tyrimai nusikels kitam ciklui... Tai reik matyt siandien ar ryt juos kazkur pasidaryt. Tik ar be siuntimo as galiu juos pasidaryt? g.gif

Ir kazi kaip paziures i tokia paciente, kuri ne vieno menesio nebande pastot, o jau iskart i Vaisingumo klinika kreipiasi... blink.gif
Atsakyti
ukutis, tai juk pasikonsultuosi ir ziuresi k jie tu sakys, tikrai per kupra niekas neduos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ukutis @ 2007 02 21, 13:13)
A, tai tu Klaipedoje buvai.

Kazi ir Vilniuje jie vietoj nedaro tyrimu?
As dabar va www puslapyje pasiziurejau, kad FSH, LH, E2 reikia darytis 3-5 ciklo diena, o man jau siandien 4 diena. Tai jei eisiu pas endokrinologa tik pirmadieni, tai jau sie tyrimai nusikels kitam ciklui...  Tai reik matyt siandien ar ryt juos kazkur pasidaryt. Tik ar be siuntimo as galiu juos pasidaryt? g.gif

Ir kazi kaip paziures i tokia paciente, kuri ne vieno menesio nebande pastot, o jau iskart i Vaisingumo klinika kreipiasi... blink.gif

VK Vilniuje visus tyrimus daro vietoje, bet gali pasidaryti pigiau ir AIDS centro laboratorijoje - ten pigiausia. Bet manau, kad geriau tu nieko dabar pati nedaryk, o užsirašyk į VK ir jie tau sudarys visą tyrimų sąrašą, kuriuos iš eilės ir padarysi.
O gydytojai tik turėtų pagirti tokią pacientę, kuri pirma rimtai viską išsitiria ir tada planuoja, kad tokie visi būtų thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarūniukė: 21 vasario 2007 - 13:37
na va, skambinausi gyd. labai miela pasirodė wub.gif paklausė kiek laiko bandote ir paklausė ar mmm be duphastono būna, kadangi ne, tai sakė nematanti prasmės laukti. Bijau juodai. labiausiai bijau, kad vyrui viskas gerai būtų.

Dėl tų šalutinių poveikių... lotuliukas.gif jei tiek jų tebūtų visą laik visiems, tai gerai būtų... lotuliukas.gif svorio priaugau tongue.gif kaltinsiu hormonus ir lotuliukas.gif tai kad riebaliukai pradėjo kauptis ties liemeniu, kur visai nebūdavo. Taigi, manau, gal duphastonas kelia apetitą g.gif nes valgyti kaip žvėrukas visad noriu blush2.gif
Na, tuos 3 kg. niekas nemato, bet sakiau, reikia pradėt žiūrėt ką valgau tongue.gifo dar vyras palepina... lotuliukas.gif
Atsakyti