Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

QUOTE(*gidryte* @ 2007 02 20, 14:11)
dekui merginos uz plaikyma, bet jus nenuleiskit ranku taip pat  4u.gif
vkar buvo didele diskudija tarp mnes ir gydytoju, as prmiktinai skiau, kad taikant stimuliacijas butina daryti skanus, jie man sako, kd neverta, tai as kotrargumenta, tai kip paasikintumet mn tada toki dalyka, kad 21 diena ciklo darytas progesterono testas parode, kad ovulaicija vyko, o pagal mmm tik savaite veliau as pastojau, vadinasi reikai butinai stebeti ar auga dfolikulai ar ne  doh.gif  tai jie i mane paziurejo tip ir sako, kiek kartu jums buvo taikyta stimulaicija: sakau ik viena, jie manes klausia, ti is kur pas tave tokios zonios, sakau internetas visagalis  lotuliukas.gif  nenorejau sakyti, kad SM visagale  lotuliukas.gif

hihihi.gif uoj, kad gyd. superinę turiu, mat mano gyd. nebus ilga laiką LT, kiek supratau, registratorė sumurmėjo ir numetė ragelį, be vilties pasiskambinau savo (mergaičių gin.) tai nr. atsiuntė smsm thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras visoms,

Dauguma raso, kad turedamos policistiniu kiausidziu sindroma labai nereguliariai arba retai serga menesinemis.

Man yra nustaytas sis sindromas. Taciau as kas menesi susergu menesinemis. mano ciklas gal ilgelesnis nei paprastai bet visuomet buna menesines.

Bet cia nereiskia kad ovuliacija ivyksta? ar ne?

Jau trecia menesi bandom pastoti ir nieko. Net liudna. Bijau. Kreiptis pas daktarus dar ankstoka? Ar jau reiketu?

Atsakyti
Sveikutės,

mano istorija tokia -
mėnesinemis visad sirgdavau kas 28 -31 diena.
Mano galva gana gausiai,o panašiai kas antrą kartą ir skausmingai g.gif ir iki savaites.
Geriau KT pora metų, tai visus tuos sunkumus pamiršau.
Nuo 2006 gegužės nebegeriu. Ciklas vėl buvo 28-31 diena. Ir sakyciau nelabai skausmingos ir trumpos mm buvo - galvojau, kad po KT susitvarkė.

Bet va gruodį ciklas užsitesė iki 42 dienų. Jau maniau nestuke.gif , nes net pykino pora dienų...,bet atėjo labai skausmingos mm. Kitas ciklas 36 dienos.
Tada aš jau susirūpinau, kad reik pasitikrinti sveikatą.
(be to pilva po pora savaičių iki mm skaudėjo).
Ginekologė ant lektuvo apžiūrėjus nuramino, kad viskas OK, bet dėl viso pikto paskyrė ekoskopiją.

O po ekoskopijos diagnozė - policistinės. blink.gif
Ta prasme abi kiaušidės per didėlės (minėjo kad net keturi ...nesupratau ko).
Vienoj kiausidėj tai net aš mačiau visą kekę folikulų. O ir gimda per didelė kaip negimdžiusiai...

Aš aišku labai išsigandau... jau apie tą polizistines dėka SM buvau prissiskaičius.
Tai aišku daug ko ir nebepaklausiau.
Tai va dabar gal jus patarsit...
Ar gali policistines nustatyt tik iš ekoskopijos? Ar čia dar kokia kita liga nesislepia?
(na jei daug folikulų matosi) O ką reiškia per didelė gimda? Paprastai girdėdavau, kad per maža gimda blogai...
Eisiu ryt prasyt siuntimo pas endokrinologa. kažkaip man atrodo, kad vien iš vienintelės ekoskopijos dar diagnozės negalima nustatyt...
Ir tiesa, mane pasiuntė pas fitoterapiaute - žolelėmis koreguoti ciklą.
Ar bandėt ? Ar padėjo?

Papildyta:
indreT o kaip tau diagnozavo policistines?
Atsakyti

Papildyta:
indreT o kaip tau diagnozavo policistines?
[/quote]

Ogi lygiai taip pat kaip ir tau. Tik eschoskopu paziurejo. Sake padidejusios. Nera dominuojancio folikulo.
As dabar ce pasiskaitau kiek ce merginos iskentejusios. Visokios stimuliacijos dar visokie biesai. kurie man pokolkas dabar skamba kaip pauksciu kalba. Bet bijau kad ir man reikes isarciau susipazint su visais seis malonumais.
Net nzn ka daryt. Man ir keista kad nustate policistines tik paziurejus eschoskopu.
Atsakyti
Na as vos nuo kėdes nenukritau, kai pasakė
"Nenoriu gasdinti, bet.... REIKTU BANDYT pastoti per kokius tris mėnesius, o jei nesigaus gali tekti daryt operacija".
Matot as nesakiau, kad planuoju. Aš jai tik dėl netikėto ciklo sutrikimo skundžiausi.
O fitoterapiautė sudarė 3 mėnesių programą (visų vaistažolinių preparatų kaina virš 700lt), tai va man ir klausymas... ar yra prasmės pradėt tą fitoterapinį gydymą? Gal bus išmetimas pinigų į balą.
Tai bandysiu prieš tai dar hormonus išsitirti.
Va dabar vėl 36 ciklo dieną mm atėjo. Ir su baisiais galvos skausmais.
O šiandien dar taip supykino....

Na žodžiu nesijaučiau toks ligonis didelis, o po diagnozės jau visur regiu patvirtinimus, kad tikrai sergu doh.gif

Atsakyti
Man tai tiesiogiai neliepe pastoti. bet klause ar neplanuoju.

Jin man kaip ir dave suprast kad reiketu bandyt ir tada ateiti registruotis kai pastosiu.

As jos klausiu " Jeigu ivyktu toks stebuklas ir as pastociau ..................."
Jinai sako " Jus manote tai butu stebuklas?"

Sis jos pasakimas kaskiek ir nuramino. Bet vistiek neiseina pastot.
Atsakyti
man irgi snd pasake kad man greiciausiai PKS, buvau Vaisingumo klinikoj, dare echoskopija, bet po apziuros dave kruva siuntimu visokiems hormonu tyrimams, israse duphastona kad issaukt menesines, nes tuo tyrimus pasake kad reik daryt 3 ir 22 ciklo diena, o tada vel pas ja. Ji man pasake kad PKS tai ne nevaisingumas, tik gali buti sunkiau pastoti, bet ji su echo pamate pas mane kazka neaiskaus, sako arba igimta didele cista arba zarna uzvirto, tai sako kita karta vel paziures ir jeigu cista reikes operacijos (laparaskopijos). tai meldziuos kad ten butu ne cista. O del menesiniu tai man jau 3 men kaip nima blink.gif
bet ji i veida paziurejo i spuoguotuma, po to i plaukotuma, sako siunciu darytis tyrimus bet 90 proc tau policistiniu kiausidziu sindromas.
mane kaip ir jus gasdina tos visos stimuliacijos. Ji pasake kad butent policistikes reikia ypatingai atsargiai stimuliuot.
Merginos o ta laparaskopija pavojinga? gali buti kokiu nors neigiamu pasekmiu?
Atsakyti
o tu bandei BT matuoti ?
As vasara matavau - vadovelines kreives buvo.
Bet kaip tycia tuos ilguosius ciklus istisai nematavau. Tik pries pabaiga matavau - ir BT buvo pakilusi virs 37. Ir tvarkingai mm prasidejo po to kai nukrito.
Paskutini cikla labaikruopsciai matavau. Tai irgi labai grazi kreive gavosi. 36.6-36.6 ... po to pakilo iki 37 ir laikesi 14 dienu. nukrito iki 36.3 ir prasidejo mm. Kai ekoskopija dare buvo 5 dienos kai pakilus temperatura. Tai kai apie temperatura uzsiminiau ginekologei, tai ji nusistebejo " o cia jau kaip nescios temperatura... tiek ilgai neturi laikytis.Gal persalai?". Tai daba galvoju, negi taip beviltiskai tos kiausides atrode, kad ivykusia ovuliacija tikrai negalima paaiskinti temp pakilimo. Zodziu visai pasimetus esu.

Atsakyti
As dar temperaturos nematavau. dar pilnai neisiaiskinau kaip teisiklingai ten reikia matuoti. Bet zadu pradeti.

Bet dabar nusprendziau gal nereikia matuot temperaturu, sekt kuno pokyciu. Reikia gal tiesiog kiekviena diena megint gaminti vaikeli. Ir tada, jei isviso buna ta ovuliacija, tai uztaikiciau gal.
net nebezinau ko griebtis. Gal pradet pas ginekologe belstis. Bet jin mane isvis. Sakis dar tik 3 menesius bandai. kai neiseis metus tada ir ateik.
Atsakyti
uj, merginos, nesmagu, kad teko jums čia prisijungti, reikia palinkėti greit iš čia išsikraustyti 4u.gif
na aš vis dėl to nelabai tikiu, kad PKS gali tik iš echo nustatyti, galbūt įtaria, tačiau nustatyti reikia, mano manymu, daugiau tyrimų atlikti (hormonus išsitirti).
na, va praėjo 3 mėn., o nieko. Mums patarė nuo 3 iki 6 mėn. laukti stebūkliuko, o tuomet jau kreiptis. taigi mes ir kreipsimės jau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(indreT @ 2007 02 20, 23:06)
As dar temperaturos nematavau. dar pilnai neisiaiskinau kaip teisiklingai ten reikia matuoti. Bet zadu pradeti.

Bet dabar nusprendziau gal nereikia matuot temperaturu, sekt kuno pokyciu. Reikia gal tiesiog kiekviena diena megint gaminti vaikeli. Ir tada, jei isviso buna ta ovuliacija, tai uztaikiciau gal.
net nebezinau ko griebtis. Gal pradet pas ginekologe belstis. Bet jin mane isvis. Sakis dar tik 3 menesius bandai. kai neiseis metus tada ir ateik.

manau, jei PKS ir nepavyksta pastoti, reiktų kreiptis į nevaisingumo specialsitus.
Atsakyti
Vat man taip pikta, kad man jokiu kitu tyrimu nesiunte daryt - tik pas fitoterapiaute.
O kai paklausiau ar nereiktu pas endokrinologa... tai pasake, kad terapiaute turi siuntima duoti.
Nesuprantu, tai jei as nepuoliau jai aiskint, kad as LABAI JAU SIUO METU IR ILGAI PLANUOJU VAIKUS... tai mane tik "siaip" biski vaistazolem pagydyt reikia ir jau bus OK. O va kai ateisiu apsizliumbus, kad jau N metu nesigauna, tada ir tyrimus darys...
O as cia jau po to pasiskaiciau, kad nieko nedarant kiausides gali dar labiau isdideti, surambeti, kaip suprantu ir kiausintakiai tapti nepraeinami, jei jau tokie dabar nera...
Teisa ji liepe seselei mane i iskaita irasyti...
Atsakyti
del BT tai gal ir klaidinu, bet kazkur skaiciau kad prie PKS tai nera labai veiksminga ir tikslinga, cia jau kiti budai reikalingi, hormonu tyrimai ir echoskopas.
tarskaliukas ir man VK pasake kad echoskopas tai ne diagnoze o tik kryptis ka toliau tirti, tai ir dave siuntimus tirti PRL, progesterona, testosterona, FSH, LH, E2, TTH. Kolkas man tai burtazodziai bet manau iki vizito pas ja surinksiu pakankamai info cia SM biggrin.gif Jus cia visos visazines thumbup.gif
mergaites manau kad svarbiausia nesigasdint anksciau laiko, o del tyrimu, ukutis tu pati privaciai gali pasidaryti tuos tyrimus, tai kainuos, bet del sventos ramybes, arba keisk gydytoja.
Atsakyti