Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas

QUOTE(jolita123 @ 2007 07 31, 21:20)
Na papasakokit apie begnijas placiau, kas jums isejo , nes nusipirkau begoniju turguje vazonose, tai ar yra galimybe kad kitiems metams as turesiu begoniju svoguneliu? o kaip su tomis kur sejote? Kada jas seti kad tureciau kitiems metams?

Uz keliu velandeliu ikelsiu kokios siemet begonijos suklestejusios, o del svoguneliu sunku pasakyti kitiems metams, nes man per ziema viena neissilaike, o kitos graziausiai isleido lapus ir klesti, viena net per puse perjoviau ir pasidariau dvi drinks_cheers.gif
O del sekle ir man butu idomu kada paseti reikia ir is kur seklu gauti, ar paciai prisinokinti blush2.gif
Atsakyti
1. Paprasta geltona nesvyranti
user posted image

2. raudona svyrancioji
user posted image

3. geltona svyranti
user posted image

4. balta nesvyranti, tik vakar biski ja apgenejau, nuskyniau visa virsune, kadangi buvo labai isstypus
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loona: 09 rugpjūčio 2007 - 23:26
Loona labai jau grazio tavo beginjos. wub.gif wub.gif

sakykit gal kas zino ar tos ne gumbines (nupirktos jau zidincios pardotovej), GALIMA KAIP NORS ISSAUGOT? g.gif
Atsakyti
Loona, labai gražios tavo begonijos 4u.gif
Dabar nusižiūrėjau po keturis litus gražios didelės vazonėliuose. Nusipirkčiau-gal pavyktų iki kitų metų nesupūdyt gumbiukų. Norėjau paklaust kiek gumbiukai paskui parduotuvėse kainuoja? Kas šiemet pavasarį ar žiemą pirko?
Atsakyti
Loona papasakok placiau apie begonijas, ju auginima nes tikrai nuostabios bigsmile.gif kai klausiau parduotuveje tai sake kad sausio men parsiveza seklyciu. Dar skaiciau kad moteris apvelia augimo simuliatoriuje seklas tai atseit labai gerai sudygsta, pernai auginau surfinija tai visos nuvyto labai gaila.Taip kad placiau kur pirkai ar is seklu auginai nes man ju pavasary namazai reiks blink.gif
Atsakyti
user posted image

šią vasarą turiu tokią, bet kaip ją išlaikyti nežinau sad.gif, gal ji vienmetė???
Atsakyti
QUOTE(plynce @ 2007 08 14, 13:18)
user posted image

šią vasarą turiu tokią, bet kaip ją išlaikyti nežinau sad.gif, gal ji vienmetė???

pas mane yra irgi tokios dvi: raudona ir ruzava. viskas buvo ok, graziai zidi, bet pries pora dienu pastebejau, kad viena gele niksta ir pasirodo, kad supuvo. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 08 12, 19:51)
Loona papasakok placiau apie begonijas, ju auginima nes tikrai nuostabios bigsmile.gif  kai klausiau parduotuveje tai sake kad sausio men parsiveza seklyciu. Dar skaiciau kad moteris apvelia augimo simuliatoriuje seklas tai atseit labai gerai sudygsta, pernai auginau surfinija tai visos nuvyto labai gaila.Taip kad placiau kur pirkai ar is seklu auginai nes man ju pavasary namazai reiks  blink.gif

Aciu visoms uz pagyras, bet cia jos tikrai jau nelabai kokios, nes nuplaktos liuciu doh.gif
O ka galiu papasakoti kaip auginti tai net nezinau auga ir viskas thumbup.gif , palaistau- pamyliu su trasom ir klesti.
Visos pirktos (tik nevisu foto idejau) vazoneliuose pas mane, tik ta balta gumba pirkau tai 5lt. jei neklystu mokejau. dar atskira istorija kaip ji nedygo, nes buvo aukstyn kojom pasodinta lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o per ziema inesu i rusi ir palieku vazonelyje sausas, nelaistau- paskui pries pavasari pradedu laistyt, isnesu i sviesa tai taip ir islaikau, jei didesne perskeliu pusiau, gaunasi jau dvi tongue.gif taip ir auginu, dabar bandziau seklu ieskoti tai doh.gif nieko nesigavo nes jos mikroskopines, na pabandysiu paset, gal pavyks, nors nesu bandziusi wub.gif

SEKMES VISOMS PER ZIEMA ISLAIKYTI SAVO GRAZUOLES thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kozete @ 2007 04 24, 14:40)
Mano kovo mėn. pasodinti gumbeliai taip dar ir neišdygo...
Turbūt ir neišdygs  verysad.gif
O kaip jūs manote? cool.gif

Kazi koks sios begonijos likimas, ar isdygo, gal cia kaip ir man kad pasodinau aukstyn saknim, na bet kadangi neturiu kantrybes ilgai laukti tai ir pakrapsciau paziureti kas ten vyksta thumbup.gif
Atsakyti
Turiu ir as 2 ,bet skirtingos.
Reiketu persodinti g.gif o paskui skaitysiu tema
Atsakyti
Aš pavasarį pirkau gumbelius. Tada IKI buvo akcija. Supakuoti po du, tai pakelis lyg ir 5lt kainavo, gerai neprisimenu. Viename pakelyje buvo 2 raudonos svyrančios, o kitame lygiai tokios pačios, tik geltonos. (buvo nuotraukos ant pakelio). Pagal nuotraukas visos turėjo būti kaip Loona įdėjo raudoną svyrančią. Geltonos išdygo abi, o raudona tik viena, kita supuvo.
Bet iš išdygusių buvo tokios kaip nuotraukoj tik raudonoji. O geltonos abi skirtingos ir nei viena nebuvo kaip nuotraukoj.

Taip atrodė pačiu palankiausiu joms metu, kai vasaros vidyry buvo atvėsę
user posted image

Raudonąją tai daug kartų nulaužė vėjas, todėl ji nuotraukoj nedidelė.
Vėliau, kai buvo karščiai, labai apnyko jos. Rugpjūčio gale kruša labai apdaužė, tai dabar beveik be lapų likę.

Ant pakelio buvo parašyta, kad žiemai reikia iškasti ir laikyti sausai, pvz pjuvenose ir vėsiai. Žiūrėsim ar seksis išlaikyti. Pernai buvom padovanoję anytai, tai ji rūsy laikė su vazonu, tai pavasary neišdygo.

O Loonos begonijos labai gražios ir vešlios thumbup.gif
Papildyta:
Dar parodysios kokas begonijas mačiau Ventspilyje.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Kokios grazios begonijos wub.gif wub.gif wub.gif
As begoniju gumbus ant ziemos isemu is vazono ir laikau sausai,o ziemos pabaigoje sodinu i vazonus.Taciau buna,kad visi gumbeliai neisdygsta verysad.gif
blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,
vakar maximoj nusipirkau nukainuota Begonia Rex, tokia vargsele nuskurusi buvo, pagailo man gelytes ax.gif
Parnesiau namo, paliejau ir po keliu valandu visi lapai pakilo. Daugelis jos lapu yra apvyte, pazeisti.
Niekada neauginau tokiu augalu, todel noreciau suzinoti:
Ar verta dabar ja persodinti ar geriau laukti pavasario?
Kuo geriausia ja tresti?
Skaiciau Rojaus soduose, bet ten labai mazai parasyta doh.gif
Atsakyti