QUOTE(linuke_ @ 2008 08 13, 07:52)
Mergaitės, man šovė šiandien į galvą tokia mintis
tik nežinau ar kvaila ar ne
tai noriu patarimo, gal kuri taip darėt
Antrus metus auginu gumbines begonijas, nu ir jos iš pavasario labai jau prastai auga, į rudenį šiaip taip išsikeroja, bet ir taip ne per daugiausiai. Man jos labai patinka, bet nebežinau ar verta su jomis daugiau terliotis, nes mano palangės labai jau skystai atrodo
Tai va, pagalvojau, jei rudenį aš lovelius įneščiau į kambarį ir begonijas auginčiau per žiemą, neleičiau joms pailsėti, tai gal jau ir pavasarį man jos gražios būtų, o kitais metais dar vešlesnės, nes nereiktų per naujo auginti, o jau esamos šakelės dar labiau subujotų
paprotinkit, prašau
Prasta idėja nes augalui reikia poilsio kad kitą sezoną džiugintų akį. NU aš begonijas treti metai sodinu ir patirtis šiokia tokia yra. Pastebėjau vieną dalyką, kai nusiperku gumbus parduotuvėje tai jie žiauriai, nu tiesiog labai sunkiai dygsta
. Bet kitais metais tai normaliai labai tie patys gumbai prasikala. Rudenį kai pakanda šalnos susinešu virtuvėn juos, nupjaunu stiebus, palieku stagarus gal 10 cm ir pastatau sausai į kokį mažai matomą kampą kad nužiūtų normaliai. O po to tiesiog atvirame maišelyje kampe virtuvėj ir laikau iki kito sodinimo. Kovo mėnesį pradedu daigint durpėje(bandysiu anksčiau nes vėlai sužydi), sekliai pasodinu, viršaus neužžeriu, kad matyčiau ar gyvybė randasi. reikia žiurėt kad ta durpė būt nurūgštinta, drėgmės saikingai
Na o praėjus šalnų pavojui pasodinu kur numatyta, aišku ne pietinėje pusėje, rytinėje pusėje sodinu, taip jau geografiškai susiklostė. Taip joms labai tinka. Trešiu Kemiros trašomis, bet ne pagal grafiką, o pagal nuotaiką, kai prisimenu, per sezoną kokius 2-3 kartus tik.Nu o toliau viskas iš naujo. Svarbiausia labai lengva žemė, saikingai drėgmės ir saikingai saulės
PS: šiandien stoties turguje 5 gražuoles bordines paėmiau pa pigiai už 2 litus visas, bus kitam sezonui
Sergu begonijų liga. Ir gražu ir pigu nes nereikia pirkt iš naujo kitais metais.
Dar pasigirsiu:
gavau nusipirkt retos spalvos svyrančią begoniją "Champagne",Lietuvoj dar jų nėr, bet per stebuklingą atsitiktinumą radau netyčia nusususį daigelį. Labai faina, internete pažiūrėkit