Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas

QUOTE(Krirma @ 2008 08 16, 11:32)
kad kaip tik geltona labiau vejuotoj vietoj, o raudona uzuovejoj. Niekaip neatrandu kame reikalas. gal koks sliekas saknis grauzia  g.gif

o ar tresi kas savaite g.gif
Atsakyti
QUOTE(damute31 @ 2008 08 14, 15:14)
begonijos mano mylimiausios geles  wub.gif  wub.gif parodysiu ka turiu  ax.gif

vos nenualpau nuo tokio grozio bigsmile.gif wub.gif
prasau papasakoti, kaip jus jas isauginate iki toko pasakisko stovio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(damute31 @ 2008 08 16, 11:37)
o ar tresi kas savaite  g.gif

tresiu, ir dar dazniau, bet rezultatas va koks unsure.gif niekaip nesuprantu kaip tokiomis pat salygomis sitaip skirtingai jos auga. tik tiek, kad raudonoji, kai pirkau, buvo pasodinta i durpes, bet veliau as persodinau i didesni vazoneli ir pripyliau geros zemes (toje pacioje zemeje auga ir geltona, tik jai nieko nesidaro, o site kaip apdegus) nesuprantu kodel doh.gif g.gif
Atsakyti
o as savo begonijas sodinau i kapu zeme g.gif gal reikejo specialiai begonijoms zeme pirkt g.gif o tresiu i sav. karta, bet trasas naudoju zydinciom gelem g.gif ir kas joms idomu netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 08 17, 00:23)
vos nenualpau nuo tokio grozio bigsmile.gif  wub.gif
prasau papasakoti, kaip jus jas isauginate iki toko pasakisko stovio bigsmile.gif

kad nezinau ka ir pasakoti doh.gif zemes pirkau spec. zydincioms gelems su mikroelementais, tresiu kas savaite su Kemiros trasomis , kaip ir ipatingos prieziuros nera g.gif kiekvienais metais jos pas mane bujoja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 01 08, 15:42)
jei manęs atminits neapgauna, begonijas pirkau pernai vasario vidury ir iškart daiginau g.gif Na jos dygsta lėtai, tai ko gero vasarį jau galima budinti. O aš skaičiau, kad jau sausį galima budinti blink.gif  g.gif Gal reikės šiemet anksčiau pabandyti g.gif nes jos nelabai greitai, bent jau pas mane, augo rolleyes.gif
Ačiū 4u.gif Kaip supratau, bus galima supjaustyti į tiek dalių, kiek bus daigelių rolleyes.gif Dar berods namie žurnale turiu apie begonijas, reikės pasiskaityti cool.gif

Jei supjaustysi į tiek dalių kiek daigelių tai nuskurdinsi augalus. Kuo didesnis gumbas, tuo daugiau maistinių medžiagų jis turi sukaupęs. Geriausia dalink į dvi dalis. thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Krirma @ 2008 08 12, 21:56)
Sveikutes. Prasau pagalbos. Pavasari pirkau geltona ir raudona svyrancias begonijas. Kuo puikiausiai augo visa vasara. Bet dabar kazkas pasidare mano  raudonajai - jos ziedai pradejo ruduoti, dziuti. Atrode, kad perdziuvo, bet priliejus situacija nesikeicia. Jei per nakti palaikau imerkta i vandeni, ryte atrodo grazesne ir ziedai pakyla ir lapai sodresni. Taciau iki vakaro ji vel kaip nudziuvus. Vienodai priziuriu tiek raudonaja, tiek geltona(toje pacioje zemeje pasodintos, tom paciom trasom laistomos ir t.t.), bet auga skirtingai. Butu labai gaila, jei ji nuvystu.  verysad.gif  Todel prasau patarimo.
Papildyta:
Jei turesiu ryt laiko, bandysiu nufotografuot ir ikelt
Papildyta:
O gal kas nors irgi tureot tokiu pat problemeliu? Prasau pasidalinti patirtimi, nes pirma karta auginu begonijas  ax.gif  blush2.gif

O kokioje tu žemėje jas augini? Jos mėgsta labai labai lengvą žemę, geriausia durpė kad butų. Pas mane situacija buvo panaši, kai pradėjau auginti durpėje, situacvija pasikeitė, mano gražuolės bujoja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaičičeku: 04 rugsėjo 2008 - 20:07
QUOTE(vaičičeku @ 2008 09 04, 21:05)
O kokioje tu žemėje jas augini? Jos mėgsta labai labai lengvą žemę, geriausia durpė kad butų. Pas mane situacija buvo panaši, kai pradėjau auginti durpėje, situacvija pasikeitė, mano gražuolės bujoja thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

reiks ir man kitamet i durpe kist g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 09 04, 20:14)
reiks ir man kitamet i durpe kist g.gif

Gali truputuką primest ir žemės nedaug kokios, tai drėgmė taip neišgaruos greit. Bet labai saikingai. drinks_cheers.gif . Ašb jas auginu rytinėje pusėje, tai iki pietų gauna saulės o po pietų šešėlis, tai joms labai tinka. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 08 17, 10:09)
o as savo begonijas sodinau i kapu zeme g.gif gal reikejo specialiai begonijoms zeme pirkt g.gif o tresiu i sav. karta, bet trasas naudoju zydinciom gelem g.gif ir kas joms idomu netinka g.gif

gali būti kad žemės Ph netinkamas, gal per rūršti ta žemė joms. O pertrešus irgi rezultatas būna atvirkštinis - nežydi arba nudega.
Papildyta:
Parodyčiau savo gražuoles, tik nežinau kaip nuotraukas įkelt g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 08 13, 07:52)
Mergaitės, man šovė šiandien į galvą tokia mintis ax.gif tik nežinau ar kvaila ar ne doh.gif tai noriu patarimo, gal kuri taip darėt blush2.gif
Antrus metus auginu gumbines begonijas, nu ir jos iš pavasario labai jau prastai auga, į rudenį šiaip taip išsikeroja, bet ir taip ne per daugiausiai. Man jos labai patinka, bet nebežinau ar verta su jomis daugiau terliotis, nes mano palangės labai jau skystai atrodo verysad.gif Tai va, pagalvojau, jei rudenį aš lovelius įneščiau į kambarį ir begonijas auginčiau per žiemą, neleičiau joms pailsėti, tai gal jau ir pavasarį man jos gražios būtų, o kitais metais dar vešlesnės, nes nereiktų per naujo auginti, o jau esamos šakelės dar labiau subujotų bigsmile.gif
paprotinkit, prašau  4u.gif

Prasta idėja nes augalui reikia poilsio kad kitą sezoną džiugintų akį. NU aš begonijas treti metai sodinu ir patirtis šiokia tokia yra. Pastebėjau vieną dalyką, kai nusiperku gumbus parduotuvėje tai jie žiauriai, nu tiesiog labai sunkiai dygsta schmoll.gif . Bet kitais metais tai normaliai labai tie patys gumbai prasikala. Rudenį kai pakanda šalnos susinešu virtuvėn juos, nupjaunu stiebus, palieku stagarus gal 10 cm ir pastatau sausai į kokį mažai matomą kampą kad nužiūtų normaliai. O po to tiesiog atvirame maišelyje kampe virtuvėj ir laikau iki kito sodinimo. Kovo mėnesį pradedu daigint durpėje(bandysiu anksčiau nes vėlai sužydi), sekliai pasodinu, viršaus neužžeriu, kad matyčiau ar gyvybė randasi. reikia žiurėt kad ta durpė būt nurūgštinta, drėgmės saikingai mirksiukas.gif Na o praėjus šalnų pavojui pasodinu kur numatyta, aišku ne pietinėje pusėje, rytinėje pusėje sodinu, taip jau geografiškai susiklostė. Taip joms labai tinka. Trešiu Kemiros trašomis, bet ne pagal grafiką, o pagal nuotaiką, kai prisimenu, per sezoną kokius 2-3 kartus tik.Nu o toliau viskas iš naujo. Svarbiausia labai lengva žemė, saikingai drėgmės ir saikingai saulės thumbup.gif

PS: šiandien stoties turguje 5 gražuoles bordines paėmiau pa pigiai už 2 litus visas, bus kitam sezonui drinks_cheers.gif Sergu begonijų liga. Ir gražu ir pigu nes nereikia pirkt iš naujo kitais metais.
Dar pasigirsiu: bigsmile.gif gavau nusipirkt retos spalvos svyrančią begoniją "Champagne",Lietuvoj dar jų nėr, bet per stebuklingą atsitiktinumą radau netyčia nusususį daigelį. Labai faina, internete pažiūrėkit thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaičičeku: 05 rugsėjo 2008 - 20:08
QUOTE(vaičičeku @ 2008 09 05, 20:42)

prasom va sitaip ikelt nuotraukytes ir pasirodyt :

1. http://www.imageshack.us/
2. Browse ir pasirenkam foto is savo kompiuterio
3. Tada uždedam pirmą varnelę (reise image)
4. Pasirenkam dydį (siūlau 640X480 for message boards)
5. host it!
6. Paskutinė duota nuoroda (pacioje apacioje) (Direct link to image) http://.. (be jokių klaustukų nuoroda)
7. Kopijuojam nuorodą
8. Atsakydami žinutę renkamės IMG mygtuką ir įdedam nukopintą nuorodą
9. Spaudžiam OK
Atsakyti
QUOTE(vaičičeku @ 2008 09 05, 20:42)
Gali truputuką primest ir žemės nedaug kokios, tai drėgmė taip neišgaruos greit. Bet labai saikingai.  drinks_cheers.gif . Ašb jas auginu rytinėje pusėje, tai iki pietų gauna saulės  o po pietų šešėlis, tai joms labai tinka. thumbup.gif
gali būti kad žemės Ph netinkamas, gal per rūršti ta žemė joms. O pertrešus irgi rezultatas būna atvirkštinis - nežydi arba nudega.

didelis aciu 4u.gif uz tiek naudingu patarimu bigsmile.gif

o nuotraukytes dar gali sukelti per cia http://keep4u.ru/
idedi nuotrauka is kompiuterio paspaudi Загрузить, kai nuotraukyte uzsikrauna, nukopijuoji 2 nuoroda ir dedi cia mirksiukas.gif
laukiam tavo grazuoliu bigsmile.gif
Atsakyti
Visa vasara vis uzsuku pas jus pasiziureti,kaip sekasi begonijas auginti,bet niekaip nepavykdavo savo nufotkinti ax.gif Tik labai apmaudu, kad pavasari tiek ju buvau prisipirku, bet isaugo tik 2.... unsure.gif na kitos isgi buvo isauge, bet nesuprantu...del neaiskiu priezasciu numire verysad.gif
Na bet nors sitomis dviem svyruoklemis galiu pasidziaugti wub.gif Geltona kai pirkau tai pilnavidure buvo,bet kai isaugi laukiu laukiu ,bet visi ziedeliai tusciaviduriai unsure.gif na bet jau apsipratau ir dziaugiuosi nors tokiomis rolleyes.gif

Sita ko tai labai istyso ir nevesli augo g.gif nors visas visa vasara labai tresiau zydinciu geliu ir begoniju trasomis. O dabar tai ta ilgoji saka vyst pradejo, nors prie saknu atzalos visai stangrios ir grazios auga g.gif nesuprantu schmoll.gif
user posted image
O cia mano tusciavidure geltona 4u.gif
user posted image

user posted image
Dabar sita geltona labai smarkiai suvesejo, papilnejo,kad net smagu ziureti wub.gif
Atsakyti