Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas

QUOTE(rokoko @ 2008 04 30, 23:42)
tai susibalamutinau unsure.gif :
jei ''tik'' 3 daigeliai - tai neliesti, o jei bent 2-3, tai jau galima???
Labai aciu uz patarimus 4u.gif
pasodinau 2 tokias begon, abi sudygo, kaip minejau - viena net su 3 daigeliais. tai as ta ir skaidysiu, - jei ka, kita, neskaidyta, vis tiek turetu isgyventi rolleyes.gif
Klausiau todel, kad reikejo ''technika'' skaidymo suzinoti - taigi peiliu kaip supratau... g.gif

Boruzele, ar su zemem i rusi nesi ilsetis? As tai iskasu gumbeli [po salnu], ir numetu prie jurginu sakniagumbiu kompanijos.. blush2.gif niekuo neapipilu, ''sausai'', ten tamsi patalpa..
va vienas toks gumbiukas taip ir neisdygo siemet verysad.gif Kazkada minejau - 2 metus zydejo kaip isprotejusi, 3-cius labai pavargusi atrode, o stai dabar ikista kovo vid. dar nesirodo...
ach....
user posted image

rekomenduojama, kad padalinus gumbus, t.y. supjauscius astriu peiliu, vienam liktu du daigeliai.
As siemet pirma karta dalinau. Vienas gumbas buvo labai uzauges per vasara, tai as ji supjausciau. Bet, speju, bijodama padalinta supudyti, as juos sudziovinau verysad.gif Taip nei vienas ir neisdygo unsure.gif
Atsakyti
vat to dalinimo as bijau labiausiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 19:02)

Ši gelytė džiugins kiekvieną vasarą, jei rudenį įneši į rūsį. Visus stiebus nupjauni ir palieki ilsėtis. bigsmile.gif Žydėjimas priklauso nuo kada pradėsi žadinti. O šiaip žydi visą vasarą ir rudenį iki pirmųjų šalnų. wub.gif

Ačiukas 4u.gif

Dabar jau tikrai lėksiu pirkti pioneer.gif
Atsakyti

Boruzele, ar su zemem i rusi nesi ilsetis? As tai iskasu gumbeli [po salnu], ir numetu prie jurginu sakniagumbiu kompanijos.. blush2.gif niekuo neapipilu, ''sausai'', ten tamsi patalpa..
ach....

Žinau, kad negalima laikyti bulvių kartu su jurginų šaknim. O dėl begonijų su jurginais nežinau. schmoll.gif Geriau nelaikyti, arba atskirai kokioje dėžutėje. Kadangi pas mane daug gumbiukų, tai aš sudedu į didelę plastikinę dėžę. O kai įškasu žemių visų nenuimu, nu kaip čia paaiškinti? g.gif Lengvai apibraukiu su ranka gumbelį ir tokį aplipusį, tokį kaip apelsino dydžio ir sustatau į dežę. bigsmile.gif Vieni būna didesni kiti mažesni. 4u.gif
Papildyta:
tai susibalamutinau unsure.gif :
jei ''tik'' 3 daigeliai - tai neliesti, o jei bent 2-3, tai jau galima???

Čia žinok labai sunku patarti, turbūt beaiškindama dar labiau viską sujaukiau. blush2.gif Matai reikia paimti gumbiuką ir pajausti... wub.gif Kiekvienu atveju kitaip. Pavyzdžiui, gumbiuke akutės vienos pasirodo anksčiau, o kitos vėliau. g.gif Tu perpjauni ir palieki dvi akutes, o paskui žiūri, kad stiebelių išdygsta trys ir keturi. bigsmile.gif Noriu pasakyti, kad po kiektai metų jauti kaip dalinti reikia. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 05 01, 12:29)
vat to dalinimo as bijau labiausiai doh.gif

Tikrai nebijok, ojei bijai tai nedalink. bigsmile.gif Mano draugelė nedalina, tuomet kelmai pas ją didoki. thumbup.gif Kai užaugs didesni, gal tada bus drasiau. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 01, 11:11)
As siemet pirma karta dalinau. Vienas gumbas buvo labai uzauges per vasara, tai as ji supjausciau. Bet, speju, bijodama padalinta supudyti, as juos sudziovinau verysad.gif Taip nei vienas ir neisdygo unsure.gif

Tai gal tu juos dalinai vasarą ar rudenį? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 01 gegužės 2008 - 13:27
QUOTE(linuke_ @ 2008 05 01, 10:11)
. supjauscius astriu peiliu, vienam liktu du daigeliai.
Taip nei vienas ir neisdygo

QUOTE(rena @ 2008 05 01, 11:29)
vat to dalinimo as bijau labiausiai

ivaret ir man ta siurpuliuka... unsure.gif

QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 01, 13:40)
Lengvai apibraukiu su ranka gumbelį ir tokį aplipusį, tokį kaip apelsino dydžio ir sustatau į dežę.

Matai reikia paimti gumbiuką ir pajausti... wub.gif 

ir as panasiai...

viskas aisku lotuliukas.gif , tokio lygio as dar nepasiekiau blush2.gif mirksiukas.gif
zodziu taip - ta su 3 daigeliais pjaunu i 2 dalis, vienoj palieku didesni, kitoj pusej 2 maziukus...
nu matysim... ax.gif
bet svarbiausia, busiu LABAI ISIJAUTUSI wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 01, 16:35)
nu matysim... ax.gif
bet svarbiausia, busiu LABAI ISIJAUTUSI  wub.gif

Dar vienas dalykėlis. wub.gif Kai perjausit galit tą perpjautą vietą įkišti į medžio pelenus, taip dezinfekuosit. thumbup.gif Gal ne taip parašiau, priliesti. doh.gif Būsit viską padariusios. drinks_cheers.gif Nu jei neišgyvens, tai ištarkit... tai ir dvėsk. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 01, 23:05)
Nu jei neišgyvens, tai ištarkit... tai ir dvėsk. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Knifofijos zodziai lotuliukas.gif

ai as tai kolkas nedalinsiu, nes man tai jau aukstas pilotazas doh.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 01, 22:05)
Nu jei neišgyvens, tai ištarkit... tai ir dvėsk. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif butinai!!! lotuliukas.gif

QUOTE(rena @ 2008 05 01, 22:54)
ai as tai kolkas nedalinsiu, nes man tai jau aukstas pilotazas doh.gif  tongue.gif

ir vistos kai nori, perskrenda tvora mirksiukas.gif

as pasiruosus! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 05 02, 00:50)
as pasiruosus! lotuliukas.gif

na tu bandyk ir rezultatais nepamirsk pasigirti, as gal tada kitamet pabandysiu g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 05 02, 00:02)
na tu bandyk ir rezultatais nepamirsk pasigirti, as gal tada kitamet pabandysiu g.gif  biggrin.gif

ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 05 01, 23:54)
Knifofijos zodziai lotuliukas.gif

Gali būti. bigsmile.gif Bet aš draugauju tik su tais augalais, kurie nekelia daug rūpesčių. thumbup.gif O kurie nenori augti į konteinery ir būtinai ištariu tuos žodžius. wub.gif Gal aplink Šiaulius čia populiarūs šie žodžiai. doh.gif Knifofija juk iš Kuršėnų. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 05 02, 12:08)
Gali būti. bigsmile.gif Bet aš draugauju tik su tais augalais, kurie nekelia daug rūpesčių. thumbup.gif O kurie nenori augti į konteinery ir būtinai ištariu tuos žodžius. wub.gif  Gal aplink Šiaulius čia populiarūs šie žodžiai. doh.gif Knifofija juk iš Kuršėnų. bigsmile.gif

grieztai jus su jomis lotuliukas.gif
Atsakyti