merginos, nusipirkau begonijų sėklų, pasisodinau ir išaugo gryn salotos rašo , kad svyrančios, bet ar normalu, kad kaip salotos jos gryn tokios
QUOTE(ŠeiLLa:) @ 2008 04 23, 19:42)
merginos, nusipirkau begonijų sėklų, pasisodinau ir išaugo gryn salotos rašo , kad svyrančios, bet ar normalu, kad kaip salotos jos gryn tokios
Negaliu patart, nes nesu iš sėlų auginusi. Reikia laukti, o jei bus salotos sunaudosi.
QUOTE(Pentarda @ 2008 04 23, 16:33)
BE TO SENUKUOSE DAR BALTU NUSIPIRKAU, PAKUOTEJ 3VNT BUVO UZ 10LT, BET JAU SU DAIGAIS TIK ISTISE BE SVIESOS, TIKIUOSI TUOJ LAPIUKAI PASIRODYS.
TIESA, O TOS KURIOS SPARCIAU AUGO (anksciau sodintos)IR PAS MANE PO LAPELIAIS KRAUNA ZIEDELIUS
TIESA, O TOS KURIOS SPARCIAU AUGO (anksciau sodintos)IR PAS MANE PO LAPELIAIS KRAUNA ZIEDELIUS
as ir is Seniu pirkau baltas, tik kazko jos pas mane leciau stypsta
nu as jas laistau, purskiu su aktyvatoriumi
QUOTE(Pentarda @ 2008 04 24, 11:49)
nu as jas laistau, purskiu su aktyvatoriumi
su kokiu?
nu yra pirkti jo seklu parduotuveje pirkau toki tinkanti visiems augalams
O aš šiandien nupirkau svyrančią begoniją.
Neužkalnų MAMŲ diena. Tai ir padovanosiu savo mamulei.
sveiki
sudygo mano begonijos..., vienos 10cm, kitos tik pasirode, viena is viso nuo kovo vid nepasirode - praradau viltis del jos
noriu stai ko paklaust: girdejau, kad begonijas dauginti reikia skeliant gumbeli, kai daigeliai pasirodo... niekada to nedariau, nors ir auginu sias geles keleta metu...
Ir stai is vieno gumbelio man islindo 3 daigeliai [pirmakart taip, pirkta siemet, balta pilnavidure didziaziede - tikiuos], vienas kokia jau 9cm, kiti po 2-3cm.
KAIP SKELTI???
gal cia ir buvo jau aptartas sis klausimas....
jei trumpai man atsakytumet, buciau labai labai dekinga
sudygo mano begonijos..., vienos 10cm, kitos tik pasirode, viena is viso nuo kovo vid nepasirode - praradau viltis del jos
noriu stai ko paklaust: girdejau, kad begonijas dauginti reikia skeliant gumbeli, kai daigeliai pasirodo... niekada to nedariau, nors ir auginu sias geles keleta metu...
Ir stai is vieno gumbelio man islindo 3 daigeliai [pirmakart taip, pirkta siemet, balta pilnavidure didziaziede - tikiuos], vienas kokia jau 9cm, kiti po 2-3cm.
KAIP SKELTI???
gal cia ir buvo jau aptartas sis klausimas....
jei trumpai man atsakytumet, buciau labai labai dekinga
Sveikos merginos,
Sugalvojau prie namų pasikabinti svyrančias begonijas. Bet noriu jūsų šiek tiek informacijos paklausti - ar ilgai jos žydi? Ar labai bijo šalnų? Ar vienmetės?
Sorry jei kvaili klausimai, bet naujokė esu šitoje srityje
Ačiū
Sugalvojau prie namų pasikabinti svyrančias begonijas. Bet noriu jūsų šiek tiek informacijos paklausti - ar ilgai jos žydi? Ar labai bijo šalnų? Ar vienmetės?
Ačiū
QUOTE(rokoko @ 2008 04 30, 18:27)
KAIP SKELTI???
KAIP SKELTI???
Jei išlindę tik trys daigeliai, tai šiais metais neskaldyk. Iš vieno gumbelio turi pasirodyti mažiausiai 2-3 daigeliai. Bet jei čia didžiažiedė gali pabandyti atskirti ar tiesiog atpjauti tą didesnį daigelį. Nors jei nori neprarasti gal geriau neskirk. Aš taip praradau vieną didžiažiedę begoniją. Galvojau per vasarą vistiek užaugs tie gumbiukai, o jie neužaugo. Būčiau neperskyrusi, tai būtų nepamyrojusi.
Papildyta:
QUOTE(-Rassa- @ 2008 04 30, 18:33)
Sveikos merginos,
Ačiū
Ačiū
Ši gelytė džiugins kiekvieną vasarą, jei rudenį įneši į rūsį. Visus stiebus nupjauni ir palieki ilsėtis. Žydėjimas priklauso nuo kada pradėsi žadinti. O šiaip žydi visą vasarą ir rudenį iki pirmųjų šalnų.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 18:02)
Jei išlindę tik trys daigeliai, tai šiais metais neskaldyk. Iš vieno gumbelio turi pasirodyti mažiausiai 2-3 daigeliai. Bet jei čia didžiažiedė gali pabandyti atskirti ar tiesiog atpjauti tą didesnį daigelį. Nors jei nori neprarasti gal geriau neskirk. Aš taip praradau vieną didžiažiedę begoniją. Galvojau per vasarą vistiek užaugs tie gumbiukai, o jie neužaugo. Būčiau neperskyrusi, tai būtų nepamyrojusi.
Papildyta:
Ši gelytė džiugins kiekvieną vasarą, jei rudenį įneši į rūsį. Visus stiebus nupjauni ir palieki ilsėtis. Žydėjimas priklauso nuo kada pradėsi žadinti. O šiaip žydi visą vasarą ir rudenį iki pirmųjų šalnų.
Papildyta:
tai susibalamutinau :
jei ''tik'' 3 daigeliai - tai neliesti, o jei bent 2-3, tai jau galima???
Labai aciu uz patarimus
pasodinau 2 tokias begon, abi sudygo, kaip minejau - viena net su 3 daigeliais. tai as ta ir skaidysiu, - jei ka, kita, neskaidyta, vis tiek turetu isgyventi
Klausiau todel, kad reikejo ''technika'' skaidymo suzinoti - taigi peiliu kaip supratau...
Boruzele, ar su zemem i rusi nesi ilsetis? As tai iskasu gumbeli [po salnu], ir numetu prie jurginu sakniagumbiu kompanijos.. niekuo neapipilu, ''sausai'', ten tamsi patalpa..
va vienas toks gumbiukas taip ir neisdygo siemet Kazkada minejau - 2 metus zydejo kaip isprotejusi, 3-cius labai pavargusi atrode, o stai dabar ikista kovo vid. dar nesirodo...
ach....
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 30, 14:30)
O aš šiandien nupirkau svyrančią begoniją.
grazuole
mamos proga as pati sau noriu orches, o mamai tai tik sms'a galesiu nusiust, nes toloka vaziuot