gi begonijos dazniausiai buna pasodintos durpese, o durpes, kaip zinia - rugscios, ir isisaknija geriau smeletoje dirvoje, nes smelis taip par rugstus .
QUOTE(vida777 @ 2008 04 18, 14:16)
gi begonijos dazniausiai buna pasodintos durpese, o durpes, kaip zinia - rugscios, ir isisaknija geriau smeletoje dirvoje, nes smelis taip par rugstus .
nu as dabar tai jau neisiu ju persodint
kolkas auga ziuresim kaip toliau
o kur tu dabar bazuojie LT ar D
QUOTE(rena @ 2008 04 18, 13:20)
nu as dabar tai jau neisiu ju persodint
nu tai nepersodink, nenumirs jos... gal ...
as namuose - D .
Jau vaikštau ir vaikštau link tų palangių. Bijau, kad nenužiūrėčiau tų savo begonijų. Bet gražuolės auga, smagu. Negaliu sulaukti to grožio.
Kaži ar aš čia viena taip durniuoju?
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 20, 20:37)
Jau vaikštau ir vaikštau link tų palangių. Bijau, kad nenužiūrėčiau tų savo begonijų. Bet gražuolės auga, smagu. Negaliu sulaukti to grožio.
nea, aš irgi vaikštau, net paglostau
Aš ir vis tikrinu ir tikrinu Atrodo, kad nuo to jos geriau augtų
QUOTE(Eglėmama @ 2008 04 21, 09:43)
Ar svyrančių begonijų viršūnių nereikia nugnybti? , na kad geriau šakotųsi? kažkaip tik pirmus metus auginu svyrančias, nežinau
as tai negnybau, nes patirties siuose dalykuose ne kazinkiek... bet senukuose konsultante man sake, kad visu svyranciu augaliuku reiia virsunele skabyti, kad labiau sakotusi... kazkaip man senukai pasitikejimo nekelia, tai nerantuociau 100% siuo teiginiu...
na palaukiom ilgiau auginusiu profiu vida777 ir Boružėlė's, gal jos aiskiau pasakys ka ten su tom virsunem daryt
QUOTE(rena @ 2008 04 21, 18:20)
na palaukiom ilgiau auginusiu profiu vida777 ir Boružėlė's, gal jos aiskiau pasakys ka ten su tom virsunem daryt
klystate labai - nieko sitam reikale patarti negaliu, nes iki siol auginau nesvyrancias, o pernai nusipirkau jau suformuotus svyranciu krumus dideliuose vazonuose (susodintas po 3), po ziemos isliko tik 1, tiek zyyyniu .
QUOTE(Eglėmama @ 2008 04 21, 10:43)
Ar svyrančių begonijų viršūnių nereikia nugnybti? , na kad geriau šakotųsi? kažkaip tik pirmus metus auginu svyrančias, nežinau
Tikrai nereikia gnaibyti viršūnių. Jos augdamos pakankamai išsiplečia, sulapoja. Aš kalbu iš patirties, o ką rašo literatūra nesidomėjau,
Kai augini ne vienerius metus, tai gali koreguoti sodinant arba skaidant bumbiukus. Jei palieki tidesnius gumbiukus, tai iš ten išauga daugiau "akučių" ir analogiškai būna didesnis keras. (ta prasme daugiau šakelių) Aš tai gumbelį palieku 2-3 "akutes". Paskui sodinant į lovelį galima daugiau susodinti gumbelių. Iš savo praktikos galiu pasakyti, kad į dviejų sprindžių lovelius užtenka 3 gumbelių. Kai labiau ūgtelės įdėsiu foto. Bet kiekvienas randa savo sodinimo taisykles. Gal jūs rasite geresnių varijantų. Dalinkimės mintimis ir rasime geriausius sprendimus.