Kai pavasaris taip veluoja, mane apniko gelininkystes sisas.
Vakar aptikau parduotuvej svyrancios geltonos begonijos gumbeli ir nusipirkau. Pasodinau i vazoneli ir lauksiu, kol isdygs.... O dabar narsau ir ieskau informacijos, kaip cia man ja teisingai auginti (jei sudygs ).
Va cia info is Rojaus sodu, bet jus jau , tikriausiai, ja perskaitete visos: http://www.rojaussod.../tema.php?s=352
nusipirkau gelsvais smulkiais ziedeliais begonija. pradejo ruduoti ir kristi ziedeliai . is pradziu nesupratau kame reikalas. paskaicius sia tema supratau, kad joms reikia daug saules ir perstaciau i sauleta vieta . labai tikiuosi, kad gelyte atsigaus
jungiuosi i begoniju myletoju kluba
jungiuosi i begoniju myletoju kluba
Sveiki,
Prisijungiu prie begonijų augintojų....Pasodinau, nuo pernai turėtus begonijų gumbus, prieš savaitę ir laukiu gyvybės ženklų. Kadangi tai pirmas bandymas su begonijomis, nelabai ką žinau apie jų auginimą. Žiemai gumbelius iškasusi laikiau rusyje, sausose durpėse. Gumbeliai, lyg gyvi būtų...
Gal atsiras žinančių kaip su jomis elgtis
Prisijungiu prie begonijų augintojų....Pasodinau, nuo pernai turėtus begonijų gumbus, prieš savaitę ir laukiu gyvybės ženklų. Kadangi tai pirmas bandymas su begonijomis, nelabai ką žinau apie jų auginimą. Žiemai gumbelius iškasusi laikiau rusyje, sausose durpėse. Gumbeliai, lyg gyvi būtų...
Gal atsiras žinančių kaip su jomis elgtis
Siemet ir as nusprendziau pabandyti auginti gumbines begonijas Nusipirkau Senukuose 2 gumbus raudonu ir 2 baltu. Kad ir kaip stengiausi teisingai, t.y. ta puse pasodinti tuos gumbus, bet vis tiek suklydau Raudonas pasodinau kaip reikia, o abi baltas - atvirksciai Kadangi raudonos jau buvo sudygusios, o baltosios dar nerode zenklu, tai prakasiau pasinagrineti, kame cia reikalas. Tada ir supratau kame reikalas, nes jos jau irgi buvo sudygusios, tik, aisku, lapais i apacia, o saknim i virsu Nu tai ka - apsukau. Dabar jau lygtais viskas normaliai Siaip dziaugiuosi, kad nesupudziau, kad visos 4-ios sudygo Dabar jau pradejo augti kaip ant mieliu, tiesiog ne dienom, o valandom
Va del gumbu supudymo as irgi bijojau, bet tfu tfu tfu lygtais viskas gerai gavosi. Kol nesudygo, buvau gumbus pasodinusi i mazus vazonelius ir liedavau pakankamai gausiai, bet visada nusinesusi vazonelius i vonia, kad paliejus visas vanduo isbegtu ir neliktu uzsistovejusio vandens. Iki kito liejimo leisdavau zemei siek tiek pradziuti, bet nevisiskai. Dabar jau persodinau i didesnius vazonus, tai irgi stengiuosi lieti, kad nebutu vandens lekstuteje.
Aš tai praeitais metais atpigintu svyrančiu begoniju gumbeliu buvau pasodinusi balkone lovukyje ,tai taip gražiai visa vasara žydėjo.Rudeniop prieš iškasant gumbelius nupjoviau likusias šakeles ir pamerkiau.Tai jos išleido šaknis .Pasodinau ir žiurėsiu gal pražys,vėl papuošiu balkona.O gumbeliai buvo jau su ugliukais,pasodinau ir laukiu kada į balkona galėsiu gabenti. Nieko sudėtingo tik laiku palaistai ir dar patreši
mano begonija zydi geltonais ziedeliais:
kai kurios sakeles jau perzydejo, bet ir toliau stovi, nekrenta pacios. ar jus jas nuskabot? kazkaip bijau draskyt, kad gele nesupyktu
kai kurios sakeles jau perzydejo, bet ir toliau stovi, nekrenta pacios. ar jus jas nuskabot? kazkaip bijau draskyt, kad gele nesupyktu
QUOTE(Aina @ 2006 04 13, 12:39)
mano begonija zydi geltonais ziedeliais:
OHO KOKIA GRAŽI
mano tokia pati tik raudona,aš tai nuskabau taip atsargiai,nes labai trapūs tie koteliai ir man vis daugėja tų žiedelių
Vaje, kokia grazi begonija. Net sunku patiketi, kad tikra..... Visa tokia gaivi, sodri, "sultinga", niekur neapdziuvui.... As taip nemoku geliu auginti
QUOTE(Mamce @ 2006 04 13, 15:34)
Vaje, kokia grazi begonija. Net sunku patiketi, kad tikra..... Visa tokia gaivi, sodri, "sultinga", niekur neapdziuvui.... As taip nemoku geliu auginti
manau,kad labai daug ir nuo gėlių priklauso jeigu jai tinka ir patinka tai auga,o jei ne tai nieks nepadės