Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas

Kai pavasaris taip veluoja, mane apniko gelininkystes sisas.
Vakar aptikau parduotuvej svyrancios geltonos begonijos gumbeli ir nusipirkau. Pasodinau i vazoneli ir lauksiu, kol isdygs.... O dabar narsau ir ieskau informacijos, kaip cia man ja teisingai auginti (jei sudygs mirksiukas.gif ).
Va cia info is Rojaus sodu, bet jus jau , tikriausiai, ja perskaitete visos: http://www.rojaussod.../tema.php?s=352
Atsakyti
nusipirkau gelsvais smulkiais ziedeliais begonija. pradejo ruduoti ir kristi ziedeliai verysad.gif . is pradziu nesupratau kame reikalas. paskaicius sia tema supratau, kad joms reikia daug saules ir perstaciau i sauleta vieta smile.gif . labai tikiuosi, kad gelyte atsigaus g.gif
jungiuosi i begoniju myletoju kluba drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki,
Prisijungiu prie begonijų augintojų....Pasodinau, nuo pernai turėtus begonijų gumbus, prieš savaitę ir laukiu gyvybės ženklų. g.gif Kadangi tai pirmas bandymas su begonijomis, nelabai ką žinau apie jų auginimą. Žiemai gumbelius iškasusi laikiau rusyje, sausose durpėse. Gumbeliai, lyg gyvi būtų...
Gal atsiras žinančių kaip su jomis elgtis ax.gif
Atsakyti
aš buvau iš florekslito užsisakiusi begonijų gumbų,pasisodinau ir man jie supuvo doh.gif matyt nemokėjau kažko padaryti g.gif ,tai dabartinę nusipirkau už 2lt nukainuotą nuvargusia,ir jai pas mane patiko thumbup.gif labai gražiai žydi ax.gif
Atsakyti
Siemet ir as nusprendziau pabandyti auginti gumbines begonijas 4u.gif Nusipirkau Senukuose 2 gumbus raudonu ir 2 baltu. Kad ir kaip stengiausi teisingai, t.y. ta puse pasodinti tuos gumbus, bet vis tiek suklydau blush2.gif Raudonas pasodinau kaip reikia, o abi baltas - atvirksciai blush2.gif Kadangi raudonos jau buvo sudygusios, o baltosios dar nerode zenklu, tai prakasiau pasinagrineti, kame cia reikalas. Tada ir supratau kame reikalas, nes jos jau irgi buvo sudygusios, tik, aisku, lapais i apacia, o saknim i virsu blush2.gif Nu tai ka - apsukau. Dabar jau lygtais viskas normaliai biggrin.gif Siaip dziaugiuosi, kad nesupudziau, kad visos 4-ios sudygo clap.gif Dabar jau pradejo augti kaip ant mieliu, tiesiog ne dienom, o valandom clap.gif
Atsakyti
na tai smagu,gal reiks ir man pabandyti g.gif
Atsakyti
Va del gumbu supudymo as irgi bijojau, bet tfu tfu tfu lygtais viskas gerai gavosi. Kol nesudygo, buvau gumbus pasodinusi i mazus vazonelius ir liedavau pakankamai gausiai, bet visada nusinesusi vazonelius i vonia, kad paliejus visas vanduo isbegtu ir neliktu uzsistovejusio vandens. Iki kito liejimo leisdavau zemei siek tiek pradziuti, bet nevisiskai. Dabar jau persodinau i didesnius vazonus, tai irgi stengiuosi lieti, kad nebutu vandens lekstuteje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyrga: 07 balandžio 2006 - 14:42
Aš tai praeitais metais atpigintu svyrančiu begoniju gumbeliu buvau pasodinusi balkone lovukyje ,tai taip gražiai visa vasara žydėjo.Rudeniop prieš iškasant gumbelius nupjoviau likusias šakeles ir pamerkiau.Tai jos išleido šaknis .Pasodinau ir žiurėsiu gal pražys,vėl papuošiu balkona.O gumbeliai buvo jau su ugliukais,pasodinau ir laukiu kada į balkona galėsiu gabenti. thumbup.gif 4u.gif Nieko sudėtingo tik laiku palaistai ir dar patreši bigsmile.gif
Atsakyti
mano begonija zydi geltonais ziedeliais:
user posted image

kai kurios sakeles jau perzydejo, bet ir toliau stovi, nekrenta pacios. ar jus jas nuskabot? kazkaip bijau draskyt, kad gele nesupyktu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aina @ 2006 04 13, 12:39)
mano begonija zydi geltonais ziedeliais:

kai kurios sakeles jau perzydejo, bet ir toliau stovi, nekrenta pacios. ar jus jas nuskabot? kazkaip bijau draskyt, kad gele nesupyktu doh.gif

bigsmile.gif OHO KOKIA GRAŽI thumbup.gif
mano tokia pati tik raudona,aš tai nuskabau taip atsargiai,nes labai trapūs tie koteliai ax.gif ir man vis daugėja tų žiedelių thumbup.gif
Atsakyti
Vaje, kokia grazi begonija. Net sunku patiketi, kad tikra..... biggrin.gif Visa tokia gaivi, sodri, "sultinga", niekur neapdziuvui.... As taip nemoku geliu auginti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2006 04 13, 15:34)
Vaje, kokia grazi begonija. Net sunku patiketi, kad tikra.....  biggrin.gif  Visa tokia gaivi, sodri, "sultinga", niekur neapdziuvui.... As taip nemoku geliu auginti  verysad.gif

manau,kad labai daug ir nuo gėlių priklauso g.gif jeigu jai tinka ir patinka tai auga,o jei ne tai nieks nepadės tongue.gif
Atsakyti