Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas

o maniškiai beveik nekruta doh.gif Keli irgi dar be gyvybės ženklų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 14, 20:43)
Pasidalinkit auginimo paslaptimis, kaip jums tos begonijos taip greit auga. Nu pas mane tie daigeliai jau taip iš lėto lenda. Dar tik spurgiukai ant visų. Tik viena jau su nedideliais lapukais, kokio 1cm dydžio.

QUOTE(linuke_ @ 2008 03 15, 09:40)
blink.gif jau žydi  blink.gif

drinks_cheers.gif išduokit paslaptį, maniškės jau koks mėnuo kaip stovi vietoj su spurgiukais doh.gif

Sveikutes na nezinau kas joms pas mane taip patinka, laikau prie lango ant zemes, langas iki zemes, joms labai daug sviesos ir silumos, tai ir auga kaip ant mieliu thumbup.gif
Atsakyti
Iš pradžių visada atrodo, kad begonijos tik prasikala ir neauga. g.gif O gal jom šilumos trūksta? Todėl jos ir atrodo, kad neauga. Manau, kad reikia kantrybės. thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šiltai laikau. Na gal iki gegužės ir sulapos. O jei ne tai kitąmet žinosiu,kad net gruodžio mėn. jas traukt , šildyt ir laistyt ax.gif O kada, Loona, jas pradedi budinti? O gal nemigdai žiemos miegučio? Sodo spalvose skaičiau apie smulkiažiedes(regis taip vadinas),tai jos auga ir žydi ištisus metus.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 03 21, 22:39)
Šiltai laikau. Na gal iki gegužės ir sulapos. O jei ne tai kitąmet žinosiu,kad net gruodžio mėn. jas traukt , šildyt ir laistyt ax.gif  O kada, Loona, jas pradedi budinti? O gal nemigdai žiemos miegučio? Sodo spalvose skaičiau apie smulkiažiedes(regis taip vadinas),tai jos auga ir žydi ištisus metus.

Aš smulkiažiedes auginu, bet visada duodu joms pailsėti žiemą. 4u.gif Nesu bandžiusi auginti be "poilsio". Norint prasižydinti anksčiau, tai jas reikia žadinti nuo sausio mėn. bigsmile.gif Aš pati paprastai žadinu vasarį. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 22 kovo 2008 - 17:39
Neiškenčiau ir nusipirkau dar baltų didžiažiedžių begonijų tikra bėda aš lotuliukas.gif Negaliu susivaldyti su tais pirkiniais. lotuliukas.gif Viena mano jau tokia visai atkutus, jau antrus lapukus leidžia o kitos ir tupi susitraukusios, atrodo gyvos, o merginos kiek kainuotų dabar taip staiga pagalvojau, jau užaugusios? Na suprantat kai jau žydi ir turi tikrą prekinę išvaizdą? Gal geriau pirtki jau užaugusias? Sumoki tris lt dar vargsti ir nežinai kas gausis.
Atsakyti
Praėjusiais metais buvo maždaug nuo 8lt. Ir aš manau nusipirkt didžiažiedžių nesvyrančių, nes nedygsta gumbai.
Atsakyti
QUOTE(Loona @ 2008 03 14, 20:38)
Sveikutes, mano begonijos, raudonos jau zydi o kitos apie 15cm, bet per anksti kazkaip siemet jas pazadinau nes isstypo, bet manau isnesiu i lauka nugnypsiu vyrsune ir viskas bus gerai  thumbup.gif o mano viena grazuole neislindo, supjausciau isdalinau draugems  fool.gif o paciai numire  tai is sielvarto nusipirkau svyrancias balta ir ruzava tokias pat kaip numire, o numire raudona ir dar manau gana pigiai vienas gumbelis 3,5 ir gana didelis bei su daigais  thumbup.gif
Papildyta:
raudona svyrancioji
user posted image

Va sita numire  verysad.gif tai tokios pat rusies papirkau  thumbup.gif

o kiek gumeblių čia pasodinta? neįsivaizduoju kiek į vazonėlį reikia sodinti g.gif
atrodo wub.gif
Atsakyti
Į vazonėlį sodinčiau tik vieną.
Atsakyti
savo begoniju gumbelius pernesiau i vonia. pagalvojau, kad ten silciausia vieta namie, tai gal greiciau sudygs g.gif Nors ten tamsoka, bet gal dygimui labiau reikia silumos nei sviesos g.gif jau beveik pora menesiu kai vos islinde stovi vietoje verysad.gif
Atsakyti
Maniskes jau isdygo(mazdaug po menesio laiko) ir jau lapeliai sprogsta thumbup.gif
jeigu jau pumpureliai yra-geriau laikyt kur sviesu,jom reikalinga sviesa,as pvz.savo laikau kokia 16-17 laipsniu C silumos.
Pirkau "nojaus seklu" ir "Sekluvos" gumbelius-tai sekluvos grazesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campanula: 24 kovo 2008 - 16:39
Pabandysiu kokkia savaite palaikyti vonioj, paziuresiu kas gausis unsure.gif Nes nebeismanau, ka daryti doh.gif
Atsakyti