As nusipirkau 16 gumbeliu, kol prisiruosiau sodint, praejo 5 dienos, tai 4 maiselyje sudyjo, o vienas apipelijo, bet vis tiek pasodinau ji, ziuresiu, gal sudigs O laistyt kiekviena diena reikia, neperdaug jiems dregmes bus? Dar parduotuvej patare uzdengt celofanu, uzdengiau
QUOTE(elenele @ 2008 03 08, 12:04)
As nusipirkau 16 gumbeliu, kol prisiruosiau sodint, praejo 5 dienos, tai 4 maiselyje sudyjo, o vienas apipelijo, bet vis tiek pasodinau ji, ziuresiu, gal sudigs O laistyt kiekviena diena reikia, neperdaug jiems dregmes bus? Dar parduotuvej patare uzdengt celofanu, uzdengiau
Kai celofanu uždengta , tai tikrai retai tereikia laistyt-neišgaruoja. Pravėdink vis, maišelį nuėmus.O tą kur pelyja, tai apdorok chemikalais kokiais arba bent kalio permanganatu palaistyk.
Labukas, Gal ir mane priimsite į savo ratą. Aš irgi labai mėgstu begonijas. Auginu smulkiažiedes begonijas, jau keli metai iš eilės. Jos ne tokios lepios. Jau irgi įšnešiau ant palangės. Aš tai tiesiog sudedu gumbiukus ant žemės ir kas kiek laiko vartau, kad pamatyčiau kur daigai dygsta, kur šaknys. Tada su peiliu supjaustau (išdauginu) Jau tada susodinu į žemę.
dvi begonijos jau rodo spurgiukus kur bus daigeliai trečioje pasodinimo dienoje
QUOTE(Karusia @ 2008 03 09, 20:54)
dvi begonijos jau rodo spurgiukus kur bus daigeliai trečioje pasodinimo dienoje
Kaip greitai
Sveikutes, mano begonijos, raudonos jau zydi o kitos apie 15cm, bet per anksti kazkaip siemet jas pazadinau nes isstypo, bet manau isnesiu i lauka nugnypsiu vyrsune ir viskas bus gerai o mano viena grazuole neislindo, supjausciau isdalinau draugems o paciai numire tai is sielvarto nusipirkau svyrancias balta ir ruzava tokias pat kaip numire, o numire raudona ir dar manau gana pigiai vienas gumbelis 3,5 ir gana didelis bei su daigais
Papildyta:
raudona svyrancioji
Va sita numire tai tokios pat rusies papirkau
Papildyta:
raudona svyrancioji
Va sita numire tai tokios pat rusies papirkau
Pasidalinkit auginimo paslaptimis, kaip jums tos begonijos taip greit auga. Nu pas mane tie daigeliai jau taip iš lėto lenda. Dar tik spurgiukai ant visų. Tik viena jau su nedideliais lapukais, kokio 1cm dydžio.
QUOTE(Loona @ 2008 03 14, 19:38)
Sveikutes, mano begonijos, raudonos jau zydi o kitos apie 15cm,
jau žydi
QUOTE(crocus @ 2008 03 14, 19:43)
Pasidalinkit auginimo paslaptimis, kaip jums tos begonijos taip greit auga. Nu pas mane tie daigeliai jau taip iš lėto lenda. Dar tik spurgiukai ant visų. Tik viena jau su nedideliais lapukais, kokio 1cm dydžio.
išduokit paslaptį, maniškės jau koks mėnuo kaip stovi vietoj su spurgiukais
Na žinokite ir mano taip pat. Bet nesupratau kai kur iš vieno gumbelio auga tik du daigai, tai kaip ji man taip išsišakos? nuotraukoje tai tokia jinai šakota, nepanašu kad augtų dvi šakos. gal ir jas reikia skabyti kad po to šakotūsi, o gal pas jus labai dideles bulvės kad net perpjaunate? Mano pirkta tai ant pokelių rašė kad 5 tai supratau kad dydis bulvyčių ar svogūnėlių netnežinau kaip geriau pavadini.
Papildyta:
tiesa viena pažystama pasakojo kad ji kaip sodina begonijas tai i važonely įmuša kiaušiny ir įdeda su visu lukštu atseit labai gera traša, ir labai gerai auga begonijos. Tai nežinau ar teisybė.
Papildyta:
tiesa viena pažystama pasakojo kad ji kaip sodina begonijas tai i važonely įmuša kiaušiny ir įdeda su visu lukštu atseit labai gera traša, ir labai gerai auga begonijos. Tai nežinau ar teisybė.
Mano močiutė praktiškai į visas vazonines gėles dėdavo kiaušinį,bet nemušdavo,o tiesiog visa idėdavo.Gėlės augo gerai,ypač smidras.
QUOTE(Loona @ 2008 03 14, 21:38)
Sveikutes, mano begonijos, raudonos jau zydi o kitos apie 15cm
Nza geras Tai kada tu jas zadinai, Kad jos jau zydi ???
QUOTE(crocus @ 2008 03 14, 21:43)
Tikrai pas mane ir is spurgiuku tik vos vos lapiukai kyso...ir taip stovi vietoj
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 15, 10:40)
išduokit paslaptį, maniškės jau koks mėnuo kaip stovi vietoj su spurgiukais
Tikrai isduok paslapti ka tu ten joms darai
Linuke prasitrink az jau dvi dienas tau zinutes negaliu nusiusti
QUOTE(jolita123 @ 2008 03 15, 16:28)
Na žinokite ir mano taip pat. Bet nesupratau kai kur iš vieno gumbelio auga tik du daigai, tai kaip ji man taip išsišakos? nuotraukoje tai tokia jinai šakota, nepanašu kad augtų dvi šakos. gal ir jas reikia skabyti kad po to šakotūsi, o gal pas jus labai dideles bulvės kad net perpjaunate? Mano pirkta tai ant pokelių rašė kad 5 tai supratau kad dydis bulvyčių ar svogūnėlių netnežinau kaip geriau pavadini.
Papildyta:
Papildyta:
Na cia tai geras klausimelis ar tikrai jas reikia skabyti?
O mano mociute tai kiausiniu lukstus i 3l stiklaini dedavo, uzpildavo vandeniu paraugindavo ir laistydavo juo geles bet kvapelis
Labai liūdna. Iš pirktų Žaliojoj stotelėj apie 7 gumbai nerodo gyvybės. Jau mėnuo praėjo. O iš turėtų praeitais metais vienas jau užaugino lapelius. Tai nuo šios stadijos jau sparčiai auga. Lapai didėja kasdien.