Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas

QUOTE(linuke_ @ 2008 02 21, 10:08)
Tai ko gero nusipirkai Visadžydžių begonijų (arba dar vadinamų ledinukėm) sėklų. Jos vienmetės, tikrai šiemet žydės, bet jas reikia sėti kuo greičiau.

g.gif Na kaip ir ne...Parasyta Gumbines begonijos g.gif Aprasyme parasyta, kad nusvyra iki 35 cm cool.gif Na ryt ikisiu i zeme, ziuresiu kas cia is tikro bus g.gif
Atsakyti
Manau kad sulauksi, bet antroj vasaros pusėj. Gumbines begonijas sėti reikėtų gruodžio mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 02 21, 22:46)
g.gif Na kaip ir ne...Parasyta Gumbines begonijos  g.gif Aprasyme parasyta, kad nusvyra iki 35 cm  cool.gif  Na ryt ikisiu i zeme, ziuresiu kas cia is tikro bus  g.gif

Net nežinojau, kad gumbines galima iš sėklų auginti bigsmile.gif
Reikės gal ir man pabandyti, nes gumbai tai brangūs rolleyes.gif Bet jaučiu jau kitais metais ko gero rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 02 21, 00:07)
Susižavėjau pernai begonijom, tai šian užsimaniau  bigsmile.gif Ir kažkaip būnant Žalioj stotelėj visiškai iškrito iš galvos kad tai gumbinės gėlės fool.gif O aš pačiupau sėklas  blink.gif Įdomu ar vertą prasidėti  g.gif Ir jei pasėsiu, ar sulauksiu šiemet žiedų  g.gif Jei nesulauksiu, tai daiginsiu eksperimentui, o tada į lovius pirksiu kitų gėlyčių sėklas  mirksiukas.gif

Aš esu sėjusi svyrančias begonijas. Sėjau apie sausio pabaigą, tai žiedus parodė vidurvasary.

[attachmentid=132037]

[attachmentid=132038]

[attachmentid=132039]
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2008 02 22, 10:02)
Aš esu sėjusi svyrančias begonijas. Sėjau apie sausio pabaigą, tai žiedus parodė vidurvasary.

Labai gražios bigsmile.gif
O gumbelius užaugino ir kaip išsilaikė per žiemą?
Atsakyti
Kitais metais sėsiu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,
maciau Maximoje svyranciu begoniju gumbelius, gal kuri bandete sodinti ar verta pirkti? Kazkaip pagalvojau, kad uz 1 gumbeli 5 lt, o jei nesudigs g.gif
Atsakyti
aš mačiau žalioj stotelėj yra visokiausių begonijų gumbelių, jei neklystu po 2,99lt.
Atsakyti
Aš pirkau pernai iš SEnukų ir iš Žalios stotelės, ai, dar iš IKI lygtai. Kadsangi iš Žalios stotelės pirkau daugiausia, tai iš jų keli nesudygo, o ir per vasarą kažkaip sunyko, O iš IKI labai gražius didelius gumbus užaugino.
Dabar juos padalinau, bet per kvailumą apdžiovinusi sukišau į maišelius, kad greičiau augti pradėtų, tai tie apipelijo blink.gif doh.gif Ką dabar daryti? Gal previkuru perlieti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 02 22, 11:42)
Labai gražios bigsmile.gif
O gumbelius užaugino ir kaip išsilaikė per žiemą?

Ačiū.

Mano sėtos begonijos jau senos. Aš jas jau trečią žiemą išlaikiau tuose pačiuose vazonuose ant palangės. Bet dabar jau reiks persodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zigzag: 01 kovo 2008 - 11:03
QUOTE(linuke_ @ 2008 02 29, 16:49)
Aš pirkau pernai iš SEnukų ir iš Žalios stotelės, ai, dar iš IKI lygtai. Kadsangi iš Žalios stotelės pirkau daugiausia, tai iš jų keli nesudygo, o ir per vasarą kažkaip sunyko, O iš IKI labai gražius didelius gumbus užaugino.
Dabar juos padalinau, bet per kvailumą apdžiovinusi sukišau į maišelius, kad greičiau augti pradėtų, tai tie apipelijo blink.gif  doh.gif Ką dabar daryti? Gal previkuru perlieti blink.gif

Na va as irgi perpjoviau didelius gumbus, bet kad jie ne tik pelyt bet ir puti pradejo doh.gif nors ir apdziovinusi gerokai buvau unsure.gif
Gal per slapiai laikiau g.gif tai dabar apipjausciau puvekus ir kol dregnas svogunelio pjuvis apdejau medzio anglimi, bus matyt kaip bus...ar isgyvens unsure.gif
Ziuriu, kad svoguneliai durpiu-smelio misinyje laikosi geriau, nei vien tik durpiu g.gif durpese greiciau puva unsure.gif
Na nezinau kas man isaugs ir kiek isaugs tu svoguneliu g.gif labai gaila butu jei ismirtu verysad.gif gal dar uzsipirkt reiketu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 03 07, 13:53)
Na va as irgi perpjoviau didelius gumbus, bet kad jie ne tik pelyt bet ir puti pradejo  doh.gif  nors ir apdziovinusi gerokai buvau unsure.gif
Gal per slapiai laikiau  g.gif tai dabar apipjausciau puvekus ir kol dregnas svogunelio pjuvis apdejau medzio anglimi, bus matyt kaip bus...ar isgyvens  unsure.gif
Ziuriu, kad svoguneliai durpiu-smelio misinyje laikosi geriau, nei vien tik durpiu g.gif  durpese greiciau puva  unsure.gif
Na nezinau kas man isaugs ir kiek isaugs tu svoguneliu  g.gif  labai gaila butu jei ismirtu  verysad.gif  gal dar uzsipirkt reiketu  g.gif

Aš tai jau šiemet vien tik ant smėlio padėjau, nes pernai auginau kažkokiam žemių mišinyje, tai nelabai man patiko schmoll.gif pelijo unsure.gif
Aš saviškius papelijusius apipurškiau previkuru ir nuimiau maišelius, tai dabar jokio pelėsio nematyti, bet tik kad labai jau lėtai auga unsure.gif Jau mėnuo, kai daiginu, bet daigeliai tai beveik nepasistūmėjo unsure.gif Kažin, čia pas mane tik taip ar visom taip sunkai jos auga g.gif
Atsakyti