Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie begonijas

Pagaliau ir as isigijau begoniju svoguneliu Zalioj stotelej Kaune clap.gif clap.gif clap.gif Tai ryt sodinsiu ir lauksiu daigeliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 02 20, 00:18)
Pagaliau ir as isigijau begoniju svoguneliu Zalioj stotelej Kaune  clap.gif  clap.gif  clap.gif  Tai ryt sodinsiu ir lauksiu daigeliu ax.gif

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Padalinus gumbelius, kiek laiko reikia juos sausai laikyti, kad apdžiūtų? Bijau supūdyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 02 20, 11:05)

Aciu 4u.gif
O kaip jos megsta dregniau ar sausiau g.gif Pirma karta jas auginsiu bijau kad nenuauginciau doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(linuke_ @ 2008 02 20, 11:09)
Padalinus gumbelius, kiek laiko reikia juos sausai laikyti, kad apdžiūtų? Bijau supūdyti 4u.gif

O tai dalinai pirktinius gumbelius ar savo islaikytus? g.gif
Kad nesuputu tai manau geriausia dar butu palaikyti PREVIKURO tirpale, jis apsaugo nuo puvinio thumbup.gif
Atsakyti
Dabar mano gumbai sudėti vieni ant smėlio, kiti ant durpės komposto mišinio į vazonėlius. O juos sukišau į maišelius, kad šilčiau būtų ir drėgmė ne taip išgaruoja. Ir šiltai padėjau. Šiaip dabar vis juos po truptį papurškiu, kad nedžiūtų. O prieš sodinant dar parą Daigos tirpale mirkiau
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 02 20, 13:54)
Dabar mano gumbai sudėti vieni ant smėlio, kiti ant durpės komposto mišinio į vazonėlius. O juos sukišau į maišelius, kad šilčiau būtų ir drėgmė ne taip išgaruoja. Ir šiltai padėjau. Šiaip dabar vis juos po truptį papurškiu, kad nedžiūtų. O prieš sodinant dar parą Daigos tirpale mirkiau

Aciu 4u.gif

Meginsiu ir as taip pat ax.gif nes smelio tai turiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 02 20, 11:05)
Aciu 4u.gif
O kaip jos megsta dregniau ar sausiau g.gif  Pirma karta jas auginsiu bijau kad nenuauginciau  doh.gif  lotuliukas.gif

O tai dalinai pirktinius gumbelius ar savo islaikytus?  g.gif
Kad nesuputu tai manau geriausia dar butu palaikyti PREVIKURO tirpale, jis apsaugo nuo puvinio thumbup.gif

Manau, kad drėgmės daug joms nereikia schmoll.gif Aš pernai kai daignau (pirmą kartą) irgi buvau sudėjusi į maišelius, bet paskui išėmiau, išsigandusi, kad nesupūtų (aš apskritai iš didelės meilės esu linkusi gėles perlaistyti blush2.gif ) ir puikiai sudygo (žinoma, ne visi sudygo, kiti kažkokie buvo sudūlėję unsure.gif )

Dalinau pernai metais pirktus gumbelius. Bet ne visus, o tik tuos kurie gerokai paaugo rolleyes.gif

Perpjovus pabarščiau anglies milteliais. Tie kraštai taip storai jais aplipę, o dabar mirkyti, tai bijau unsure.gif Kol kas sausai padėjau, o kiti, nedalinti, padėti ant drėgno smėlio.

QUOTE(crocus @ 2008 02 20, 11:54)

Tik neperlaistykit, kad nesupūtų nono.gif
Atsakyti
Susižavėjau pernai begonijom, tai šian užsimaniau bigsmile.gif Ir kažkaip būnant Žalioj stotelėj visiškai iškrito iš galvos kad tai gumbinės gėlės fool.gif O aš pačiupau sėklas blink.gif Įdomu ar vertą prasidėti g.gif Ir jei pasėsiu, ar sulauksiu šiemet žiedų g.gif Jei nesulauksiu, tai daiginsiu eksperimentui, o tada į lovius pirksiu kitų gėlyčių sėklas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 20 vasario 2008 - 23:08
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 02 20, 23:07)
Susižavėjau pernai begonijom, tai šian užsimaniau  bigsmile.gif Ir kažkaip būnant Žalioj stotelėj visiškai iškrito iš galvos kad tai gumbinės gėlės fool.gif O aš pačiupau sėklas  blink.gif Įdomu ar vertą prasidėti  g.gif Ir jei pasėsiu, ar sulauksiu šiemet žiedų  g.gif Jei nesulauksiu, tai daiginsiu eksperimentui, o tada į lovius pirksiu kitų gėlyčių sėklas  mirksiukas.gif

Tai ko gero nusipirkai Visadžydžių begonijų (arba dar vadinamų ledinukėm) sėklų. Jos vienmetės, tikrai šiemet žydės, bet jas reikia sėti kuo greičiau.
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 02 20, 23:07)
Susižavėjau pernai begonijom, tai šian užsimaniau  bigsmile.gif Ir kažkaip būnant Žalioj stotelėj visiškai iškrito iš galvos kad tai gumbinės gėlės fool.gif O aš pačiupau sėklas  blink.gif Įdomu ar vertą prasidėti  g.gif Ir jei pasėsiu, ar sulauksiu šiemet žiedų  g.gif Jei nesulauksiu, tai daiginsiu eksperimentui, o tada į lovius pirksiu kitų gėlyčių sėklas  mirksiukas.gif

MAčiau ten ir gumbinių buvo pirkt. Labai gražios morkinės spalvos.
Jeigu tas gumbelis iki rudenėlio nesubres, tai gal ant palangės galės išlaikyt. Skaičiau, kad ledinukės išsilaiko ir gali būti dauginamos ūgliais.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 02 20, 14:21)
Manau, kad drėgmės daug joms nereikia schmoll.gif Aš pernai kai daignau (pirmą kartą) irgi buvau sudėjusi į maišelius, bet paskui išėmiau, išsigandusi, kad nesupūtų (aš apskritai iš didelės meilės esu linkusi gėles perlaistyti  blush2.gif ) ir puikiai sudygo (žinoma, ne visi sudygo, kiti kažkokie buvo sudūlėję unsure.gif )

Dalinau pernai metais pirktus gumbelius. Bet ne visus, o tik tuos kurie gerokai paaugo rolleyes.gif

Perpjovus pabarščiau anglies milteliais. Tie kraštai taip storai jais aplipę, o dabar mirkyti, tai bijau unsure.gif Kol kas sausai padėjau, o kiti, nedalinti, padėti ant drėgno smėlio.
Tik neperlaistykit, kad nesupūtų  nono.gif

Aciu uz info 4u.gif
Na bet dabar mastau g.gif gavau pirkti tokius didelius begoniju gumbus bigsmile.gif ir daigeliai jau matyt, gal ir man meginti jas padalinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 02 21, 13:08)
Aciu uz info  4u.gif
Na bet dabar mastau  g.gif  gavau pirkti tokius didelius begoniju gumbus  bigsmile.gif  ir daigeliai jau matyt, gal ir man meginti jas padalinti  g.gif

Gal pažiūrėk, iap jie dygs tau. Kažkuri mergaitė rašė, kad vienam gumbelyje geriau palikti bent 2 daigelius. Tai jei bus daug tų daigelių tai gal g.gif Sunku patarti nematant
Atsakyti