QUOTE(doris @ 2008 02 06, 16:50)
žinot, su genetiniais tyrimais yra tokia viena subtilybė. tau niekas neduoda 100 proc. nei kad bus sveikas, nei kad apsigimęs. yra tik tikimybė. apsigimimui 5 arba 10 ar daugiausiai 20 proc.
gal kažkas gali priimti sprendimą atsisakyti vaiko, jei pasako sakykim 10 proc. dauno sindormui. aš negaliu. todėl ir nematau tikslo jų darytis.
iš mano aplinkinių patirties vaikai gimsta sveiki, nors rezultatai genetinių tyrimų būna būtent tie negerieji.
tai kam gi bereikalingi nervai tyrimams ir juo labiau iki pat gimdymo?
Nesąmonę parašei. Argi "tikimybė" yra genetinis tyrimas?

Paima vaisiaus vandenis ir užtikrintai pasako, ar yra vaisiaus raidos nukrypimai. Ir lytį gali pasakyti. Juk skaičiuoja ir tiria chromosomas.
QUOTE(katkuta @ 2008 02 09, 22:00)
aha, teisybe, jie tiksliai nenurodo yra pas vaikuti kokia patologija, ar jis visiskai sveikas

as gyvenu uk, tai cia apie 16 savaite galima tirtis del d
auno sindromo, pradzioj galvojau darytis, bet pavelavau, tai dabar galvoju gal ir gerai, nes jei nustato, kad esi rizikos grupej, ima vaisiaus vandenu, o tai gali privesti iki persileidimo

tai tikrai pavojinga
Jei vaikas nesveikas auga, tai ir taip gali būti persileidimas. Man pačiai ėmė vaisiaus vandenis, nematau nei skausmo, nei pavojaus tame.
QUOTE(JVana @ 2008 02 12, 20:49)
Kiek suprantu, tai genetiniai tyrimai nestumo metu reikalingi, jei moteriai virs 35m ir jei seimoje yra apsigimimu.
Pagal statistika, Dauno sindromo apsigimimu tikimybe iki 35m yra 1 is 1500, virs 35m. 1 is 500..
Iš kur tokia statistika? Paima kraujo mėginį biocheminiam tyrimui, ir tada nustato, kokia yra ta tikimybė. Pas mane buvo daugiau kaip vienas gimimas su dauno sindromu iš 50. Amžius - virš 35, bet dar ne 40. Apie 40 metus būna ir 1 iš 20.
QUOTE(*Rita* @ 2008 02 15, 00:53)
nei pirmą nėštumą, nei antrą gydytoja manęs nesiuntė genetiniams tyrimams. Jeigu tai būtų jos paliepimas, būtinybė - vykdyčiau, tačiau pati nesiveržiu ten dėl tų pačių, katalikiškų pažiūrų, kurios tikrai neleistų imtis kažkokių veiksmų prieš negimusį vaikėlį
Joks gydytojas nieko neliepia

Informuoja, ne maži vaikai gi esat. Nesinaudojat suteikta informacija, jūsų reikalas.
Tik gaila, kad vaiko invalido, kai jam ir motinai labai reikalinga pagalba, tai nei ta pati katalikų bažnyčia neparemia.

Su šūkiu "viskas dievo valioje" netoli tenuvažiuosi. Nei operaciją atliksi, nei į sanatoriją kelialapį vaikui nupirksi. O jei galvojat, kad vaikams invalidams visur durys atviros - tai labai klystate.
Turiu pati neįgalų vaiką... cha cha cha, reikėjo eiti į Ligonių Kasas, pas direktorių, ir tiesiog aiškiai pasakyti, kad NEIŠEISIU IŠ KABINETO, kol negausiu vaikui sanatorijos. Man ėmė aiškinti, kad yra kvotos. O iš tikro yra vaikai nurašyti (vistiek nepadės ta sanatorija), yra daktarų vaikai, kurie važiuoja pramogauti į tas sanatorijas ir daug daug dar visko supuvusio. Sanatorijoj tik ir laukia 100 litų, kad paskirtų procedūras. Tada eini pas masažistę, pavyzdžiui, ir kad ji tikrai atliktų masažą vaikui, sutari mokėti po 5 - 10 litų dar.
Kas nevaikščiojo tais takais, nežino, kiek "katalikiškas" požiūris į tokius vaikus realybėj
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...