Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

na as manau, kad jei 35 metai ir galima pasitikrinti, ar vaikui nera kokios sirdies ydos, jei pvz. suzinai, kad vaikui bus reikalinga operacija, ar spec. prieziura, tai per ta laika, kol gims gali pasiruosti moraliskai, kad yra pagalba ir vaikui bus viskas gerai, o ne sokas ir nezinia, vaikiukui gimus, kas darosi ir kaip bus.
Tai tuo atveju, manau, akd Gt yra gerai, arba tuo atveju, jei seimoje buvo apsigimimu ir igimtu paveldimu ligu..o siaip...gal uztenka tu paprastu tyrimu
Atsakyti
As gyvenu Svedijoje,matau daug vaiku su sunkiais apsigimimais,sutinku 100% kad tokiems geriausia negimti ir juk tikrai galima issitirti genetiskai,bet cia be priezasties tokiu tyrimu nedaro.As pati nedariau genetiniu tyrimu,nors is akuseres gavau pasiulyma,kuris mane labai isgasdino,bet mano saunusis daktaras nuramino ir vaikelis gime sveikas. Na,kai busiu virs 35 tai turbut tirsiuos,bet kokia makalyne sirdyje bus,tas kelias savaites laukiant atsakymo,tad tikriausiai nesidarysiu.
As esu pries aborta,bet jei nera kitos iseities...gal ir galima pateisinti.
Atsakyti
žinot, su genetiniais tyrimais yra tokia viena subtilybė. tau niekas neduoda 100 proc. nei kad bus sveikas, nei kad apsigimęs. yra tik tikimybė. apsigimimui 5 arba 10 ar daugiausiai 20 proc.
gal kažkas gali priimti sprendimą atsisakyti vaiko, jei pasako sakykim 10 proc. dauno sindormui. aš negaliu. todėl ir nematau tikslo jų darytis.

iš mano aplinkinių patirties vaikai gimsta sveiki, nors rezultatai genetinių tyrimų būna būtent tie negerieji.
tai kam gi bereikalingi nervai tyrimams ir juo labiau iki pat gimdymo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doris: 06 vasario 2008 - 15:00
aha, teisybe, jie tiksliai nenurodo yra pas vaikuti kokia patologija, ar jis visiskai sveikas g.gif as gyvenu uk, tai cia apie 16 savaite galima tirtis del d
auno sindromo, pradzioj galvojau darytis, bet pavelavau, tai dabar galvoju gal ir gerai, nes jei nustato, kad esi rizikos grupej, ima vaisiaus vandenu, o tai gali privesti iki persileidimo verysad.gif tai tikrai pavojinga verysad.gif
Atsakyti
man 35 tyrimo nesidariau,nes bijau labai ,o ir gydytoja sake nereikia jei antras lelius tai 40 metu siuncia.bet dabar judesiai yra tyrimai eiliniai kur visoms reikalingi geri siaip gyvenime nesirgau niekada,apsigimimu giminej nera tai nusiraminau ai galvoju juda kas diena stipriau tai ir ramu. tongue.gif
Atsakyti
Kiek suprantu, tai genetiniai tyrimai nestumo metu reikalingi, jei moteriai virs 35m ir jei seimoje yra apsigimimu.
Pagal statistika, Dauno sindromo apsigimimu tikimybe iki 35m yra 1 is 1500, virs 35m. 1 is 500..
Atsakyti
man 36, tai apmascius nusprendziau, kad pradzioj uzteks kad ginas pamatuos vaisiaus kauliuka ten kazkoki...jei ka pamatys, tai tik tada darysiu kraujo tyrima...bijau laukimo nerimo...Juk ne pirma vaika gimdau, be to. nieks giminej neserga, o as pati taip pat sveika...
Atsakyti
QUOTE(JVana @ 2008 02 12, 16:49)
Kiek suprantu, tai genetiniai tyrimai nestumo metu reikalingi, jei moteriai virs 35m ir jei seimoje yra apsigimimu.
Pagal statistika, Dauno sindromo apsigimimu tikimybe iki 35m yra 1 is 1500, virs 35m. 1 is 500..

Tik nesiklaidinkit-nėra taip, kad būtent 35 metų staiga tikimybė išauga tris kartus..
Nuo 26-27 metų ji laipsniškai didėja, kol 35 virš būna jau 1:500, vėliau toliau po truputį didėja..
Atsakyti
QUOTE(labailabai @ 2008 02 13, 09:32)
man 36, tai apmascius nusprendziau, kad pradzioj uzteks kad ginas pamatuos vaisiaus kauliuka ten kazkoki...jei ka pamatys, tai tik tada darysiu kraujo tyrima...bijau  laukimo nerimo...Juk ne pirma vaika gimdau, be to. nieks giminej neserga, o as pati taip pat sveika...

kai gimdziau man buvo 38.del to pasiunte tirtis.echo buvo viskas gerai,bet visi juk zinom,kad echo ne viska pamato.kraujas parode didele rizika.labai pergyvenau.puse nestumo vien nerimas,kol paaiskejo,kad mano maziukui viskas gerai.dabar,kai paskaitineju kiek moteru taip kankinasi,kazkas baisaus.pirminiai tyr daznai buna blogi.gerai pagalvok ar verta tai pradeti,nebent echo ka negere pamatys.turi buti apsisprendus kaip elgsies bet kokiu atveju.svarbiausia,tas nerimas ir nervai kenkia mazyliui,o ta tai tikrai zinau.linkiu ramaus nestumo.dar karta kartoju,reikia gerai pagalvoti.as tai praejau,nenoreciau pakartoti.
Atsakyti
nei pirmą nėštumą, nei antrą gydytoja manęs nesiuntė genetiniams tyrimams. Jeigu tai būtų jos paliepimas, būtinybė - vykdyčiau, tačiau pati nesiveržiu ten dėl tų pačių, katalikiškų pažiūrų, kurios tikrai neleistų imtis kažkokių veiksmų prieš negimusį vaikėlį
Atsakyti
Ruošiuosi gimdyti Šveicarijoje, čia turbūt visoms daro genetinius tyrimus, nes manęs niekas ir neklausė, ar noriu, tiesiog jau kai paėmė kraują pasakė, kokiems tyrimams. Ir kaip tyčia gavosi gana didelė Dauno sindromo tikimybė, tad teko atlikti ir vandenų tyrimą. Džiaugiusi, kad viskas baigėsi gerai. Bet iš kitos pusės, kiek mamų ryžtųsi abortui sužinojusi apie genetinę ligą? Jei bet kuriuo atveju yra planuojama gimdyti, manau neverta tų tyrimų atlikti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karinga @ 2006 12 25, 18:35)
4u.gif ir as nesidariau jokiu tyrimu. Anglijoj tuos tyrimus daro tik kam virs 30. Bereikalo niekas nedaro jokiu tyrimu  thumbup.gif beje, pastebejau, kad lietuvaites siektiek linkusios perdeti...  mirksiukas.gif

anglijoj daro toms kurios nori to, ir nebutinai kam virs 30 metu, pati gimdziau uk ir dariausi visus tyrimus kuriuos pati siule gydytojai, bet kuriu galejau ir nedaryt, nes jie nera privalomi mirksiukas.gif aisku buvo baime, ir verktos dienos, naktis laukiant atskaymu bet kad paciai butu ramiau ir galeciau su viskuo susitaikyt, nos niekada nebuciau dariusi aborto jei ir vaikelis butu kitoks nei visi vaikai schmoll.gif
Atsakyti