Nesidariau tyrimų, nors gydytoja ir labai skatino - kokiu pagrindu, neaišku, vienas iš bukokų argumentų - TOKIO vaiko gimimui reikia psichologiškai pasiruošti. Nors vaikui lyg ir viskas gerai - na, echoskopas nerodo ragų ir kanopų ar dar ko, išsivystymas normalus.. Bus kaip bus, Dievas davė, Dievu ir pasitikiu, o ne tyrimais ir savo galimybe psichologiškai pasiruošti...

na is ginekologo rekomendaciju nesusilaukiau darytisa genetinio tyrimo,tai ir nesvarsciau tokios galimybes
pasikliauju motuse gamta

Nedariau jokių genetinių tyrimų nors man buvo virš 35 m. NEI VIENAS tyrimas 100 proc. negali nustatyt kokio nedidelio nukrypimo nuo normos, o jei būtų kažkas katastrofiško, manau, ir be genetikų pamatytų echoskopuojant. be to, genet.tyr. daromas apie 20 sav nėštumo--ir ką??? Jei pasakys kokį tai didesnį galimybės procentą--pulti žudyti vaikelį?? stresuoti laukiant gimimo?? ar ką??
Beje, idomumo dėlei, norėdama sužinot medikų nuomonę, klausiau ir ginekologės ir terapeutės ar man reikia to tyrimo. Abi pažiūrėjo į mane gan nustebę ir pasakė , kad ne.
Beje, idomumo dėlei, norėdama sužinot medikų nuomonę, klausiau ir ginekologės ir terapeutės ar man reikia to tyrimo. Abi pažiūrėjo į mane gan nustebę ir pasakė , kad ne.
Nedariau, nors gyd. davė siuntimą (dėl to, jog turiu vieną ligą, kuria gali sirgti ir vaikas, o antra, kad su pirmojo vaiko vystymųsi nėštumo metu buvo problemų). Myliu vaiką besąlygiškai
Bet kokiu atveju rankos nei prieš save, nei tuo labiau prieš negimusį nepakelčiau, o išankstinio medikų nusistatymo nenoriu, jei jau lemta kažkam blogam nutikti.

Ir as nesidariau genet.tyrimu... Tik ginekologe paklausinejo del paveldimu ligu ir viskas. Bet nerimo zinoma truputis yra
Juk ne viena
negauna garantijos kad vaikutis gims sveikas (net ir tos kurios tiriasi).
Na, sekmes visoms ir sulaukti sveiku leliuku

Na, sekmes visoms ir sulaukti sveiku leliuku

Sveikute, mamulytes!
Musu pirmas vaikelis mire. todel per si nestuma ir pries ji turejome lankytis pas genetikus. Aciu Dievui uz daktara D.Serapina. L.malonus, kompetetingas ir humaniskas.
Atsisakeme tyrimu, kurie tik parodytu problema, o jos sprendimo budas butu isvalimas. Vistiek jo nedarytume. Tai tiek.

Musu pirmas vaikelis mire. todel per si nestuma ir pries ji turejome lankytis pas genetikus. Aciu Dievui uz daktara D.Serapina. L.malonus, kompetetingas ir humaniskas.
Atsisakeme tyrimu, kurie tik parodytu problema, o jos sprendimo budas butu isvalimas. Vistiek jo nedarytume. Tai tiek.

Paskaitinėjus pasišiaušė plaukai, kažkaip galvojau apie GC bet gyditoja kiek darė echo niekad nieko nesakė kad reikėtu kažkokių papildomai tyrimų, bet neramumas širdije yra. Manau kai dabar lankysuos pas ją butinai paklausiu ar nereikėtu nes kaip ir patenku į rizikos grupę

Gimdziau 29 metu, gydytoja man jokiu genetiniu tyrimu nesiule, tik girdejau , kad daro toms kurioms yra apie 35 metus. Akusere paklausinejo apie paveldimas ligas ir tiek

sveikos visos laukiancios savo mazyliu
su pirmaja nesidariau genetinio tyrimo,nes nepatekau i rizikos grupe, ir jokiu genetiniu paveldimu ligu man nesisviete, todel daktare pas kuria lankiausi pradzioje tikino nesidaryti GT nes nepatenku i jokia grupe ir vaikelis gims sveikas, deja... bet kaip atejo ta diena, kad kazkas negerai, mano dakatare nusiunte mane i klinikas ir ten liepe daktaras klinikose pasidaryti genetini tyrima, kad issiaiskinti kodel pasidare 7men budama kazkas negerai(dingo vandenys)...taip ir pagimdziau negyva mergyte, kaip dbar pagalvoju galejau darytis tyrima iskart ir neklausius savo daktares, butu parode anksciau liga mano mazosios, ir nereikeje butu laukt iki 7men ir kentet tai ka teko iskest, geriau jau isvalymas nei negyvo vaiko gimdymas...beja tyrimas parode, kad tai atsitiktinis atvejis buvo man, vienas is 1000 ir daugiau moteru taip buna...
todel dbar jau laukiuos antrojo mazylio, ir nusprendziau darytis GT kad buciau rami, nenoriu vel isket tai ka teko patirti, juk nesenai taip ir buvo...
as nznau bet as uz genetini tyrima
, o beto ten tokia greita procedura kad nieko nespeji pajusti

su pirmaja nesidariau genetinio tyrimo,nes nepatekau i rizikos grupe, ir jokiu genetiniu paveldimu ligu man nesisviete, todel daktare pas kuria lankiausi pradzioje tikino nesidaryti GT nes nepatenku i jokia grupe ir vaikelis gims sveikas, deja... bet kaip atejo ta diena, kad kazkas negerai, mano dakatare nusiunte mane i klinikas ir ten liepe daktaras klinikose pasidaryti genetini tyrima, kad issiaiskinti kodel pasidare 7men budama kazkas negerai(dingo vandenys)...taip ir pagimdziau negyva mergyte, kaip dbar pagalvoju galejau darytis tyrima iskart ir neklausius savo daktares, butu parode anksciau liga mano mazosios, ir nereikeje butu laukt iki 7men ir kentet tai ka teko iskest, geriau jau isvalymas nei negyvo vaiko gimdymas...beja tyrimas parode, kad tai atsitiktinis atvejis buvo man, vienas is 1000 ir daugiau moteru taip buna...
todel dbar jau laukiuos antrojo mazylio, ir nusprendziau darytis GT kad buciau rami, nenoriu vel isket tai ka teko patirti, juk nesenai taip ir buvo...
as nznau bet as uz genetini tyrima

QUOTE(RutaT @ 2008 02 04, 15:17)

na tu tada ne viena tokia kvaila... as pas gydytoja pirma karta pasirodziau 12 sav. (tam, kad nustatyt nestumo dydi-menesiniu taip ar taip neturejau jau puse metu..) o antra-panasiai kaip tu..jau tiksliai nepamenu. zinojau,kad tyrimus reik atlikt del dauno sindromo... bet ...zinojau, kad taip ar taip jokiu budu nieko nesidaryciau.o nervus sau gadinti ir taip kenkti dar labiau lialiui-tikrai nenorejau.