Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

QUOTE(cuname @ 2007 01 23, 14:52)
bet argi 12 ar kelintoj savaitej neskanuoja sprando rauksle kazkaip taip vadinasi,ir mato ar yra rizika dauno sindromui ar ne g.gif

g.gif man tai tikrai nieko neskanavo,gal turi omeni echoskopoja?
Atsakyti
vadinasi sprando rauksles skanavimas 11-14sav.ultragarso tyrimas kuris ismatuoja odos rauksle ant kudikio sprando:stora rauksle gali rodyti dauno sindroma.
Atsakyti
QUOTE(cuname @ 2007 01 23, 20:05)
vadinasi sprando rauksles skanavimas 11-14sav.ultragarso tyrimas kuris ismatuoja odos rauksle ant kudikio sprando:stora rauksle gali rodyti dauno sindroma.

na man kai darė tai nieko nemate,bet kai 18sav nuvažavau pas genetikus tai rado širdelėje golfo kamuoliuka,o tai ir yra vienas iš Dauno sindromu unsure.gif
Atsakyti
Aš nevažiavau į genetikos centrą 4u.gif Buvau pas genetikę, bet ji padariusi visus tyrimus, sakė, kad nėra reikalo ten važiuoti rolleyes.gif Turiu sveiką mergytę wub.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Nors pirmo vaikučio laukiausi,kai man buvo 33 metai, bet nesidariau jokių genetinių tyrimų. Gydytoja sakė, kad tik nuo 35 metų, laukiantis pirmagimio, jis privalomas. O dėl smalsumo, manau, neverta eiti, nes jei koks įtarimas, tai bus tik "galvos skausmas" ir bloga savijauta, o kam to reikia? Būsimai mamytei reikia tik ramybės ir geros nuotaikos. To visoms ir linkiu. Mes auginam sveiką gražią mergytę. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VILGRA @ 2007 01 23, 20:27)
na  man kai darė tai nieko nemate,bet kai 18sav nuvažavau pas genetikus tai rado širdelėje golfo kamuoliuka,o tai ir yra vienas iš Dauno sindromu  unsure.gif

Norėjai pasakyti dauno sindromo simptomų?
Na, bet gimė tai sveika mergaitė?
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2006 12 25, 20:17)
Butu idomu suzinoti, ar yra tokiu kas nedare ir neplanuoja daryti genetiniu tyrimu? Nes paskaicius "supermama", susidaro ispudis, kad visos be isimties genetikos centre apsilanko  g.gif kadangi as kaip ir neplanuoju, tai darosi neramu, ar as ko nors nepraziopsojau arba tiesiog gal esu nepareiginga mamyte?

As nedariau, nors siuntima turejau.
1. As nepriklausau jokiai rizikos grupei.
2. Apsigimimu tikimybe net ir pacioms sveikiausioms NIEKADA nebuna lygi nuliui. Ir ka daryciau tada, kai pamatyciau ta tikimybe ivardinta skaiciukais? Vargu, ar pasiryzciau nestumo nutraukimui. Tai kam save nervinti visa likusi nestuma? Juk nuo tokiu nervu ir perdeto jaudulio ta tikimybe tik padideja.
Atsakyti
as buvau savo ginei uzsiminus kad noreciau, bet ji pasake nera reikalo, todel ir nesikreipem... nes seip labai leliuko laukem ir kazin ar buciau ryzusi nutraukt nestuma... nes vistiek manau jie ten tik galimybe pasako kad gali but, o konstatuot gali tik velyvesniame laikotarpyje kai kazka daryt jau buna per velu g.gif
Atsakyti
Ir as nesidariau genetiniu tyrimu... ax.gif Tik buvau nuejus pas genetike, echoskopija dare, nes baisiai norejom suzinot kas pilvelyje gyvena. Kadangi nepriklausau jokiai rizikos grupei, gine sake, kad nebutina tirtis... Kol kas mes augam gerai ir laukiam birzelio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cuname @ 2007 01 23, 14:52)
bet argi 12 ar kelintoj savaitej neskanuoja sprando rauksle kazkaip taip vadinasi,ir mato ar yra rizika dauno sindromui ar ne g.gif

jei oficialiai, tai echo pirmą kartą daro 18 sav. smile.gif

QUOTE(Inga28 @ 2007 04 18, 16:44)
as buvau savo ginei uzsiminus kad noreciau, bet ji pasake nera reikalo, todel ir nesikreipem... nes seip labai leliuko laukem ir kazin ar buciau ryzusi nutraukt nestuma... nes vistiek manau jie ten tik galimybe pasako kad gali but, o konstatuot gali tik velyvesniame laikotarpyje kai kazka daryt jau buna per velu  g.gif

kažką padaryti galima iki 21 sav., o kad kažkas negerai gali pamatyti jau 16-18 sav. rolleyes.gif
Atsakyti
Ir aš nedariau: su pirmu buvau privačiai užsiregistravusi, bet tą dieną ligoninėn atguliau. O su antru, net mintis nebekilo. Kad į jokią rizikos grupę nepapuolėm ax.gif
Atsakyti
kas man galėtų pasakyti, ką reiškia NEPAPUOLĖM Į JOKIĄ RIZIKOS GRUPĘ smile.gif? čia jei pasidarai privalomus tyrimus, neturi 35 ir ginė sako, kad tau nereikia smile.gif?
Atsakyti