QUOTE(Jurgulė @ 2010 02 15, 21:10)
Tik man įdomu, kaip reaguoja gydytojai,( kurie primygtinai reikalauja pas nėštukes kurioms jau 35 ir daugiau) , jei mamos tvirtai atsisako tų tyrimų? Ar turi mamos rašyti raštišką atsisakymą? Ar nekyla dėl to konfliktų? Ir išviso ar tas tyrimas nuo 35 tik rekomenduojamas , ar yra kokia tai įsakymo įstatymo formą, kurią nėščioji privalo vykdyti?
Ivairiai reaguoja. Protingas gydytojas, ivertines rizikos laipsni, gali ir pasveikint toki sprendima. Man pagal amzhiu priklause genetiniai tyrimai, bet ash ju, pasitarusiu su savo gydytoju atsisakiau (isskyrus vaisiaus organu echoskopija, kas nera genetinis tyrimas). Kaip su pirmu neshtumu atsisakiau skatinimo ir cezario pjuvio (kas pamoke kiek daugiau pasitiket medikais, nes gimdymas neprasidejo iki 43 savaites, o prasidejes visvien nepasibaige sekmingai,- teko daryt cezari (su mano sutikimu, beje).
Shiaip nera jokiu istatymu/isakymu kurie priverstu zmogu paklusti medikams. Nei skiepytis, nei skatinti gimdyma, nei daryti cezario pjuvi, kraujo perpylima, priverstini uzkreciamu ligu gydyma, nei ka panashaus (neesu tikra del psichikos ligu tik...man regis, kai pradedi kelt pavoju aplinkiniams,- yra kazhkokios priverstines ankcijos, tik nzn kokios- izoliacija, ar ir gydymas

)