QUOTE(troliuke @ 2009 12 01, 20:32)
Sveikutes, papasakosiu as savo istorija. man 30 metu, o vyrui 45. atrodo as i rizikos grupe nepapuolu, o del vyro gine nieko ir nesake. si pavasari buvau pastojus, ir beje pirmas mano pastojimas buvo. 9savaite, ejau patenkinta pirma karta ziureti per izzy savo leliu. maciau tik tiek, kad plaka maziaus sirdele, o toliau po gydytojos zodziu jau per asaras nieko nemaciau ir negirdejau. tik supratau, kad lelius nesveikas. kad jei gimdysiu mazius tures dauno sindroma. per 3 dienas, susitvarkem visus dokumentus ir vaziavom i ligonine daryti legalu aborta. nes manau kaip ir cia dauguma ,nenoretu ant ranku tureti nesveika kudikeli. ir dar dabar pagalvojus apie viska, skruostais rieda asaros, nes jau siuo metu butume tureje leliu.
ir po visos sitos nelaimes, gine mus siunte i genetikos centra, kad atliktu tyrimus, kodel ivyko si nelaime. mes gyvenam Latvijoje, tai tyrimu tenka laukti du menesiukus ir tik gruodzio 22d, zinosim, ar galima bus bandyti antra karta ar ne...
labas,likimo drauge,turejau as lygiai tokia pat trauma,todel karts nuo karto ilendu i si skyreli..nesigilinsiu ir nesipasakosiu savo iisgyvenimu,nes jie per daug skaudus,tik man perskaiciau tavo istorija iskilo keletas klausimu,kaip gine(ar tai buvo genetike?)per paprasta echo galejo matyti kad leliukas turi dauno sindroma?gali tik itarti..vienintelis tikrai tai patvirtinantis tyrimas yra vaisiaus vandenu emimas,kuris atliekamas apie 15 savaite

ir 9 savaiciu gine nieko negali matyti,nes sprando rauksle matuojama 11-14savaite
ir dar kokius jus tyrimus galite darytis,nes man gydytojai sake kad dauno sindromas netiriamas,tai tiesiog gamtos klaida,neteisingai susidesciusios chromosomos..