Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

QUOTE(Smailiukė @ 2009 11 26, 17:52)
aš nesiruošiu darytis genetinių tyrimų. ginė irgi nerekomendavo. nematau reikalo savęs nervinti dėl tikimybinių rezultatų.

drinks_cheers.gif mano gine irgi patare geriau nedaryt, nes visu pirma dar jauna pakankamai (26), pirmas nestumas, seimoje apsigimimu niekada nebuvo, tai ner ko nervintis sake. Juolab kad pasitaiko klaidu. Todel manau kad daryciausi tik tuo atveju, jei pastociau mazdaug apie 40 m. tada tikimybe didesne ir tada galbut susimastyciau, bet ir tai nesu tikra.
Atsakyti
Sveikutes, papasakosiu as savo istorija. man 30 metu, o vyrui 45. atrodo as i rizikos grupe nepapuolu, o del vyro gine nieko ir nesake. si pavasari buvau pastojus, ir beje pirmas mano pastojimas buvo. 9savaite, ejau patenkinta pirma karta ziureti per izzy savo leliu. maciau tik tiek, kad plaka maziaus sirdele, o toliau po gydytojos zodziu jau per asaras nieko nemaciau ir negirdejau. tik supratau, kad lelius nesveikas. kad jei gimdysiu mazius tures dauno sindroma. per 3 dienas, susitvarkem visus dokumentus ir vaziavom i ligonine daryti legalu aborta. nes manau kaip ir cia dauguma ,nenoretu ant ranku tureti nesveika kudikeli. ir dar dabar pagalvojus apie viska, skruostais rieda asaros, nes jau siuo metu butume tureje leliu.
ir po visos sitos nelaimes, gine mus siunte i genetikos centra, kad atliktu tyrimus, kodel ivyko si nelaime. mes gyvenam Latvijoje, tai tyrimu tenka laukti du menesiukus ir tik gruodzio 22d, zinosim, ar galima bus bandyti antra karta ar ne...
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2009 12 01, 20:32)
Sveikutes, papasakosiu as savo istorija. man 30 metu, o vyrui 45. atrodo as i rizikos grupe nepapuolu, o del vyro gine nieko ir nesake. si pavasari buvau pastojus, ir beje pirmas mano pastojimas buvo. 9savaite, ejau patenkinta pirma karta ziureti per izzy savo leliu. maciau tik tiek, kad plaka maziaus sirdele, o toliau po gydytojos zodziu jau per asaras nieko nemaciau ir negirdejau. tik supratau, kad lelius nesveikas. kad jei gimdysiu mazius tures dauno sindroma. per 3 dienas, susitvarkem visus dokumentus ir vaziavom i ligonine daryti legalu aborta. nes manau kaip ir cia dauguma ,nenoretu ant ranku tureti nesveika kudikeli. ir dar dabar pagalvojus apie viska, skruostais rieda asaros, nes jau siuo metu butume tureje leliu.
ir po visos sitos nelaimes, gine mus siunte i genetikos centra, kad atliktu tyrimus, kodel ivyko si nelaime. mes gyvenam Latvijoje, tai tyrimu tenka laukti du menesiukus ir tik gruodzio 22d, zinosim, ar galima bus bandyti antra karta ar ne...

Sveika,
tikrai liudna.... Bet as pasitikiu savo gine ir jei ji po visu mano tyrymu ir 3 Echo pasake kad neverta daryti genetiniu tyrymu man, tai ir nedarau. Ir turiu artima labai drauge, kuri dare genetinius tyrymus ir jai pasake kad negerai, kad nutrauktu nestuma, nes gims lelius su Dauno sindromu. O ji nepasiklause ir nedare aborto. Sunui dabar 9 metai ir jokio Dauno sindromo ne is arti nesimato. Tik vienintelis dalykas - jie kas metus darosi genetinius tyrymus, kad neislystu dar.
As ameniskai sutinku, kad tavo atveju turbut ir as buciau ta pati darius. Bet kadangi as dar priskiriu save prie jaunu ir vyras mano dar prie jaunu, tai nedarysiu.
Bet kiekviena musu turi savo nuomone ir ji yra teisinga. Tik mes pacios galim nuspresti daryt kazka ar nedaryt.
Sekmes tau sulaukiant rezultatu ir linkiu kad jie butu geri 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Balabolka @ 2009 12 02, 10:19)
Sveika,
tikrai liudna.... Bet as pasitikiu savo gine ir jei ji po visu mano tyrymu ir 3 Echo pasake kad neverta daryti genetiniu tyrymu man, tai ir nedarau. Ir turiu artima labai drauge, kuri dare genetinius tyrymus ir jai pasake kad negerai, kad nutrauktu nestuma, nes gims lelius su Dauno sindromu. O ji nepasiklause ir nedare aborto. Sunui dabar 9 metai ir jokio Dauno sindromo ne is arti nesimato. Tik vienintelis dalykas - jie kas metus darosi genetinius tyrymus, kad neislystu dar.
As ameniskai sutinku, kad tavo atveju turbut ir as buciau ta pati darius. Bet kadangi as dar priskiriu save prie jaunu ir vyras mano dar prie jaunu, tai nedarysiu.
Bet kiekviena musu turi savo nuomone ir ji yra teisinga. Tik mes pacios galim nuspresti daryt kazka ar nedaryt.
Sekmes tau sulaukiant rezultatu ir linkiu kad jie butu geri  4u.gif

Sveikute Balabolka,
aciu uz gerus zodzius, tikimes ir mes geru ziniu.
As pries pastojant, net negalvojau apie jokius genetinius tyrimus ir visa kita doh.gif .
buciau irgi nesidarius jei ne ta nelaime. galvoju jauna, organizmas stiprus, net ir nekilo tokiu minciu kad butent mums gali taip nutikti verysad.gif bet ivyko kaip ivyko... verysad.gif
linkiu visoms sveiku ir graziu angeliuku... wub.gif
tikiuosi kitais metais ir mes namuose turesim jau savo laukta angeliuka wub.gif ax.gif
Atsakyti
darausi tik tuos kuriuos liepia pasidaryti daktare.. kadangi ju neliepe, tai ir nesidariau ax.gif
Atsakyti
sveikos.as dabar laukiuosi antra karta.pirmas buvo nelaimingas,nes padarius echoskopija paaiskejo kad leliukas nesivysto.teko issaukti gimdyma.dabar man jau 9 savaites,ir vel su nekantrumu laukiu pirmos echoskopijos ir genetiku konsultacijos.kaip baisu kad vel nepasikartotu.ir tai bus tik sausio men,kaip islaukti ir buti ramiai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(civice @ 2009 12 06, 18:30)
sveikos.as dabar laukiuosi antra karta.pirmas buvo nelaimingas,nes padarius echoskopija paaiskejo kad leliukas nesivysto.teko issaukti gimdyma.dabar man jau 9 savaites,ir vel su nekantrumu laukiu pirmos echoskopijos ir genetiku konsultacijos.kaip baisu kad vel nepasikartotu.ir tai bus tik sausio men,kaip islaukti ir buti ramiai? g.gif

Sveika. Aisku uzjauciu del pirmojo angeliuko, bet gerai kad turi galimybe dar pastoti. Man tik kyla klausimas o kodel taip tempi su echoskopija? Tikiu ir llinkiu, kad sis kartas bus sekmingas ir laimingas. Tik tu pati nenoretum nueiti i poliklinika arba i privacia klinika pasiziureti ar gerai viskas? Ar tu jau buvai ir tiesiog sekantis vizitas del vystymosi sausi? Nesupratau gal ka turi omeny smile.gif o tai kad nervinies ir jaudinies be proto, tai normalu. Visos mes nervinames ir su nekantramu bet kartu ir su baime laukiam sekanciu apziuru ir echo. As irgi kaskart pries apziura labai nervinuos ir nerimauju, kad tik viskas butu gerai. As tarp kitko irgi dabar sausi tik eisiu smile.gif Na pasistenk nesinervint labai ir pasipildyk gerom emocijom, kadangi kaip ir pati zinai, nervai kenkia vaisiui ir tau, taigi pabandyk galvot tik apie gerus dalykus. Linkiu sekmes ir pranesk mums kaip sekesi smile.gif
Atsakyti
Busimos mamyte as su jumis,
Man labai galia del jusu patirciu. As kai suzinojau,kad laukiuosi pirma mintis buvo pasidaryt visus galimus tyrimus. Nors gyvenime kazkaip del nieko paronojike nebuvau,bet nestumas man visada atrode bauginantis. Aisku genetike jokiu konkreciu atsakymu nedave sake,kad dauno sindromas nera galima nustatyti tik dave 1 is 1200 sansa.Bet aisku pasamoneja kabiniesi uz to vieno sanso.
Ai vienu zodziu reikia tiketis i geriausia juk viskam yra priezastis gyvenime.Mano mergiotes gimimo diena turetu buti ryt,bet kasko ji nelabai skuba g.gif tikiuos viskas bus gerai.
Sekmes merginos
Atsakyti
Labas!Mano patirtis gana liudna.Su pirmu vaikiuku dariausi tik kraujo tyrima ir viskas buvo gerai.Su antru vaikiuku taip pat galvojau jau rimciau darytis tyrimus ir jei kas, galvojau negimdyti.Ytarimas buvo dauno sindromui,eme pilvo vandenis.Galvojau kaip cia butu jei pasitvirtintu diagnoze,vaikiukas jau judejo ,buvo kazkur 20-21 savaite. Diagnoze nepasitvirtino! Deja as ji vistiek praradau jau 37 savaite .Pasirodo kad pas mane buvo per maza placenta.Jei dar karta tapciau nescia tai ko gero nesidaryciau genetiniu tyrymu,nes po tokiu yvykiu pradejau tiketi likimu.Kas lemta to neisvengsi.......
Atsakyti
Pirma gimdziau 21, tai nedariau jokių tyrimų, o dabar man 36, tai tikrai daryciau
Atsakyti
QUOTE(+777+ @ 2009 12 08, 11:50)
Pirma gimdziau 21, tai nedariau jokių tyrimų, o dabar man 36, tai tikrai daryciau

As pilnai sutinku, kad jau netgi po 30 reiktu darytis. As asmeniskai irgi darysiuos jei pastosiu jau po 30 smile.gif o manau taip bus, nes noriu trijules smile.gif
Bet si karta gine po visu tyrymu ir echo apziuru pasake, kad nera prasmes man daryt. Todel ja pasiklioviau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2009 12 01, 20:32)

labas,likimo drauge,turejau as lygiai tokia pat trauma,todel karts nuo karto ilendu i si skyreli..nesigilinsiu ir nesipasakosiu savo iisgyvenimu,nes jie per daug skaudus,tik man perskaiciau tavo istorija iskilo keletas klausimu,kaip gine(ar tai buvo genetike?)per paprasta echo galejo matyti kad leliukas turi dauno sindroma?gali tik itarti..vienintelis tikrai tai patvirtinantis tyrimas yra vaisiaus vandenu emimas,kuris atliekamas apie 15 savaite g.gif ir 9 savaiciu gine nieko negali matyti,nes sprando rauksle matuojama 11-14savaite g.gif
ir dar kokius jus tyrimus galite darytis,nes man gydytojai sake kad dauno sindromas netiriamas,tai tiesiog gamtos klaida,neteisingai susidesciusios chromosomos..
Atsakyti