Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

QUOTE(mamalora @ 2009 11 01, 17:28)
drinks_cheers.gif visiškai pritariu. jei pagimdžiau trys sveikus, tai kodėl ketvirtas ar penktas jau bus kitoks? be to, ir sužinojus ramiau nebus, nes abortui nesiryžčiau...
o žinot, ką kalbėjo vienas daktaras, kuris genetikos centre darydavo abortus? kad didžioji dalis tų "nesveikų" vaikų po aborto "pasidarydavo" sveiki....bet....jau abortuoti...

blink.gif ką tai reiškia? Kaip čia "pasidarydavo"?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2009 11 04, 17:26)
blink.gif ką tai reiškia? Kaip čia "pasidarydavo"?

kaip suprantu, padarius aborta, pamatydavo, kad genetiniu pakitimu visdelto nebuvo... As bent jau taip supratau.. g.gif
Atsakyti
siaip, jei jau mama papuola i didesni rizikos faktoriu, ir yra tikra, kad suzinojus blogus tyrimu rezultatus rysis abortui, tai galima darytis tyrimus. o jei darosi tyrimus, tik del to kad pasidarytu, o visvien gimdytu apsigimusi vaika, tai tam tada visa nestuma save kankintis su isitikinimu, kad vaikas gims nesveikas? siaip tikra tiesa, kad tie tyrimai nera teisingi, nes daugelis vaikuciu gimsta visiskai sveiki, nors ir parode, kad bus apsigime. cia tik musu genetikus reiktu i teisma paduoti, uz moraline tevu trauma.
Atsakyti
Žinot, mamytės, yra dvi pusės: išsitirti ar tikrai viskas gerai ir kita pusė - žudyti ar nežudyti, jei yra įtarimų. Kaip suderinti tas dvi puses...?
Labai žaviuosi ir gerbiu tas mamas, kurioms nors tyrimas ir kažką negero parodė, gyveno tikėjimu ir viltimi, kad viskas bus gerai. Esu mačiusi labai gražią jauną moterį, kuri vežimėlyje turėjo dauniukę... Ji ko gero tikrai neturėjo minčių tirtis, bet Dievulis ima ir taip sudėlioja...

Mano istorija tokia, kad man jau virš 36, vyrui greitai 50, auginu 6 vaikus (savus ir nesavus) ir dabar laukiuosi. Tai man 4 nėštumas (2 nėštumai buvo sėkmingi, vienas dėl neaiškių priežasčių "pabėgo" 12 sav.).
Tikrai važiuosiu tirtis... Jei sužinosiu, kad tikrai kažkas negerai, tikrai kelias bus vienas.... Negaliu aukotis vienam nesveikam vaikui, palikdama kitus be dėmesio, rūpesčio. Man toks apsisprendimas tikrai būtų sunkus, bet kitos išeities neturėčiau. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Robi @ 2009 11 15, 12:54)
Mano istorija tokia, kad man jau virš 36, vyrui greitai  50, auginu 6 vaikus (savus ir nesavus) ir dabar laukiuosi. Tai man 4 nėštumas (2 nėštumai buvo sėkmingi, vienas dėl neaiškių priežasčių "pabėgo" 12 sav.).
Tikrai važiuosiu tirtis...  Jei sužinosiu, kad tikrai kažkas negerai, tikrai kelias bus vienas.... Negaliu aukotis vienam nesveikam vaikui, palikdama kitus be dėmesio, rūpesčio. Man toks apsisprendimas tikrai būtų sunkus, bet kitos išeities neturėčiau.  verysad.gif

Jūsų situacija tokia, o kiek yra mamų, kurios n metų negali susilaukti vaikų, galų gale pastoja ir iškart pradeda galvoti apie genetinius tyrimus. Tiek metų laukto vaiko jos pasiryžusios atsisakyti tik dėl to, kad gali būti šiek tiek kitoks... Tas man visiškai nesuprantama unsure.gif Be to, didžiausias susidomėjimas genetiniais tyrimais ir kategoriška nuomonė "kas būtų, jeigu būtų" yra būtent pirmąkart besilaukiančių. Geriau jau jokio, nei kitokio...

O apie neteisingus sklaidos defektų nustatymus pasisakymų pilnas forumas. Labai gerbiu tas mamas, kurios nepabijojo diagnozės ir pagimdė sveikus mažylius. Deja, apie "veltui" padarytą abortą nekalba ir tikiu, kad nekalbės nei viena. O gaila... Gal tai padėtų ne vienam mažyliui suteikti šansą gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 18, 12:24)
Jūsų situacija tokia, o kiek yra mamų, kurios n metų negali susilaukti vaikų, galų gale pastoja ir iškart pradeda galvoti apie genetinius tyrimus. Tiek metų laukto vaiko jos pasiryžusios atsisakyti tik dėl to, kad gali būti šiek tiek kitoks... Tas man visiškai nesuprantama unsure.gif Be to, didžiausias susidomėjimas genetiniais tyrimais ir kategoriška nuomonė "kas būtų, jeigu būtų" yra būtent pirmąkart besilaukiančių. Geriau jau jokio, nei kitokio...

O apie neteisingus sklaidos defektų nustatymus pasisakymų pilnas forumas. Labai gerbiu tas mamas, kurios nepabijojo diagnozės ir pagimdė sveikus mažylius. Deja, apie "veltui" padarytą abortą nekalba ir tikiu, kad nekalbės nei viena. O gaila... Gal tai padėtų ne vienam mažyliui suteikti šansą gyventi.

kas yra "veltui", juk jei isabortuoja, daktaras nepasako moteriai, ar jis tikrai buvo sveikas ar ne. o moteris tiki, kad buvo nesveikas, tiki daktarais. O jie vienas kito klaidu, tikrai nepripazins, varnas varnui akies nekerta. Viskas yra cia "tikimybe". Siaip ar taip, galima bet ka kalbeti, as ir daug kas nezino, kas yra LIETUVOJ auginti tikrai neigalu vaikuti, kuris nevaiksto, nekalba, nepavalgo ir pan... Arba ir su dauno sindromu.
Atsakyti
QUOTE(zhulikele @ 2009 09 17, 19:32)
net nezadu darytis... kaskaip man jie ne labai patikimi... kai buvo toksvariantas,kai viena  nestuke.gif  pasidare siuos tyrimus,ir jai liepe darytis isvalyma,nes vaikutis nesveikas,net gali neisgyvent..bet visa laime,kad  nestuke.gif  atsisake ta daryt... nes pagimde sveika ir grazu  2.gif  tad po tokios situacijos atbaido mane tokie tyrimai...

Ne noriu gasdint no: ira genetikos lygos kuri pasirodo tik po metu,treju ir iki 14m.
Pas mane darbe ira moteriske (30m) pagimde sveika margaite.Viskas buvo gerai iki 5-6metu.O veliau pastebejo kad vaiksto netaip kaip reike,kojas linkise,ir margeite greit pavargsta. Apie 2 metus eskojo daktarei prezasti,o kada atliko genetikos tyrimus doh.gif tai ir rado prezasti. Ir atsakimas jai: 8-9 m dukra ses i invalido vazimeli,padet ar isgidet negalima.
Dar,cia is SM (nepamenu Nika) rase kad vaikas iki 2m buvo sveikas,o velijau ... invalidas.Prezaistis genetika.

Manau jai reike,tai dariket tyrimus.O ten kiek vienam savo likimas ir apsprendimas.
Sveikatos jum 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 11 18, 17:44)
kas yra "veltui", juk jei isabortuoja, daktaras nepasako moteriai, ar jis tikrai buvo sveikas ar ne. o moteris tiki, kad buvo nesveikas, tiki daktarais. O jie vienas kito klaidu, tikrai nepripazins, varnas varnui akies nekerta. Viskas yra cia "tikimybe". Siaip ar taip, galima bet ka kalbeti, as ir daug kas nezino, kas yra LIETUVOJ auginti tikrai neigalu vaikuti, kuris nevaiksto, nekalba, nepavalgo ir pan... Arba ir su dauno sindromu.

Čia tai tiesa... Kiek moterų tyrimai rodo blogus rezultatus, tos darosi abortus, bet ar tie vaikai tikrai buvo nesveiki, taip niekas ir netiria.
O i kančias nesveiko vaiko paleisti tikrai būtų žiauru. Jau nebekalbu apie tėvus, artimus, kurie visą savo gyvenimą pasikiria tik vienam...
Jau nebekalbu apie mūsų socialinę sistemą, kuri net į nėščias žiūri kaip į kenkėjas, o čia dar neįgalūs... Žiauru bash.gif
Atsakyti
aš nesiruošiu darytis genetinių tyrimų. ginė irgi nerekomendavo. nematau reikalo savęs nervinti dėl tikimybinių rezultatų.
Atsakyti
QUOTE(Smailiukė @ 2009 11 26, 16:52)
aš nesiruošiu darytis genetinių tyrimų. ginė irgi nerekomendavo. nematau reikalo savęs nervinti dėl tikimybinių rezultatų.

Man buvo taip pat drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nesidariau aš tų tyrimų, nors gydytojas rekomendavo. Kadangi pastojau iškart po pirmo vaikelio netekimo, ir nėštumas buvo labai sunkus. Mano mamytė, tai labai bijojosi, tik man nieko nesakė. Manė, kad su tokiom problemom, tai tikrai vaikiukas bus ne visai sveikas. O kai pagimdžiau dukrytę, kūdikių gydytoja pasakė:
- Retai gimsta tokie stiprūs, sveiki vaikai rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2006 12 25, 22:17)
Butu idomu suzinoti, ar yra tokiu kas nedare ir neplanuoja daryti genetiniu tyrimu? Nes paskaicius "supermama", susidaro ispudis, kad visos be isimties genetikos centre apsilanko  g.gif kadangi as kaip ir neplanuoju, tai darosi neramu, ar as ko nors nepraziopsojau arba tiesiog gal esu nepareiginga mamyte?

Papildyta:
[Š laukiuosi jau ketvirto vaikelio, ir metų man jau virš 35. Tačiau genetinių tyrimų irgi nesidariau ir nenorėjau. Gydytojas pasakė, jeigu tris vaikučiai gimė sveiki tai ir ketvirtam nieko neturi atsitikti. Giminėje atsigimimų nėra. Tikiuosi pagimdyti sveiką, drūtą kūdykėlį. Švietė daug kartų ir manau, kad tikrai jau būtu pasakę, jei kas būtų negerai.
Atsakyti