Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

QUOTE(Keja @ 2009 10 12, 17:42)
Man sake ne anksciau 12sav. Abu kartus dariausi 12sav. 4u.gif Sake iki to laiko gali tiksliai nematyti. Tai uzsiregistruok savaite veliau smile.gif

Nera vietos paskui jau visa menesiuka verysad.gif
Atsakyti
blondynka, kada tavo talonas? As gavau velokai, gal galetume susikeisti.
Atsakyti
Laukiuosi antro leliuko. Pirmo nestumo metu i genetikos centra nejau. Dabar esu uzsiregistravusi ir eisiu ten lakricio pradzioj. I rizikos grupes nepatenku, bet visuomet kirba nerimas ir begalinis noras kad vaikiukas gimtu sveikas. O einu pas genetikus del ramybes. Nes yra daug negalavimu, kuriuos galima isgydyti dar vaikiukui negimus. Jei gimtu nesveikas vaikiukas ir as zinociau, kad galima buvo jam padeti, bet as to nepadariau - butu labai sunku saves nekaltinti.
Tokia mano nuomone.
Atsakyti
idomu, kokie tie negalavimai, kuriuos galima isgydyti dar vaikui negimus? g.gif Genetiniu negalavimu, ka ir tiria gen centras negalima isgydyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 14 spalio 2009 - 10:23
as nedariau, nemaciau tame prasmes, kaip tik pakeist nieko negalima, nei pagydyt ir aborta darytis per velu. tik stresuoti ir laukti kol gims nesveikas vaikelis. kam to reikia schmoll.gif
Atsakyti
as nedariau nei su pirmu, nei su antru neplanuoju.
pagrindine priezastis ta, kad mane priziuri genetike Krasovskaja. tai ji man leido pasirinkti, kai pasirinkau, kad nedarysiu tai ji man detaliau paaiskino:
1. kraujo tyrimai nebutinai rodydami kazka negero, garantuoja 100 proc. kad vaikiukui kazkas yra
2. tada prasideda mamoms baime, nerimas (kas labai kenkia nestuke.gif ) ir tyrimus nori daryti toliau. O kai ima vaisiaus vandenis, tai jau pavojingiau mazyliui g.gif

tai mano nuomone, jei nepatenki i rizikos grupe, tai nereikia saves jaudinti be reikalo schmoll.gif
Atsakyti
Laukiuosi trečio vaikelio ir kaip su ankstesniais nėštumais genentinių tyrimų nedarysiu.

Esame jauni ir sveiki žmonės, negyvename kenksmingomis sąlygomis, todėl nematau reikalo be reikalo jaudintis dėl tų tyrimų. Čia tik tikimybių teorija, o nėštukei net 1 galimybė iš 10000 gali atrodyti pasaulio pabaiga. Tada "nusiraminimui" jau reikės vaisiaus vandenų ir kitų tyrimų, o tai jau rimta invazija su savu pašaliniu poveikiu.

Vadovaujuosi posakiu "nežinai ir širdies neskauda". O nuo likimo nepabėgsi...
Papildyta:
QUOTE(Orinta1 @ 2009 10 19, 15:42)
pakeist nieko negalima, nei pagydyt ir aborta darytis per velu.

Deja, jei nustatomi vaisiaus apsigimimai, abortą galima daryti iki daug ilgiau, gal 20 savaičių (nepamenu tiksliai). Esu girdėjusi neoficialią statistiką, kad per visą genetikos centro gyvavimą žinodama, kad turės nesveiką vaikelį, gimdė tik viena moteris unsure.gif O visos kitos...
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 27, 21:29)
Deja, jei nustatomi vaisiaus apsigimimai, abortą galima daryti iki daug ilgiau, gal 20 savaičių (nepamenu tiksliai). Esu girdėjusi neoficialią statistiką, kad per visą genetikos centro gyvavimą žinodama, kad turės nesveiką vaikelį, gimdė tik viena moteris unsure.gif O visos kitos...

tam tyrimai ir egzistuoja, kad galėtum pasirinkt.
Atsakyti
QUOTE(Orinta1 @ 2009 10 19, 16:42)
as nedariau, nemaciau tame prasmes, kaip tik pakeist nieko negalima, nei pagydyt ir aborta darytis per velu. tik stresuoti ir laukti kol gims nesveikas vaikelis. kam to reikia schmoll.gif

drinks_cheers.gif visiškai pritariu. jei pagimdžiau trys sveikus, tai kodėl ketvirtas ar penktas jau bus kitoks? be to, ir sužinojus ramiau nebus, nes abortui nesiryžčiau...

QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 27, 21:29)
Laukiuosi trečio vaikelio ir kaip su ankstesniais nėštumais genentinių tyrimų nedarysiu.

Esame jauni ir sveiki žmonės, negyvename kenksmingomis sąlygomis, todėl nematau reikalo be reikalo jaudintis dėl tų tyrimų. Čia tik tikimybių teorija, o nėštukei net 1 galimybė iš 10000 gali atrodyti pasaulio pabaiga. Tada "nusiraminimui" jau reikės vaisiaus vandenų ir kitų tyrimų, o tai jau rimta invazija su savu pašaliniu poveikiu.

Vadovaujuosi posakiu "nežinai ir širdies neskauda". O nuo likimo nepabėgsi...
Papildyta:

o žinot, ką kalbėjo vienas daktaras, kuris genetikos centre darydavo abortus? kad didžioji dalis tų "nesveikų" vaikų po aborto "pasidarydavo" sveiki....bet....jau abortuoti...
Atsakyti
QUOTE(mamalora @ 2009 11 01, 17:28)
o žinot, ką kalbėjo vienas daktaras, kuris genetikos centre darydavo abortus? kad didžioji dalis tų "nesveikų" vaikų po aborto "pasidarydavo" sveiki....bet....jau abortuoti...

va būtent todėl ir aš nesidariau jokių tyrimų... man atrodo tai tik bereikalingas nervų tampymas. Išskyrus tada kai moteris yra įtraukta į rizikos grupę manau, kad reikia.
Atsakyti
As ir galvojau, daryt, nedaryt... Bet po to pasitariau su priziurincia gydytoja, aptarem visas mano ir vyro, bei artimuju ligas ir nusprendem nesidaryt. Aisku, jei butu tikslas... Bet ir tai nzn. Galvoju, kad tyrimai ne 100% tikslus, o tada uzsigrauzciau jei nuspresciau ne taip kaip reikia. Be to, jei visa nestuma nervuosies, manau tai dar labiau pakenks vaikuciui.
Atsakyti
o aš labai daug galvojau, ir nupsrendžiau, kad žinoti visada yra geriau negu nežinoti. Ypač jei kažkas ne taip, nes tada gali rinktis gimdyti universitetinėse klinikose (o ne kažkokioj rajono ligoninėje), kur tikrai ir mamai, ir mažyliui bus suteikta reikiama pagalba. Juk gali būti ir kažkokių nedidelių sklaidos trūkumų(tarkim, širdutės ydos ar pan.), kurie gimusiam vaikeliui išgydomi. Reikia, kad tik tėvai ir medikai žinotų ko laukti ir būtų pasiruošę tinkamai reaguoti.
Kišti galvą į smėlį nėra geriausia išeitis.
Atsakyti