Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

as pirmo kai laukiaus, buvau 35, tai man gydytoja iteike pluosta visoiu popieruku apie visus tuos tyrimus ir liepe iki kito karto apsisprest, ar noresiu as juos daryt, ar ne. dar pasiskaitinejau internete ir nusprendziau, kad visiskai neverta. kraujo tyrimas yra pats netiksliausias, amniocenteze - intervencinis tyrimas, kuris gali isprovokuoti persileidima, jeigu ir verta ka pasidaryti, esant labai konkrecioms priezastims, tai nebent ta detalia echoskopija. bet mielosios, neuzmirskit, kad nei vienas siu tyrimu neuztikrina tiksliu rezultatu, jie nurodo tik procentine apsigimimo TIKIMYBE. kai gydytojai pasakiau, kad nesitirsiu, net ir tos detalios echoskopijos nesidarysiu, ji pradzioj pasiziurejo i mane nustebusi, o paskui prisipazino, kad jos dukte, kuri buvo neseniai gimdziusi, pasdare kazkuri ten tyrima, jai 'ispranasavo' dauno sindroma, o gime visiskai sveika mergaite. o nestumas praejo persunktas begalinio nerimo... galvoju, nera zmonems kistis ten, kur jie vis tiek nieko negali pakeisti
Atsakyti
As nedariau specialiai. Tik po atrodo eiliniu kraujo tyrimu sake, kad viskas tvarkoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselenas @ 2009 04 24, 22:23)
as pirmo kai laukiaus, buvau 35, tai man gydytoja iteike pluosta visoiu popieruku apie visus tuos tyrimus ir liepe iki kito karto apsisprest, ar noresiu as juos daryt, ar ne. dar pasiskaitinejau internete ir nusprendziau, kad visiskai neverta. kraujo tyrimas yra pats netiksliausias, amniocenteze - intervencinis tyrimas, kuris gali isprovokuoti persileidima, jeigu ir verta ka pasidaryti, esant labai konkrecioms priezastims, tai nebent ta detalia echoskopija. bet mielosios, neuzmirskit, kad nei vienas siu tyrimu neuztikrina tiksliu rezultatu, jie nurodo tik procentine apsigimimo TIKIMYBE. kai gydytojai pasakiau, kad nesitirsiu, net ir tos detalios echoskopijos nesidarysiu, ji pradzioj pasiziurejo i mane nustebusi, o paskui prisipazino, kad jos dukte, kuri buvo neseniai gimdziusi, pasdare kazkuri ten tyrima, jai 'ispranasavo' dauno sindroma, o gime visiskai sveika mergaite. o nestumas praejo persunktas begalinio nerimo... galvoju, nera zmonems kistis ten, kur jie vis tiek nieko negali pakeisti

Visiškai sutinku. Aš taip pat nesidariau jokių genetinių tyrimų. Tikrai abejoju jų tikrumu. Manau, kad šie tyrimai gali būti aktualūs tik tiems, kurie turi sveikatos sutrikimų bei blogo paveldimo tikimybę.
Atsakyti
labutis,,, na man irgi priskyre ta tyrima... tik gydytoja sake kad mano metu (man 23) mazai kas pagimdo tuos vaikelius su ivc. dauno sindromais... is 1000 vienai gimsta toks... tai ir pati suabejojau ar darytis si tyrima...
Atsakyti
QUOTE(kembriux @ 2009 05 08, 09:53)
labutis,,, na man irgi priskyre ta tyrima... tik gydytoja sake kad mano metu (man 23) mazai kas pagimdo tuos vaikelius su ivc. dauno sindromais... is 1000 vienai gimsta toks... tai ir pati suabejojau ar darytis si tyrima...

na amžiaus rizika, žinoma, maža, bet jei daktarė paskyrė, tai gal mato reikalą.. paties tyrimo nėra ko bijoti (žinoma, baisu atsakymo laukti). kai man darė vaisiaus vandenų punkciją, daktarė sakė, kad ta 1 proc. persileidimo tikimybė būdinga visiems nėštumams, net ir nedarant invazinių tyimų.
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2006 12 25, 21:17)
Butu idomu suzinoti, ar yra tokiu kas nedare ir neplanuoja daryti genetiniu tyrimu? Nes paskaicius "supermama", susidaro ispudis, kad visos be isimties genetikos centre apsilanko  g.gif kadangi as kaip ir neplanuoju, tai darosi neramu, ar as ko nors nepraziopsojau arba tiesiog gal esu nepareiginga mamyte?

Aš nedariau, nors ginekologė siuntė dėl herpeso, atsiradusio apie 12sav. Nors jis atsirado dėl vaikystėje persirgtų vėjaraupių, ji tokiu šaižiai įsakmiu tonu "rekomendavo" man pas juos apsilankyti. Sakiau, kad nematau reikalo mirksiukas.gif
Atsakyti
man tu tyrimu irgi niekas neskyre, nes nemate butinybes, viskas su nestumu gerai, gresmes is giminiu puses nebuvo
Atsakyti
Ir aš nesidariau smile.gif Pagalvojau, kaži ar ryžčiausi atsisakyt lialiuko, jei išpranašautų ką negero. O kiek paskui nerimo būtų...
Gal ir blogai dariau, bet jau viskas. Bus kaip bus.
Atsakyti
Mane prižiūrinti daktarė davė siuntimą pasidaryt genetinius tyrimus. Kai nuėjau pas paskirtą daktarę, ji išsiklausinėjo ar giminej yra sergančių dauno ar kita liga, ir tt, kai išsiaiškinom kad ne, tai ji pati patarė nesidaryt tyrimų, nes sakė, kad dabar kone visas siunčia, o jei giminej viskas tvarkoj, + jaunas mano ir MB amžius, tai tyrimo tiesiog nereikia daryt ax.gif ax.gif
Atsakyti
sveikos,

as taip pat nesidariau genetiniu tyrimu abu kartus.... bet dabar ir dziaugiuosi ir ne... Kai gimdziau pirmaji man buvo 22m vaikis gime sveikas drutas (tfu tfu tfu), o ir apie jokius tyrimus genetinius net kalbos nebuvo, niekas net nesiule ale jokios rizikos. Su antru panasiai... gimdziau 26m taip pat jokiai rizikos grupei nepriklausiau... apie genetinius tyrimus taip pat kalbos nebuvo...O dar vias nestumas buvo labai lengvas... Bet va mano antras maziukas gime su dauno sindromu... Nors rizikos JOKIOS. O kai dabar su tuo susiduriau, ir kai pakalbam su gydytojais su mamomis auginanciomis vaikucius su DS, tai dauguma tu teveliu yra JAUNI, ir amzius tam itakos neturi. Genetikes zodziai: t.y gamtos klaida, susilipde chromosomos, tai gali atsitikti bet kam ir labai SVEIKIEMS, JAUNIEMS tevams.Giminej gali nebut visiskai jokiu apsigimimu. Atsitinka tai ir viskas. DS yra nepaveldima (nors iki siol maniau kitaip verysad.gif ). Ir dabar jei kada lauksiuos 3 vaikelio butinai darysiuos visus imanomus tyrimus 4u.gif
Atsakyti
todel ir sakau kad nereikia reiksti neigiamos nuomones apie genetinius tyrimus,kad jie sukelia daug streso ir viso kito,tie tyrimai tikrai yra labai geri!kaip kai kurios mamytes rase,kad tikrai neatsisakytu vaikelio suzinojusios kad jam kazkas ne taip,juk niekas ir nesako kad reikia atsisakyti,cia kiekvienos mamos asmeninis reikalas,taciau zinodama turi laiko visiskai kitaip tam pasirengti.
Atsakyti
QUOTE(valiusa21 @ 2009 05 21, 08:37)
todel ir sakau kad nereikia reiksti neigiamos nuomones apie genetinius tyrimus,kad jie sukelia daug streso ir viso kito,tie tyrimai tikrai yra labai geri!kaip kai kurios mamytes rase,kad tikrai neatsisakytu vaikelio suzinojusios kad jam kazkas ne taip,juk niekas ir nesako kad reikia atsisakyti,cia kiekvienos mamos asmeninis reikalas,taciau zinodama turi laiko visiskai kitaip tam pasirengti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti