nedariau

As tai per pirmaji nestuma buvau persileidusi, del kokiu priezasciu daktarai nenustate.
Na o dabar laukiuosi dvynuku,nors musu su vyru giminese neikas ju neturejo. Mane daktare siuncia pas genetika, as nueisiu. Tik man smalsu kas per tyrimai ten daromi? gal katra nors papasakosit?

Na o dabar laukiuosi dvynuku,nors musu su vyru giminese neikas ju neturejo. Mane daktare siuncia pas genetika, as nueisiu. Tik man smalsu kas per tyrimai ten daromi? gal katra nors papasakosit?

QUOTE(pantera24crazy @ 2009 04 11, 15:55)
As tai per pirmaji nestuma buvau persileidusi, del kokiu priezasciu daktarai nenustate.

gali buti rami tikrai nieko baisaus nedarys,mane siunte mano pacios labui del kenksmingu darbo salygu ir as nei trupucio nebijojau ir nesijaudinau,jei pas jus su vyru nei pas viena giminej nera serganciu dauno ir panasiom i sia ligom,tai tu taip pat gali buti rami,tave siuncia kad paziuret kaip ten du lialiukai vystosi kartu,padarys tiesiog echoskopija paziures inkstukus stubura veiduka,man net pasake kad nera kiskio lupos,tai vadinasi viska iki smulkmenu ten paziuri!o pas ka giminej buna serganciu tokiom ligom,tyrimus daro per vaisiaus vandenis,kad patikrint ar vaikeliui nera jokios panasios rizikos!taip kad tikrai nebijok ir buk rami viskas bus gerai!

Man su pirmu nestumu praejo viskas gerai, tyrimai buvo geri, vaikutis gime sveikutelis
Dabar laukiam antrojo vaikelio ir sitiek streso patiriu
Kraujo tyrimas parode, kad papuolu i rizikos grupe, kazko per mazai, kazko per daug......, taciau echoskopas parode kad viskas gerai, taciau siuncia i genetikos centra. Ir vel darys kraujo tyrima ir vel echoskopuos......dar liko laukti tris savaites....isgyvenu siauba. Save visaip raminu, kad esu dar jauna (28), nei pas mane, nei pas vyra seimoje nera apsigimimu, taciau kodel tas kraujas ka blogo rodo.......dabar ir stresuoju kas diena....laukiu laukiu....ir aisku mano nerimas persiduoda leliui

Dabar laukiam antrojo vaikelio ir sitiek streso patiriu

Nemanau,kad prastesnis kraujo tyrimas tai jau nuosprendis!
Pati zinai,kad ilgalaikis stresas veikia vaikiuka...
Mano patarimas- nesinervink anksciau laiko!!!
Suprask,daktarai irgi bijo apsigauti...
Vaziuok ir nuramink save... Ir daktaru kuo daugiau issiklausinek..
Sekmes tau!!!
Papildyta:
As dirbu spaustuvej, salygos nepasakyciau, kad geros... Norejau paklausti,kokios buvo tavo darbo salygos?
Aciu uz atsakyma
Pati zinai,kad ilgalaikis stresas veikia vaikiuka...
Mano patarimas- nesinervink anksciau laiko!!!
Suprask,daktarai irgi bijo apsigauti...
Vaziuok ir nuramink save... Ir daktaru kuo daugiau issiklausinek..
Sekmes tau!!!
Papildyta:
QUOTE(valiusa21 @ 2009 04 12, 17:04)
gali buti rami tikrai nieko baisaus nedarys,mane siunte mano pacios labui del kenksmingu darbo salygu ir as nei trupucio nebijojau ir nesijaudinau,jei pas jus su vyru nei pas viena giminej nera serganciu dauno ir panasiom i sia ligom,tai tu taip pat gali buti rami,tave siuncia kad paziuret kaip ten du lialiukai vystosi kartu,padarys tiesiog echoskopija paziures inkstukus stubura veiduka,man net pasake kad nera kiskio lupos,tai vadinasi viska iki smulkmenu ten paziuri!o pas ka giminej buna serganciu tokiom ligom,tyrimus daro per vaisiaus vandenis,kad patikrint ar vaikeliui nera jokios panasios rizikos!taip kad tikrai nebijok ir buk rami viskas bus gerai!

As dirbu spaustuvej, salygos nepasakyciau, kad geros... Norejau paklausti,kokios buvo tavo darbo salygos?
Aciu uz atsakyma

As tai tik suzinojau kad laukiuosi pradejau daug skaityti visokios informacijos ir manau kad tai buvo mano klaida, nes prisiskaiciau visokiausiu "bobuciu" plektu, komentaru ir paskui pradejau "svaigti". Kad man irgi reikia darytis, kad tipo rami buciau ir t.t. Mano vyras man labai nepriestaravo, sake kad jei as jauciu kad "reikia" tai tada darysim. Bet dar tada nestumas buvo per mazas tiem tyrimam, pagal rekomendacijas reikejo dar paauginti pilvuka. Zodziu as iki to laiko kada turejau eit darytis tyrimu, lankaiusi pas savo gydytoja, dariausi kitus iv.tyrimus (pvz kraujo tyrimas pas mane dabar idealus, nors kai nesilaukiau buvau linkusi i mazakraujyste) - visko buvo normos ribose ir kai as uzsiminiau savo gydytojai kad eisiu darytis genetiniu tyrimu man patare gerai pagalvoti, nes mano organizmas "nerodo" jokios rizikos, abieju seimose irgi visi sveiki ir nera reikalo tirtis (+ dar tie turimai irgi gali pakenkti). Dar graziai isbare kad esu jauna (man 25) ir neprisigalvociau nesamoniu. Tai matyt man sito ir reikejo, kad baigciau svaigti ir pasimokiau kad nereikia skaityti visokiu "man sake, o man draugei sake taip".
Taigi mielosios, manau jei gydytoja mano kad Jums reikia darytis, tik tada ir darykites, o jei viskas gerai, tai ir nepraraskime proto ir protingai pasverkime visa gaunama informacija
Sekmes visom auginti pilvukus
Taigi mielosios, manau jei gydytoja mano kad Jums reikia darytis, tik tada ir darykites, o jei viskas gerai, tai ir nepraraskime proto ir protingai pasverkime visa gaunama informacija

Sekmes visom auginti pilvukus

Aciu uz atsakyma
[/quote]
mano darbas yra elektrodu gamyba,ugnis dujos chemikatai svinas karstis sedima arba stovima padetis ilga laika ir t.t,na zodziu gero nieko,bet viskas gerai,o dariausi tyrimus gydytojos patarimu,pati iki to net nebuciau zinojus kad tokie tyrimai yra,taciau vel ne pirma syki pasikartosiu kad tikrai nesigailiu pasidarius ir sutinku su nuomone,kad jei pati jusu gyd nieko apie tai neuzsimena vadinasi nera prasmes sukt galvos,taciau jei jau pasiulo pasidaryt tai butu ne pro sali
Aciu uz atsakyma

[/quote]
mano darbas yra elektrodu gamyba,ugnis dujos chemikatai svinas karstis sedima arba stovima padetis ilga laika ir t.t,na zodziu gero nieko,bet viskas gerai,o dariausi tyrimus gydytojos patarimu,pati iki to net nebuciau zinojus kad tokie tyrimai yra,taciau vel ne pirma syki pasikartosiu kad tikrai nesigailiu pasidarius ir sutinku su nuomone,kad jei pati jusu gyd nieko apie tai neuzsimena vadinasi nera prasmes sukt galvos,taciau jei jau pasiulo pasidaryt tai butu ne pro sali

Man irgi susidarė įspūdis, kad dauguma pamišę dėl genetinių tyrimų. Manęs per pirmą nėštumą ginekologė nesiuntė pas genetikus, nors čia kaip supratau dauguma eina net nesant reikalui
Apskritai nemanau, kad tas tyrimas būtinas. Kitavertus, dažnai teigiama, kad esant tam tikriems prenatalinės raidos sutrikimams tėvams geriau žinoti apie juos ir laukti vaikelio tam pasiruošus, kad nebūtų streso iškart po gimdymo. Tad vėlgi - kaip pažiūrėsi. Jei genetiniai tyrimai daromi su tikslu abortuoti vaiką eugeniniais tikslais, tai esu kategoriškai prieš.
Į temą, verta dėmesio citata:
"amniocentezės atlikimas 200 procentų padidina moters nerimą, kuris ir taip ją užklumpa tarp 12 ir 21 nėštumo savaitės, būtent tada, kai formuojasi vaisiaus pagumburis, tai yra ta nervų sistemos dalis, kuri yra pati svarbiausia kūdikiui gimdoje. O juk daugybė studijų tvirtina, kad motinos patirtas stresas atsiliepia vaisiui" (http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles%2F94181)

Į temą, verta dėmesio citata:
"amniocentezės atlikimas 200 procentų padidina moters nerimą, kuris ir taip ją užklumpa tarp 12 ir 21 nėštumo savaitės, būtent tada, kai formuojasi vaisiaus pagumburis, tai yra ta nervų sistemos dalis, kuri yra pati svarbiausia kūdikiui gimdoje. O juk daugybė studijų tvirtina, kad motinos patirtas stresas atsiliepia vaisiui" (http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles%2F94181)
QUOTE(Siracusa @ 2009 04 23, 16:57)
Apskritai nemanau, kad tas tyrimas būtinas. Kitavertus, dažnai teigiama, kad esant tam tikriems prenatalinės raidos sutrikimams tėvams geriau žinoti apie juos ir laukti vaikelio tam pasiruošus, kad nebūtų streso iškart po gimdymo. Tad vėlgi - kaip pažiūrėsi. Jei genetiniai tyrimai daromi su tikslu abortuoti vaiką eugeniniais tikslais, tai esu kategoriškai prieš.
As irgi visada galvojau, kam darytis tyrimus, jei vis tiek nesirysi imtis radikaliu veiksmu, jeigu kas negerai. O dabar del amziaus ikalbejo pasidaryti. Ir ka - rizika kraujo tyrimas parode 1:50. Amniocentezei nepasirasau, palieku toliau viska likimo valiai. Gyvensiu kuri laika su savo nerimu. Ir labai pykstu ant saves, kam nesustojau ties echo, kuris buvo geras ir pasirasiau dvigubam testui. Anksciau parasydavau teoriskai, dabar rasau is patirties - jei nesate tikros, kad sugebesite eiti iki galo, net nepradekite tyrinetis. O siandien ginekologe pasake, kad genetikai patys sako, kad skaiciavimai yra grynai statistiniai ir kad po blogo tyrimo yra tikimybe pagimdyti sveika vaikeli, kaip ir po visiskai gero tyrimo lieka tikimybe pagimdyti nesveika kudiki.
Su dukryte buvo gresiantis persileidimas kai nėštumas buvo 8 savaitės. Taigi, kaip ir daugelis prisiskaičiau visokių baibokų, kad organizmas dažnai tokiais atvejais nori atsikratyti "negero" vaisiaus ir pan. Taigi išprašiau, kad gydytojas duotų siuntimą. Pagal amžiaus grupę dar į rizikos grupę nepatekau. Kai nuėjau te pasikalbėti, o čia Šiauliuose tik pasveria ir krauja iš venos paima, ir papasakojo man ta genetikė, kad šių tyrimų tikslumas skirtinogom ligom yra skirtingas, na kažkur apie 50 proc., o nėštumas jau nemažas buvo, jau mažulyte pilve spardėsi. Tai įvertinom su vyru viska ir nutarėm, kad net jei kas ir būtų, tai vis vien jokių drastiškų veiksmų tikrai nesiimtuymėm, todėl ir nutariau jų nesidaryti. Ir ačiū Dievuliui, dabar auginu sveiką ir gražią mergaitę.
Dabar gi vėl turiu spręsti ar daryti juos ar ne. Tik jei viskas būtų gerai, tikrai nedaryčiau šiuo tyrimo, tačiau idealių nėštumų man turėti neteko. Sirgau ir turėjau aukštą temperatūrą, kai nėęštumas buvo 7 savaitės ir dabar vės sugebėjau peršalti, tik kol kas temp. aukštos nėra. Taigi sugebėjau sirgti net 2 kartus 1-ojo trimestro metu Po pirmo karščiavimo darė echo, nieko blogo nematė, patarė genetinius tyrimus daryti, tai vat ir nebežinau, kaip elgtis. Šiandien važiuosiu vėl su gyd. kalbėtis, kokia rizika, tikimybė ir t.t.
Dabar gi vėl turiu spręsti ar daryti juos ar ne. Tik jei viskas būtų gerai, tikrai nedaryčiau šiuo tyrimo, tačiau idealių nėštumų man turėti neteko. Sirgau ir turėjau aukštą temperatūrą, kai nėęštumas buvo 7 savaitės ir dabar vės sugebėjau peršalti, tik kol kas temp. aukštos nėra. Taigi sugebėjau sirgti net 2 kartus 1-ojo trimestro metu Po pirmo karščiavimo darė echo, nieko blogo nematė, patarė genetinius tyrimus daryti, tai vat ir nebežinau, kaip elgtis. Šiandien važiuosiu vėl su gyd. kalbėtis, kokia rizika, tikimybė ir t.t.
Na Prisca tyrimą tai būtiani pasidaryčiau, manes Anglojoje niekas net neklausė ar aš noriu jį daryti, tik dėl amniocentezės jau turi pati apsispresti (man tada buvo 25 m). O sužinojus Amniocentezės rezulatus jau pačios reikalas nuspresti, ar daryti išvalymą. Bet kam teko pažinoti šeimų turinčiu čia liga sergančių globotinių - tai nėra net ko galvoti...Žiauru, bet ką daryti, ačiū diev, kad yra tokios galimybės išsitirti
QUOTE(milea @ 2009 04 24, 15:28)
Bet kam teko pažinoti šeimų turinčiu čia liga sergančių globotinių - tai nėra net ko galvoti...
Kokia butent liga

Pasiskaitinejau anglisku forumu ir supratau, kad daug kas isvis atsisako bet kokiu kraujo tyrimu, nes jie turi diziule paklaida, kuri ilgam sukelia nerima, o ir amniocenteze neduoda 100 proc. atsakymo.
Man tik kirba klausimas - jei pasako, kad serga vaisius, pagimdai priverstinai, o daktarai rezultate pamato, kad sveikas vaisius buvo, tikriausiai nuslepia