Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 03 22, 09:20)
Pas genetikus buvau su abiem neštumais,o su trečiu neštumu tai jau tiesiog butina, nes amžius ant ribos. Ten tie tyrimai visai nebaisus ir manau juos atlikus pačiai ramiau pasidaro.

visiskai sutinku su tokia gera nuomone,kad pasidaro ramiau! 4u.gif
Atsakyti
Aš su pirmu vaiku iš vis pas daktarus nėjau, po testo padarymo pirmą kart konsultacijoje apsilankiau 8 nėštumo mėnesyje pasiklausti kur gimdyti biggrin.gif , tai ilgai manęs niekur nepriėmė, be kortelių sveikatos, su skirtingom su vyru kraujo grupėmis biggrin.gif
Su antru buvau labai gerai ir nuėjau į konsultaciją 4 nėštumo mėnesyje ir pasigailėjau, labai jau dažnai kraują tikrino, vaikščiojau subadyta kaip narkomanė, tai nustojau iki gimdymo vaikščioti.
Dabar kai stuktelėjo 35 metai ir vėl susigalvojau lelių tai pas daktarą atsiradau 4 nėštumo savaitę ir net pas du daktarus ir tyrimus visus darysiu, genetinius būtinai
Atsakyti
QUOTE(TIKA1 @ 2009 03 04, 16:55)
bet gi tie tyrimai tiksliai nieko neparodo - tik apskaičiuoja tikimybę g.gif
o kas iš to - ar 1:500, ar 1:20000 - tai bet kokiu atveju vistiek didesnė tikimybė, kad vaikutis bus sveikas...

žiūrint, kurios iš 3 ligų santykį čia nagrinėjame rolleyes.gif 1 iš 3 maksimumas 1:500 yra (kitų 2 dešimtim tūkstančių), taigi čia nerealus rezultatas būtų, o būna gi ir 1:30 cool.gif kas tada?
Atsakyti
Nu ka jus amniocenteze labai tiksliai viska parodo 99proc. tikslumu, o kraujo tyrimai tai aišku, kad nieko nerodo.
Atsakyti
Sveikos, kilo klausimas, kas jeigu per genetinius tyrimus nustato ka nors negero vaikeliui? Kas tada? Kazkokius vaistus leidzia, israso, gydyma paskiria. Ar gali kaip nors padeti vaikeliui ? Ar tiesiog su tokia zinia nestukei ir gyventi iki gimdymo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nenuorama1 @ 2009 03 27, 10:09)
Sveikos, kilo klausimas, kas jeigu per genetinius tyrimus nustato ka nors negero vaikeliui? Kas tada? Kazkokius vaistus leidzia, israso, gydyma paskiria. Ar gali kaip nors padeti vaikeliui ? Ar tiesiog su tokia zinia nestukei ir gyventi iki gimdymo?  g.gif

Jei nustato kažkurį iš sindromų, neką pagydysi. Tiesiog mama turi galimybę nuspręsti, ar gimdys nesveiką vaikelį, ir nusprendusi gimdyti, turi galimybę susitaikyti su mintimi, kad jis bus kiek kitoks..
Skaičiau internete apie ispanės mamos, įpusėjus nėštumui sužinojusios, kad vaikas turi edvardso sindromą, patirtį. Net neįsivaizdavau, kad gali tekti galvoti apie tokius dalykus, kaip trumpo artimųjų pasimatymo su naujagimiu organizavimą ir svarstymus klausimu, ar suteikti kūdikėliui pagalbą, kai jam bus blogai, kad prailginti gyvenimo akimirkas. Graudu, bet ta mama apie savo "fighting warrior" rašė su tokia meile..
Atsakyti
QUOTE(googa @ 2009 03 12, 12:12)
Mes keliausim darytis 3D echo. Kai žiūrėjo sprando raukšlę viskas buvo normoje. Gydytoja paminėjo, kad dažniausiai, jei jau kažkas būna negerai vaikučiui, įvyksta persileidimas  unsure.gif

dažniausiai, bet ne visada smile.gif visus nėštumo mėnesius grėsė realus persileidimas, ligoninė ir lašelinė buvo mano kasdienė duona, saugojau save kaip auksinį kiaušinį bigsmile.gif nes jeigu nebūčiau šito darius, dabar neturėčiau savo auksaplaukės gražuolės smile.gif mergytė gimė mažulytė (2kg), bet sveikutėlė...
genetinių tyrimų nedariau, nors man jau buvo 32 metai, daktarė atkalbėjo, nes darant tą sudėtingesnį galėjau vėlgi patirti persileidimą
Atsakyti
Man gine isvis nieko nesake apie tuos tyrimus, pati radau internete. Bet jau per velu juos daryt buvo. Tai tikiuosi, kad mano nestuke.gif viskas bus gerai
Atsakyti
as irgi nesidariau jokiu tyrimu,visas nestumas praejo sklandziai ir ginekologe net neuzsimine apie siuos tyrimus 4u.gif nematau prasmes darytis jei nepatenki i rizikos grupes
Atsakyti
As manau kad tikrai neverta eiti ir darytis tokiu tyrimu, jei nepatenki i rizikos grupe, gyvenu ne lietuvoje, cia tokius tyrimus daro tik kam virs 30m. manau taip ir turi buti, lietuvaites is tiesu linkusios perdeti ir nepagrystai ieskoti blogybiu. nestumas ne liga, jei kas leliukui negerai, organizmas automatiskai ji atmeta, ivyksta persileidimas, o pasidarius tyrimus ir suzinojus kad yra tikimybe jog bus blogai tik sveikata ir nervus atiduoti, nezinodama ka daryt, gimdyt galbut nevisiskai sveika, ar padaryt aborta galbut visiskai sveikam..ziauru...
Atsakyti
Nedariau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 04 01, 18:36)

laukiuosi pirmo vaikelio, ir jokiu tyrimu genetiniu nedariau, gydytoja nepasiule, o nors ir zinojau apie juos nekilo noro mirksiukas.gif
Atsakyti