nedariausi jokiu tyrimu

man irgi nedare, nes nebuvo butinybes, musu seimoj nera jokiu apsigimumu, abu esam sveiki o ir vaisius vystesi normaliai, o ir kas is tu tyrimu, kai kelios pazystamos vaziavo tyrtis, galu gale vis tiek priejo isvados, kad netgi jei jau ir butu tam leliukui kas blogo, jis vis tiek jau gyvena, taigi nelabai koks skirtumas ka ten istirs (nekalbu apie labai sunkius atvejus kuomet reikia gydymo dar negimus) bet siaip mazai prasmes, jug jei ir suzinotume kad vaikiukas tarkim turi dauno sindroma, jug nedarytume aborto, mums gi sprest kas tinkamas gimt o kas jau nebe (na cia mano nuomone, niekas nesupykit, gal per mazai apie ta reikala zinau).
QUOTE(labukas @ 2009 01 19, 10:15)
Pas mane giminaitė dirba gydytoja vienoje išsivysčiusioje Europos šalyje, tai ten genetiniai tyrimai naudojami tik kaip prielaida, nes jie yra netikslūs. Tiksliausią diagnozę duoda echoskopas 

Būtent taip, nes nėra kol kas metodo kuris tiksliai nustatytų Dauno simdromą ir kitas genetines ligas, tik prielaidų paskaičiavimas. O kitas problemas gali pamatyti per 20 sav. echo skaną, kaip neužsidariusį stuburą ir pan.
Prisiskaičiau apie mamytes darančias genetinius tyrimus ir pakraupau - šitokios eilės. Ir vis tik, viskas paremta tikimybių teorija
Visur rašo, kad jau virš 30 m yra didesnė tikimybė Dauno sindromui, na man kaip tik 30, kai prieis laikas gimdyt, jau ir 31 m stuktels + dar mano minusinė kraujo grupė. Pasimečiau visiškai

QUOTE(Jeta @ 2009 01 23, 19:00)
Prisiskaičiau apie mamytes darančias genetinius tyrimus ir pakraupau - šitokios eilės. Ir vis tik, viskas paremta tikimybių teorija
Visur rašo, kad jau virš 30 m yra didesnė tikimybė Dauno sindromui, na man kaip tik 30, kai prieis laikas gimdyt, jau ir 31 m stuktels + dar mano minusinė kraujo grupė. Pasimečiau visiškai 

Daugumoj po 35 m. didesnė tikimybė, o kad būtų su kraujo grupe susijus tai neteko girdėti. Dėl to minuso suleis vaistukų pora kartų nėštumo metu ir viskas bus gerai.

Man 31, bet nesuku sau galvos dėl to Dauno sindromo. Vistiek paskaičiuoja tik tikimybę, kad ir tarkim kokia 1 iš 10 - reiškia kad 9 sveiki ir vienas sergantis. Kad ir nustatytų tokią tikimybę tai ką, gi nepulsi darytis aborto kad gal nesveikas bus.
Galų gale jeigu ir gimtų su tuom Dauno sindromu, kaip nors vistiek susitvarkytum - na neidealus vaikas, bet ir taip niekad nežinai kokia liga kada prikibs.
QUOTE(Elemire @ 2009 01 24, 17:45)
Galų gale jeigu ir gimtų su tuom Dauno sindromu, kaip nors vistiek susitvarkytum - na neidealus vaikas, bet ir taip niekad nežinai kokia liga kada prikibs.

Bet dėl kraujo grupės vistiek neramu, tai jau mano antras vaikas, rašo, kad tikimybės didesnės dėl Rh konflikto

QUOTE(Jeta @ 2009 01 24, 23:23)
Bet dėl kraujo grupės vistiek neramu, tai jau mano antras vaikas, rašo, kad tikimybės didesnės dėl Rh konflikto 

Na su minusu kiek daugiau ten tos priežiūros, bet paprastai ir patys ginekologai jau daugiau minusiukes prižiūri.
Plius su tom tikimybėm tai jos padidėja vos ne nuo visko, o ir tie patys tyrimai (vaisiaus vandenų) turi tą tikimybę sukelti persileidimą, tai irgi nežinia kuo labiau verta rizikuoti.
Nežadu daryti. 
Papildyta:
Manau, kad vyresnėms moterims rizika susilaukti nesveiko vaikučio tariamai didesnė tik todėl, kad vyresnių moterų apskritai gimdo procentaliai mažiau, nei jaunų. Todėl tas rizikos laipsnis ir gaunamas didesnis. Tačiau realybėje dažniausiai apsigimusius vaikus pagimdo nepilnametės.

Papildyta:
Manau, kad vyresnėms moterims rizika susilaukti nesveiko vaikučio tariamai didesnė tik todėl, kad vyresnių moterų apskritai gimdo procentaliai mažiau, nei jaunų. Todėl tas rizikos laipsnis ir gaunamas didesnis. Tačiau realybėje dažniausiai apsigimusius vaikus pagimdo nepilnametės.
nesidariau ir nežadu darytis

sveikos.buvau nescia 15 savaiciu.cia,anglijoje,visada pasiulo padaryti testa nuo dauno sindromo.masciau apie tai.nuejeu i pirma skana.mano vaiko kaklelyje pamate vandenis ir pasiule pasidaryt hromosomu testa.testas buvo teigiamas.atsiguliau i ligonine ir man vaistu pagalba sukele gimdyma.nenorejau vaiko ligoniuko.o visada sakydavau,kad man tikrai neatsitiks.is 700 moteru gimsta 1 dauno sindroma turintis kudikis.ir tai as

QUOTE(inute 29 @ 2009 01 30, 05:47)
sveikos.buvau nescia 15 savaiciu.cia,anglijoje,visada pasiulo padaryti testa nuo dauno sindromo.masciau apie tai.nuejeu i pirma skana.mano vaiko kaklelyje pamate vandenis ir pasiule pasidaryt hromosomu testa.testas buvo teigiamas.atsiguliau i ligonine ir man vaistu pagalba sukele gimdyma.nenorejau vaiko ligoniuko.o visada sakydavau,kad man tikrai neatsitiks.is 700 moteru gimsta 1 dauno sindroma turintis kudikis.ir tai as