Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

QUOTE(Elemire @ 2009 01 08, 18:29)
Na kad gimdavo visi sveiki tai netiesa, visais laikais tų problemų būdavo, gal tik seniau vengdavo apie tokias bėdas žmonės kalbėti, o dabar požiūris į neįgaliuosius gerokai pasikeitė į gerąją pusę.

Aš manau kad daugelis darosi tuos tyrimus iš baimės ir rūpesčio ar viskas gerai. Tik kartais su tais tyrimais perlenkiama lazda ir bereikalo įsibaimina moteriškės. Jeigu giminėje yra buvę genetiškai perduodamų susirgimų tada taip, tyrimai prasmingi, bet šiaip tai kartais kuo mažiau apie tas sunkias ligas žinai, tuo ant dūšios ramiau.

thumbup.gif tikrai tiesa visa ka tu pasakei. Jei seimoje nera sunkiu ligu - neverta del tu tyrimu sukti sau galvos, auginkime pilvukus ramiai, mylekime savo vaikucius! wub.gif wub.gif
Atsakyti
Aš irgi siūlau nesidaryti jei nepatenki į rizikos grupę. Prie genetinių kabinetų mačiau labai susirūpinusių ir netgi su ašarom akyse moterų veidų, kurios kaip ir aš buvo prigąsdintos taip madingų šiandien tyrimų. Kodėl nėra tyrimų kiek moralinės žalos pridaro ta visa tyrimų eiga? g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes ir busimos mamytes, noriu paklausti...kaip tik nesenai pastojom, bet vos ne vos, lankemes VK jau ilga laika, ir kai jau visai praradom vilti...oplia ir mes jau ne vieni smile.gif bet pries pastojant tyriaus ir rado kazkokia infekcija, gerem antibiotikus, dar karta persityrem ir laukiam siuo metu rezultatu, gydytoja sake, kad greiciausiai reikes pas genetikus issitirti...bet as is tikruju net nezinau ka ir kaip tenai nustatineja blush2.gif gal galetumete mane vargse apsviesti...labai aciu ax.gif
Atsakyti
Na tai priklauso kokia ta infekcija. Jeigu gydytoja siunčia, tai geriausiai jos pačios paklausti kokiam tyrimui, ką nustatinės, kodėl to tyrimo reikia ir panašiai. Gydytojas turi apie tokius dalykus informuoti ir pačiai tada lengviau kai žinai ko tikėtis - svarbu nebijoti klausti. smile.gif
Atsakyti
daraiusi tyrimas, bet daugiau gyvenime nesidaryciau schmoll.gif
Atsakyti
Kad genetiniu tyrimu nedaro,jei nera jokios rizikos vaikelio sveikatai g.gif Genetiniai tyrimai paprastai daromi jei yra vyresni teveliai,taip pat jei yra rizika paveldeti kokia liga,arba nestumo metu kazkas galejo itakoti vaisiaus vystymasi (pvz.;virusiniai susirgimai nestumo pirmosiomis savaitemis).
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2006 12 25, 20:17)
Butu idomu suzinoti, ar yra tokiu kas nedare ir neplanuoja daryti genetiniu tyrimu? Nes paskaicius "supermama", susidaro ispudis, kad visos be isimties genetikos centre apsilanko  g.gif kadangi as kaip ir neplanuoju, tai darosi neramu, ar as ko nors nepraziopsojau arba tiesiog gal esu nepareiginga mamyte?

man reikejo pagal amziu ir siaip del to, kad galejo buti, jog pastojau vartodama kontraceptikus, bet nesidariau...Ir tikrai nereikia to tyrimo darytis visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silvijana @ 2009 01 14, 22:13)
sveikos mamytes ir busimos mamytes, noriu paklausti...kaip tik nesenai pastojom, bet vos ne vos, lankemes VK jau ilga laika, ir kai jau visai praradom vilti...oplia ir mes jau ne vieni smile.gif  bet pries pastojant tyriaus ir rado kazkokia infekcija, gerem antibiotikus, dar karta persityrem ir laukiam siuo metu rezultatu, gydytoja sake, kad greiciausiai reikes pas genetikus issitirti...bet as is tikruju net nezinau ka ir kaip tenai nustatineja blush2.gif  gal galetumete mane vargse apsviesti...labai aciu ax.gif

Daro genetinius tyrimus apie 12-13 nėštumo savaitę. Imamas kraujas iš venos, kad nustatyti Dauno ir Edvardso ligos rizikas bei daroma echoskopija.
Vėliau gali būti rekomenduojama pakartoti šiuos tyrimus.
Jeigu gydytojai turi stiprių įtarimų dėl apsigimimo arba pan., gali rekomenduoti daryti vaisiaus vandenų tyrimą-tuomet per pilvuką su adata ištraukiama vandenų skysčio ir tiriama. Bet šitą tyrimą, kiek supratau, daro jau kraštutiniu atveju. Jeigu viskas gerai būna per echo ir kraujo tyrimus, niekas nerekomenduoja jo daryti.
Atsakyti
QUOTE(silvijana @ 2009 01 14, 22:13)
sveikos mamytes ir busimos mamytes, noriu paklausti...kaip tik nesenai pastojom, bet vos ne vos, lankemes VK jau ilga laika, ir kai jau visai praradom vilti...oplia ir mes jau ne vieni smile.gif  bet pries pastojant tyriaus ir rado kazkokia infekcija, gerem antibiotikus, dar karta persityrem ir laukiam siuo metu rezultatu, gydytoja sake, kad greiciausiai reikes pas genetikus issitirti...bet as is tikruju net nezinau ka ir kaip tenai nustatineja blush2.gif  gal galetumete mane vargse apsviesti...labai aciu ax.gif

abu su vyru man pastojant sirgom gripu ir vaistus gerem (nestumas buvo neplanuotas,net nezinojau kad esu nescia) ir daktare sake ,kad pirmosios savaites,todel jokios itakos vaisiui vaistai nepadare,sunelis gime saveikas thumbup.gif as manau kad antroj nestumo pusei vaistai daro itaka,nes pazistamos berniukas gime su katarakta,daktare jai sake tai gripo pasekme verysad.gif

as jokiu genetiniu tyrimu nedariau,tik echoskopa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasara0603: 18 sausio 2009 - 23:06
Pas mane giminaitė dirba gydytoja vienoje išsivysčiusioje Europos šalyje, tai ten genetiniai tyrimai naudojami tik kaip prielaida, nes jie yra netikslūs. Tiksliausią diagnozę duoda echoskopas bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos Man tuoj 36 metai. Išsiprašiau dakterės siuntimą pas genetikus(viena draugė įtikino, kad as jau sena ir man būtinai juos reikia atlikti). Laukiuosi antro. daktarė pati nesiūlė, nes nematė reikalo. dar pridūrėohmy.gif kam? Bet aš jau visokių baimių pilna:ir dėl apsigimimų, ir dėl pačio tyrimo eigos, ir t.t. Nezinau, akip man jų sulaukti, ar eiti iš vis... g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2009 01 12, 20:25)
Aš irgi siūlau nesidaryti jei nepatenki į rizikos grupę. Prie genetinių kabinetų mačiau labai susirūpinusių ir netgi su ašarom akyse moterų veidų, kurios kaip ir aš buvo prigąsdintos taip madingų šiandien tyrimų. Kodėl nėra tyrimų kiek moralinės žalos pridaro ta visa tyrimų eiga? g.gif

drinks_cheers.gif , jei viskas gerai tai nemanau kad reikia darytis. O kiek dar būna atvejų kai apsirinka genetikai doh.gif
Atsakyti