Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

pabandysiu įkelti kelias nuorodas, gal kam bus įdomu pasiskaitinėti apie genetinius tyrimus ir jų svarbą.nepamirškite, kad ne viena iš mūsų neapsaugota nuo "gamtos klaidos", taip sakau iš skaudžios savo patirties verysad.gif ir tikrai nuoširdžiai likniu jums to niekada nepatirti.
http://www.mamoszurn...m...t&task=view

http://www.sekunde.l...a...&poll_rez=1

http://www.sveikaszm...r...&subtema=11
Atsakyti
Mano draugės tėvas sirgo šizofrenija, ši liga neaišku ar paveldima ar ne. Be to ja susergama tik sulaukus apie 30m. Tai susirgs ar ne neaišku, bet gyventi vaikui iki 30m. tikrai verta, o gal vėliau ir vaistai kokie bus išrasti. Tai ji nusprendė, net nedaryti jokių tyrimų ir pamiršt ar jie išvis egzistuoja nestuke.gif
Atsakyti
as taip pat nedariau genetiniu tyrimu,mano mama akusere,dirba privaciam kabinete,tai sake,kad tiek genetiniai tyrimai dazniausiai ateina su rizikos procentu,prinervuoja nesciasias,o poto vaikas gimsta sveikut sveikutelis.Juos patartina pasidaryt jei virs 34 ar iki 18 metu. tongue.gif smile.gif
Atsakyti
sveikutes,nesiruosiu darytis jokiu genetiniu tirimu,jei dar galvociau apie vaikeli,auginu mazyli su dauno sindromu ir tikrai jei pasakytu kad vaikelis gims ne toks,nesiryzciau nutraukt nestumo,juk tai mazas kudikelis,vertas gyventi wub.gif
Atsakyti
pirmam tikrai nedariau o antram tai dariau ir vazinejausi visur daug nor tikrai pas mane nera giminej jokiu apsigimimu ar sunkiu ligu ir man nebuvo dar net 30 buvau 24 m o mano ginekologe mane nusiunte pa genetike o ir prasidejo g.gif
Atsakyti
gydytoja man dave siuntima genetinius tyrimus pasidaryt,nes mano kraujo grupe 4 neigiama,bet dauguma mamyciu sako kad tie tyrimai pavojingi,tad dar abejoju..
Atsakyti
Tai va aš nenorėjau darytis tai nusiuntė gydytojas. Echoskopo metu rado galvytėje cistų, tai liepė pasidaryt genetinius tyrimus. Tai šiandien pasidariau ir baigiu išeit iš proto, ašaros tik liejasi. Nors tikimybė tik 5 iš 100, bet vistiek širdį skauda. Tiek kiek pergyvenu manau, kad labiau kenkiu savo vaikeliu nei yra rizika. Be to man tik pasakys tikimybę ir kas man iš to. Nepatariu niekam darytis ir ieškot problemų, geriau nieko nežinoti verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
nesuprantu kodel tuomet gydytojai liepia daryt tuos tyrimus.. anksciau nebudavo jokiu tyrimu,echoskopiju,ir visi vaikai gimdavo sveiki ir nepazeisti.
Atsakyti
jei kas nori darytis tai tegul ir darosi,bet as tikrai nesidarysiu,paaiskejo ,kad laukiuosi,bet dar nebuvau pas gydytoju,reiktu nueit,as tikrai pries tokius tyrimus,na auginu vaikeli kitoki,neisivaizduoju as gyvenimo be jo,jis linksmas ,mielas,na raida truputi atsilieka,tikrai itek nesergam kaip gasdino,sveiki daugiau serga nei mes,na jei pasako kad didele tikimybe kad vaikelis gims kitoks,o nestumas jau didelis tai kaip nutraukti gyvybe blink.gif
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2008 12 19, 11:55)
Mano draugės tėvas sirgo šizofrenija, ši liga neaišku ar paveldima ar ne. Be to ja susergama tik sulaukus apie 30m. Tai susirgs ar ne neaišku, bet gyventi vaikui iki 30m. tikrai verta, o gal vėliau ir vaistai kokie bus išrasti. Tai ji nusprendė, net nedaryti jokių tyrimų ir pamiršt ar jie išvis egzistuoja nestuke.gif

Tokiu atveju tyrimus darytis beprasmiska, jie nieko neparodys... Nieks negali pasakyt, ar vaikas paveldes sia liga... Ne tiesa, kad sizofrenija suserga tik apie 30 metus,buna ja serga ir vaikai ir paaugliai (retai aisku)
Atsakyti
QUOTE(valiusa21 @ 2009 01 06, 18:31)
nesuprantu kodel tuomet gydytojai liepia daryt tuos tyrimus.. anksciau nebudavo jokiu tyrimu,echoskopiju,ir visi vaikai gimdavo sveiki ir nepazeisti.

Tai aš taip suprantu, kad dabar visas kur truputi problema siunčia darytis genetinių tyrimų tai paskutinis mados klyksmas. Tik gydytojai nesupranta kaip tas tyrimų darymas psichologiškai kenkia besilaukiančiai moteriai. Tai kol kas tik naujovė, todėl dar nėra ištirta kokį poveikį padarys motinos pergyvenimai vaikui. Ir ar tie tyrimai nors kažkiek naudingi, nes jie parodo tik tikimybes. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(valiusa21 @ 2009 01 06, 17:31)

Na kad gimdavo visi sveiki tai netiesa, visais laikais tų problemų būdavo, gal tik seniau vengdavo apie tokias bėdas žmonės kalbėti, o dabar požiūris į neįgaliuosius gerokai pasikeitė į gerąją pusę.

Aš manau kad daugelis darosi tuos tyrimus iš baimės ir rūpesčio ar viskas gerai. Tik kartais su tais tyrimais perlenkiama lazda ir bereikalo įsibaimina moteriškės. Jeigu giminėje yra buvę genetiškai perduodamų susirgimų tada taip, tyrimai prasmingi, bet šiaip tai kartais kuo mažiau apie tas sunkias ligas žinai, tuo ant dūšios ramiau.
Atsakyti