Aš nesidariau- nors turėjau siuntimą... Na pas mane kurioziška situacija iš viso- siuntimą parašė- paskambinu- sako vėlu- dabar laukite eilėje- sausio gale vasario pradžioje yra vietų- įrašyt į eilę??? O man vasario gale buvo terminas- tiksliau vasario 25 sakau- ai žinot- ne- nerašykit- gal pakentėsiu iki gimdymo- tada viską ir sužinosiu... Bet kažkaip rami buvau kad visaks gerai pas mane.
Na, man nors ir 35 metai, gydytoja neskyre jokiu tyrimu ir pasake, kad jie visiskai nebutini. O ir pati nebuciau dariusis. Vis tik trecias jau vaiaks, ne pirmas...
O as , jei buciau zinojus, kiek man tai nervu kainuos, tikrai buciau nesidarius tu genetiniu tyrimu. !!! tiesiog buvo taip- gyd.pati pasiule-norit, sako, siuntimo, i klinikas, jei neramu, pasidarysit, sako ir psio. sakau, o ka ten ziures? tai, sako, tik krauja paziures ir echoskopu. sakau gerai rasykit... (31m. man, ner dar 35). Tai pirmi kraujo rzultatai buvo blogi, rode labai padidinta Dauno rizika (1 is 50 rodos), man shokas, nervai, asaros; antri-pakartotini- irgi nepagerino rezultatu; vel nervai, apmastymai, stresas; -tada jau siule imti vaisiaus vandenis-vel itampa pries tyrima- nemaloni procedura-vis delto tiesiai per pilva adata suvaro i vaisiaus vandenis (persileidimo rizika 1proc !!); ver nerimas, sresas , laukiant rezultatu. kai pagalvoji-kiek visas sitas procesas (nuo pirmo kraujo paemimo iki galutiniu rezultatu trunka !! Nuo 11 iki mazdaug 22 savaites visa tai tesesi..) Ir kam reikia visu tu nervu, islietu asaru. Net savotiskai pykstu ant savo ginekologes, kam ji man is viso pasiule, kam net uzsimine apie ta siuntima... Aciu, Dievui, REZULTATAI GERI, ir 100proc. dar leliuko lyti pasake, nustate pagal chromosomas. Bet antra karta, tikrai, neiciau per visa ta pragara.
As tik rauksle pasidariau ir psio. Nei man kas sake nei as norejau, pritariu kuo maziau narvuotis tuo geriau. Pvz. jeigu 16 sav suzinai kad kasnors negerai (neduok Dieve) ka tada daryti??Visa likusi nestuma ant adatu bet gerai man sneketi kai jau princese ant ranku supuoju
man visgi neramu,nes vyras serga epilepsija ir cerebraliniu paralyziumi, bet jie nera igimti jam.. tad domejomes pries planuodami vaikuti kokia rizika kad leliukas gali tureti sias ligas tai nuramino jog neigimta ir vaikas netures to. ir kai buvau ligonineje gyditojas nuramino padares echoskopa,kad viskas gerai ir kad nera butina sio tyrimo darytis. tai visgi verta darytis tik toms kurioms labai neramu ar kaip cia taip?
pradzioje nestumo lankiausi pas viena gyd.,po to perejau pas kita,tai pirmoji nesiunte darytis genetiniu tyrimu,o antroji buvo laaaaabai nustebusi kodel man jie nepadaryti gimdziau 35m,trecias vaikutis,viskas gerai nors nestumo eigoje daug nervu kainavo del tu nepadarytu genetiniu tyrimu,prisigalvojau beleko
na paskaitinėju aš kas čia parašyta ir kartais baisu pasidaro. šiam amžiui, kai aplink tiek informacijos , būtų galima žinoti, kad PRYSKA tyrimas tik apie 60 prc. patiko į "temą", o gimti su dauno sindromu gali ir vaikutis visiškai sveikoje šeimoje, tai nepaveldima liga ir šiai ligai neturi įtakos ar jūsų (ar jūsų vyro) šeimoje buvo tokių apsigimimų. iki 20 procentų Daudo sindromų neparodo nei PRYSKA tyrimas, nei raukšlės peršviečiamumo matavimas ir moteris tikėdama, kad gims visiškai sveikas vaikutis gali sulaukti neigiamo rezultato. Ir aplamai PRYSKA tyrimo nereikėtų vadinti "genetiniu tyrimu" nes tai tik statistinis skaičiavimas. genetiniu tyrimu vadimama vaisiaus vandenų punkcija ir dar vienas tyrimas kurio dabar pavadinimo tiksliai neparašysiu. vaisiaus vandenų tyrimas duoda labai tikslius atsakymus-99,99 proc. O amžiau tai teip pat nereikia sureikšminti, nors viresnio amžiau moterys papuolą į didesnę rizikos grupę, tačiau kaip teigia genetikai, jaumos mamytės prigimdo daugiau "dauniukų" (nes jos paprasčiausiai daugiau gimdo )Dauno sindromas tai klaida įvykusi dalijantis lytiniai ląsteliai, apie tai mokėmės visos per biologijos pamokas tikrai
na paskaitinėju aš kas čia parašyta ir kartais baisu pasidaro. šiam amžiui, kai aplink tiek informacijos , būtų galima žinoti, kad PRYSKA tyrimas tik apie 60 prc. patiko į "temą", o gimti su dauno sindromu gali ir vaikutis visiškai sveikoje šeimoje, tai nepaveldima liga ir šiai ligai neturi įtakos ar jūsų (ar jūsų vyro) šeimoje buvo tokių apsigimimų. iki 20 procentų Daudo sindromų neparodo nei PRYSKA tyrimas, nei raukšlės peršviečiamumo matavimas ir moteris tikėdama, kad gims visiškai sveikas vaikutis gali sulaukti neigiamo rezultato. Ir aplamai PRYSKA tyrimo nereikėtų vadinti "genetiniu tyrimu" nes tai tik statistinis skaičiavimas. genetiniu tyrimu vadimama vaisiaus vandenų punkcija ir dar vienas tyrimas kurio dabar pavadinimo tiksliai neparašysiu. vaisiaus vandenų tyrimas duoda labai tikslius atsakymus-99,99 proc. O amžiau tai teip pat nereikia sureikšminti, nors viresnio amžiau moterys papuolą į didesnę rizikos grupę, tačiau kaip teigia genetikai, jaumos mamytės prigimdo daugiau "dauniukų" (nes jos paprasčiausiai daugiau gimdo )Dauno sindromas tai klaida įvykusi dalijantis lytiniai ląsteliai, apie tai mokėmės visos per biologijos pamokas tikrai
visiskai pritariu jei jau tikrai ziani kad seimoje yra kazkas paveldimo tada ir gali kazka daryti tirtis,bet kai niekas per daugiausia neisryskeja nera cia ko ir pergyventi