Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

Labutis, as esu naujoke! vardu Rita
As dabar laukiuosi 2 vaikelio jam dabar tik 10 savaiciu biggrin.gif
O pirmam sunui jau 14 metu.
As irgi gavau siuntima i genetikos centra, bet tik rugpjucio men.
Norečiau paklausti gal zinote kokia procedura?
Atsakyti
nesidarau ir as , net ir neplanuoju schmoll.gif kazkaip nemanau, kad tai yra butina rolleyes.gif
Atsakyti
.daktare tik paklause ar buvo kokiu issigymimu ir t.t.ir niekur nesiunte. as pati net paklausiau gal reiketu? nes man 26 m.,o jinai atsake ,kad geriau eiti virusu papildomai pasitikrinti nei genetinius tyr.aryti. g.gif visgi manau tai asmeniskas nestuke.gif reikalas.
Atsakyti
Manes irgi niekur nesiunte schmoll.gif
Atsakyti
nedariau as j0kiu tyrimu irgi...nzn kam reikia? Jeigu priziurinti ginek0l0ge nepastebej0 niek0 bl0g0 g.gif g.gif g.gif

user posted image
Atsakyti
Labutis, man 31 m., pirmas nestumas, bet genet. tyr. nedariau, nenorejau be reikalo jaudintis jei pvz pasakytu kad yra didele tikimybe, jog vaikelis gims nesveikas. Siaip kazkokiu rimtu problemu su sveikata nebuvo, tikiuosi viskas gerai maziukui, nestumas normalus, tik iki vidurio nestumo buvo gresiantis, tai gulejau iki 22 sav., o dabar jau i pabaiga ir viskas gerai thumbup.gif Linkiu ir jums per daug nesijaudinti ir jeigu nera rimtu priezasciu be reikalo neapkrauti saves bereikalingais tyrimais ir nervais. 4u.gif
Atsakyti
Manes niekas nesiunte ir nedariau smile.gif
Atsakyti
musu irgi niekas nesiunte,sako esat jauni,sveiki tai ko ten eit smile.gif beto dvynuku laukiames tai siaip ar taip ten kraujyje rodys kazkokia rizika padidinta del daugiavaisio nestumo tai bereikalingas stresas ir jaudulys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vekoni @ 2008 05 22, 09:27)
.daktare tik paklause ar buvo kokiu issigymimu ir t.t.ir niekur nesiunte. as pati net paklausiau gal reiketu? nes man 26 m.,o jinai atsake ,kad geriau eiti virusu papildomai pasitikrinti nei genetinius tyr.aryti. g.gif visgi manau tai asmeniskas  nestuke.gif reikalas.

mano gyd. tokios pacios nuomones, niekur manes nesiuncia o ir as pati neiciau schmoll.gif
Atsakyti
Ar teisingai supratau, kad kalbate apie tuos tyrimus, kuriems kraujo duot neužtenka g.gif
Nedariau, bet biochemijos neatsisakiau.
Atsakyti
Kad tie tyrimai nebutinai tiesa pasako - pvz Dauno sindromo tyrimas atliekamas 16-20 sav, pagal krauja nustato ar moteris priklauso dideles ar mazos rizikos grupei. Is dideles jei neklystu 1 is 256 gimsta su sindromu, is mazos gal 1 is 2000. Taip kad atsakymas kad priklausai mazos rizikos grupei negarantuoja kad vaikas bus sveikas lygiai taip pat priklausymas dideles rizikos grupei negarantuoja kad vaikas ligotas. Paskui dar galima daryti tyrimus is vaisiaus vandenu, bet tu vandenu paemimas 1.5% atveju baigiasi persileidimu...

Mano nuomone kam sau nervus gadinti tokiems tyrimams? g.gif Ir pvz jei nescioji virs 40, pirmas vaikas, gali buti ir paskutinis - ar ji rysis del tokio dalyko nutraukti nestuma? schmoll.gif
Atsakyti
Mano situacija gydytoja zino, budama 3 sav nestuke.gif ivyko naturalus issivalymas be medicininio isikisimo, taciau po keletos savaiciu prasidejus pykinimui aptiko dar viena vaisiu, pasirodo buvo 2 maziukai tik is skirtingu embrionu ir 1 sav skirtumo. Po pirosios netekties teko daug jaudintis, asaroti... taciau apie antraji suzinojau jau 7 sav, dabar mums 12 sav. darant echoskopija klinikoje sako kad vystosi gerai ir teisingai, taciau zinau kad jei nepasiseke buvo nestumai patariama daryti genetinius tyrimus, tad kreipiausi i savo gydytoja, ji mane nuramino ir pasake kad nei as neturiu 30 nei vyras neturi 40 metu ir turime buti ramus, del bet kokio apsigimimo. Aisku taip noretusi kad kazkas 100 % garantuotu kad tikrai bus viskas gerai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnecija: 26 birželio 2008 - 07:13